Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bedrijfsprocessen vanA tot Z digitaal organiseren
Een geslaagde vakbeurs. Klaes mocht klanten, prospecten en partners uit heel wat verschillende landen verwelkomen.

Bedrijfsprocessen vanA tot Z digitaal organiseren

End-to-End-digitalisering is het credo

Meer en meer bedrijven kiezen voor een end-to-end digitalisering. Softwarehuis Klaes ontwikkelt en levert al jaren innovatieve IT-oplossingen voor een intelligente digitalisering van bedrijfsprocessen bij raam- en deurfabrikanten, serrebouwers en andere maakbedrijven. Het gaat hier dus niet enkel om de productie van raamsystemen, maar ook van andere bouwelementen, zoals voordeuren en gevels in allerlei materialen. Klaes beschikt over een team van specialisten die rechtstreeks met de klanten in contact zijn en demonstreert zijn softwareoplossingen ook op internationale vakbeurzen, zoals BAU München, en andere regionale, nationale en internationale events.

Geslaagde beursdeelname

Met 2.260 exposanten en 190.000 bezoekers scoorde BAU München hoog. Dat is een duidelijk bewijs dat de internationale vakbeurzen opnieuw op de kalender staan. Ook voor Klaes was de BAU een groot succes met een ideale mix van bezoekers: regionaal, nationaal en internationaal, klanten, prospecten, partners en ook toevallige passanten, die voor nieuwe benaderingen zorgden. Innovaties, zoals ‘Klaes zeit’ en ‘Klaes Montageplanung’, konden op grote interesse rekenen. Ook ‘Klaes 3D’ stond voluit ‘in the picture’ – bij gevelbouwers maar evenzeer bij fabrikanten van terrasoverkappingen.

De bezoekers op het event van Klaes bij klant Anton Manhart kregen een live-demonstratie van een machine aangestuurd via Klaes e-control.

Eenvoudige invoer bij Klaes 3D

Dankzij het intelligente invoersysteem van Klaes 3D voor terrasoverkappingen en wintertuinen kunnen zelfs complexe constructies heel eenvoudig via velden in een menu ingevoerd worden. Zo kan men in een paar minuten tijd volledige serres met alle gewenste details en de te integreren elementen uitwerken. Dus, een volledig 3D CAD-ontwerp zonder één lijn te tekenen. Tegelijk zijn ook aspecten als een berekening of data voor het aansturen van machines direct beschikbaar. 

Eenvoudige invoer van data – zo tover je een terrasoverkapping om in een wintertuin.

Stap voor stap – start met een terrasoverkapping

1 Pas de bouwwijze aan. Bij een vrijstaand model worden automatisch eindkappen voor onder meer de goten en de gevelaansluiting uitgewerkt. Kiest men voor de optie ‘Wand links’, dan worden vlakkere eindkappen toegepast. Alle maten worden direct aangepast. Hier wordt de muurbevestiging verwijderd en worden automatisch twee staanders toegevoegd.

2 Andere profielen kiezen. De profielen worden vervangen, samen met de bijhorende schroeven en verbindingselementen. Indien gewenst, ook LED verlichting, warmtestralers of sensoren voor licht, wind, temperatuur en regen, inclusief boring en bekabeling.

3 Bijkomende elementen toevoegen, bijvoorbeeld schuifsystemen, draaideuren, vouwsystemen, vaste elementen, …, en indien gewenst, zonwering en windvaste screens.

4 Bij een integratie van bladvangers, afvoerpijpen en andere accessoires worden ook de bewerkingen in verschillende profielen, zoals de staanders of de goot, toegevoegd.

5 Het glasdak aanpassen. Op basis van wat men invoert, worden de profielen, onderdelen en bewerkingen automatisch aangepast. Een glazen dak kan in een hand­omdraai naar een lamellendak met kantelbare en zelfs openschuivende lamellen omgezet worden.

6 Afmetingen invoeren. Inderdaad, men kan deze aan het einde nog invoeren, als alles eigenlijk al klaar is. Het geheel past zich onmiddellijk aan. Ook beslag en motoren worden op basis van de gewijzigde maten en gewichten aangepast.

Event bij een trouwe klant

De firma Anton Manhart, al jaren een trouwe klant van Klaes, startte in 2021 met de bouw van een nieuwe productiehal voor houten ramen en rustte die uit met hoogwaardige, digitaal gestuurde machines. Ze stapten ook over van Klaes vario naar Klaes professional. Anton Manhart en zijn team zijn uiterst tevreden van het resultaat en waren begin mei maar al te graag gastheer voor het event ‘Treffpunkt Fenster – Automatisierung im Handwerk’ van Klaes, waarop collega-raamfabrikanten uit Beieren en omliggende regio’s uitgenodigd waren. Tijdens het event konden de bezoekers ook met de gastheer en alle andere betrokken partners – Adler (lakken), Leitz (gereedschappen), Maco (beslag), Schuko (afzuiginginstallaties), Stemeseder (aluminium profielen), Weinig (machines) en Klaes voor de software – praten over hun ervaringen tijdens het project en nadien.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details