Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Automatisering van de productie  is voor elke sector interessant

Automatisering van de productie is voor elke sector interessant

Bedrijven blijven investeren in een al dan niet verregaande automatisering van hun productie. Dat geldt ook voor de raam- en deurfabrikanten, de gevelbouwsector en de zonweringproducenten. Elumatec, wereldmarktleider in de productie van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en staalprofielen, pakt daarom op Polyclose opnieuw uit met een aantal opvallende nieuwigheden. Net zoals in de vorige edities staat de fabrikant op zijn vertrouwde plaats in Hal 1, naast partner Orgadata en te midden van de klanten, profielsysteemhuizen, leveranciers en softwarespecialisten.

Met de SBZ 141 presenteert de firma een 4-assig profielbewerkingscentrum voor de economische en efficiënte bewerking van aluminium- en dunwandige staalprofielen. (Beeld: Michael Flaig).

 

Vorig jaar vierde Elumatec zijn 90ste verjaardag. De firma startte in 1928 met de productie van lichtmetalen zandgietstukken, maar is vandaag uitgegroeid tot wereldmarktleider in de ontwikkeling en productie van profielbewerkingsmachines.

“De nauwe samenwerking met de klanten is één van de belangrijkste sleutels tot ons succes. We luisteren naar de behoeften uit de markt en onze R&D-afdeling zet de trends dan om in innovatieve oplossingen. We leveren bewerkingsmachines aan partners in de bouwsector, maar ook voor industriële toepassingen”, stelt Bas Ladestein, managing director van Elumatec Benelux BV. “Het valt op dat steeds meer bedrijven de stap zetten om hun productieprocessen te automatiseren. Dat geldt ook voor de raam- en deursector, de gevelbouw en de zonwering. Daar spelen we binnen Elumatec op in door flink te investeren in nieuwe toepassingen en producten, van groot tot klein en voor alle segmenten. Daarmee bieden we echt voor iedereen de juiste toepassing.”

Profielbewerkingscentrum en compleet bewerkingsaggregaat

Op Polyclose pakt Elumatec opnieuw uit met een aantal opvallende nieuwigheden, waaronder de 4-assen profielbewerkingsmachines SBZ 141 en SBZ 122/73 en het complete bewerkingsaggregaat SBZ 628 XXL met roterende bewerkingskrans en voorzien van twee zaagaggregaten.

Met de SBZ 141 presenteert de firma een 4-assig profielbewerkingscentrum voor de economische en efficiënte bewerking van aluminium- en dunwandige staalprofielen. Alle bewerkingen, zoals frezen, boren en draadtappen, gebeuren op een stationair opgespannen profiel en dat traploos tussen -90° en +90° met elk beschikbaar gereedschap. Het meerijdende gereedschapsmagazijn met plaats voor acht gereedschappen zorgt voor kortere wisseltijden en optimale bewerkingscycli. Voor dubbele profielopspanning en kopse bewerkingen omvat deze machine optioneel een draaibare haakse freeskop met twee verschillende gereedschappen (0° – 90° – 180° – 270°).

SBZ 628 XXL omvat tot acht spindels om te frezen of te boren en biedt zaagmogelijkheden van
0° tot 180° (zwenken), aangevuld met een zaagaggregaat van 45° tot 135° (neigen).

 

“Ook bij het revolutionaire 4-assige profielbewerkingscentrum SBZ 122/73 gebeuren alle bewerkingen op een stationair opgespannen profiel. Deze machine omvat een traploos van -120° tot +120° positioneerbare A-as en de bewerkingsunit kan met een snelheid tot 120 m/min. gepositioneerd worden dankzij de dynamische servo-aandrijvingen”, vult Bas Ladestein aan.

“Het bewerkingsaggregaat SBZ 628 XXL, tot slot, biedt maximale flexibiliteit voor het bewerken en zagen van aluminium profielen. Deze doorloopmachine omvat tot acht spindels om te frezen of te boren en biedt verschillende zaagmogelijkheden van 0° tot 180° (zwenken), aangevuld met een zaagaggregaat van 45° tot 135° (neigen). Afhankelijk van de profiel­dwarsdoorsnede kunnen vijf tot tien profielen met een lengte van 1500 – 7600 mm op dit systeem gelegd worden. Dit aggregaat zal, in een door plexiglas afgesloten cabine, live gedemonstreerd worden. Bovendien zijn alle machines ‘eluCloud Ready’, wat deuren opent naar Industrie 4.0 en de Smart Factory.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details