Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Automatische carrouseldeuren met ultraslank design en RC2 certificering

Automatische carrouseldeuren met ultraslank design en RC2 certificering

Wat denkt u van carrouseldeuren die een maximaal gebruikscomfort bieden, in combinatie met een verhoogd beveiligingsniveau en vrijheid bij de designkeuze? Dat kan met de nieuwe KTV Carrouseldeuren van dormakaba, die zijn voorzien van een ‘direct drive’. Het concept van deze nieuwe, elektromagnetische aandrijving minimaliseert geluid en slijtage, waarbij de deurvleugels uitermate nauwkeurig kunnen worden gedraaid en gepositioneerd. De onopvallende bovenaandrijving maakt een minimale bovenbandhoogte van slechts 100 mm mogelijk!

De transmissieloze aandrijving is gebaseerd op de – inmiddels zeer beproefde – dormakaba magneettechnologie. De minimaal benodigde bovenbandhoogte biedt voldoende plaats aan de ‘direct drive’ en zorgt voor een uniek, slank en stijlvol design. We spreken met Chretien Velthuizen, verantwoordelijk voor marketingcommunicatie bij dormakaba.

Geruisloos en onderhoudsarm

“Installatie in het plafond van de draaideur beschermt de aandrijving tegen omgevings- en buiteninvloeden zoals regenwater of vuil, maar ook tegen agressieve schoonmaakmiddelen”, begint Velthuizen het gesprek. “De onderhoudsarme en vrijwel geruisloze werking heeft de nieuwe KTV Carrouseldeur te danken aan de aandrijving zonder tandwielen of tandriemen. Het resultaat is een behoedzame draaibeweging, waarbij behoud van functionaliteit van mechanische componenten van de deuruitrusting gewaarborgd is.”

im_ktv4_40531_master-kopieren

Het RC2 certificaat geldt voor KTV Carrouseldeuren die zijn voorzien van
vergrendelbare in- of externe voorschuifdeuren waarbij zowel kuipwand als voorschuif­deuren zijn voorzien van P4A glas.

 

De verhoogde nauwkeurigheid in positionering verbetert de klimaatscheiding tussen de binnen- en buitenzone van de deur en reduceert tocht. “Dat ondersteunt een consistent binnenklimaat”, aldus Veldhuizen. “Daarbij garanderen een snelle installatie en eenvoudige inbedrijfstelling een hoge inzetbaarheid en gereduceerde aanschafkosten. De individueel instelbare snelheidsbegrenzing verhoogt tevens de veiligheid van de deuruitrusting en beschermt tegen vandalisme en excessieve versnelling van het systeem.”

im_ktv4_40009_master-kopieren

De onopvallende bovenaandrijving maakt een minimale bovenbandhoogte van slechts 100 mm mogelijk!

 

Het aandrijfsysteem is leverbaar in de volgende uitvoeringen: handbediend met snelheidsbegrenzer, geautomatiseerd positioneersysteem, Servomatic systeem en Automatic systeem. Velthuizen vervolgt zijn verhaal: “Het nieuwe aandrijfsysteem wordt vanaf nu standaard toegepast binnen een breed scala van KTV Carrouseldeuren. Afhankelijk van bouwjaar en aanwezige configuraties kunnen bestaande KTV Carrouseldeuren middels een zogenaamde retrofit kit ook worden voorzien van de ‘direct drive’.”

Carrouseldeur

De combinatie van de ‘direct drive’ contactloze aandrijving, volledige automatisering -met aandrijving in plafond en toch slechts 100mm bovenbandhoogte- en weerstandsklasse RC2 -met voorschuifdeuren- maken dat deze Carrouseldeur uniek is in de markt.

 

Volledig RC2 gecertificeerd

Afgelopen maand ontving dormakaba voor de KTV Carrouseldeuren ook nog eens het certificaat voor inbraakbeveiliging naar weerstandsklasse RC2. “Dit certificaat geldt voor KTV Carrouseldeuren die zijn voorzien van vergrendelbare in- of externe voorschuifdeuren waarbij zowel kuipwand als voorschuifdeuren zijn voorzien van P4A glas. Qua afmetingen zijn de specificaties gelijk aan die van de reguliere KTV3 en KTV4 deuren. De combinatie van de ‘direct drive’ contactloze aandrijving, volledige automatisering – met aandrijving in plafond en toch slechts 100mm bovenbandhoogte – en weerstandsklasse RC2 -met voorschuifdeuren- maken dat deze Carrouseldeur uniek is in de markt”, zegt Velthuizen tot besluit. 


Het RC2 certificaat

Het RC2 certificaat geldt voor de uitvoeringen met externe voorschuifdeuren bij een 200 mm bovenband, voor interne voorschuifdeuren met een 200 mm bovenband en voor externe voorschuifdeuren met een 100 mm bovenband, ongeacht de toegepaste bedieningsvariant. Alle Carrouseldeuren met diameters van 2 meter tot en met 3,8 meter en voorzien van P4A glas (kuip en voorschuifdeuren), hebben de RC2 certificering ontvangen. De testen zijn uitgevoerd volgens EN1627, EN1628 (static load test), EN1629 (dynamic load test) en EN1630 (manual burglary attempt).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details