Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Assortiment dorpels is groter geworden
Jeroen van Dijk met een Henderson vouwwand dorpel.

Assortiment dorpels is groter geworden

Zowel nieuwe standaardprofielen als een modulair systeem

Door de steeds hogere eisen die worden gesteld aan factoren zoals isolatiewaardes en wind- en waterdichtheid, ontwikkelt het houten kozijn zich nog dagelijks. Waar in hout praktisch alles te maken valt, is dat bij niet-houten onderdorpels een stuk complexer. Ekosiet Products uit Dodewaard breidde daarom zijn assortiment NEO-dorpels uit met zowel nieuwe standaardprofielen als een modulair systeem.

Naar wens van de markt

De uitbreiding van het assortiment komt voort vanuit de vraag van de industrie. Iemand die weet welke vraagstukken er momenteel liggen, is Jeroen van Dijk, die dit voorjaar als commercieel-technisch directeur bij Ekosiet Products in dienst is getreden. Van Dijk: “In mijn vorige functie bij Leitz-Service richtte ik de bewerkingscentra van timmerfabrieken in. Tijdens deze trajecten werden veel nieuwe profielen bedacht om bijvoorbeeld de isolatiewaarde van kozijnen te verbeteren. Dat waren mooie oplossingen, maar die liepen regelmatig vast op de profileringen van de dorpels totdat het contact met Ekosiet Products tot stand kwam! Zij stonden wel open voor mijn ideeën. Het is des te mooier dat ik nu zelf de nieuwe systemen kan implementeren bij Ekosiet Products.”

Inmiddels heeft het bedrijf profileringen bedacht van glasvezelversterkt kunststof in plaats van aluminium. Op deze manier wordt een koudebrug voorkomen en verbetert dus de isolatiewaarde van de dorpel en daarmee van het hele kozijn. 

Nieuwe profielen

De NEO-dorpels van Ekosiet Products bestaan uit een glasvezelversterkt kunststof. Van Dijk: “Deze sterke, slijtvaste dorpels hebben goede isolatiewaardes en de uitzettingscoëfficiënt is nihil. Dat zijn ideale eigenschappen voor bijvoorbeeld een dorpel voor een vouwwand. Eén van de nieuwe systemen is daarom een NEO-dorpel geschikt voor een Henderson vouwwand-beslag.” De dorpels zijn zowel onderlopend als bovenhangend verkrijgbaar en zowel binnen- als buitenvouwend uitvoerbaar.

Ook voor schuifpuien heeft Ekosiet Products meerdere opties te bieden. Zo ontwikkelde het bedrijf een hefschuifpui dorpel van 223 mm waarop dikke deuren tot wel 92 mm voor triple glas kunnen worden toegepast of bijvoorbeeld deuren van 67 mm maar dan voor schema C of E.

Naast de vouwwand- en hefschuifpui dorpels voegde Ekosiet Products onlangs ook een voordeurdorpel met sponning 67 mm toe aan het standaardassortiment. Deze dorpel maakt het mogelijk om dikkere deuren en een nog dikker glaspakket (triple glas) ernaast toe te passen. 

Modulair systeem

Van Dijk: “Ook ontwikkelden we een nieuw modulair systeem dat het mogelijk maakt om nagenoeg elke dorpel voor 139mm houtdikte te maken, zowel binnen, buiten als hefschuif. Een ander voordeel van het systeem is dat er verschillende vakvullingen op een zelfde dorpel kunnen worden toegepast. Van vast glas naar buitendraaiende deuren tot draaikiep; allemaal op een dorpel en allemaal op peil.”

Dit nieuwe, modulaire systeem zorgt er tegelijkertijd voor dat de combinatie van neuten snel toeneemt. Ekosiet Products investeert in een nieuwe, geautomatiseerde productiemethode voor de neuten om ook aan die vraag te kunnen voldoen. Daarover later meer!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details