Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bekende architecten ontwerpen Olivari-deurkrukken

Bekende architecten ontwerpen Olivari-deurkrukken

Door een aantal spraakmakende architecten, waaronder Rem Koolhaas, zijn recent nieuwe ontwerpen voor deurkrukken vervaardigd en door Olivari op de markt gebracht. Het zijn strakke en toch sierlijke modellen in de populaire kleuren antraciet mat, brons mat en rvs mat. Als exclusieve leverancier voor de Benelux presenteert Intersteel deze deurkrukken met gepaste trots.

Bij de deurkrukken zijn bijpassende ronde of vierkante rozetten ontworpen. Als alternatief voor de rozet, is een smal horizontaal schild ontwikkeld, dat fungeert als achtergrond of als verlenging van de deurkruk, waardoor het één geïntegreerd geheel lijkt. Deze horizontale schilden zijn in rechthoekige of ovale versie beschikbaar.

Rem Koolhaas noemt de door hem ontworpen ABC-deurkruk: ‘Een archetypische handgreep die voortkomt uit de eenvoud van het vierkante gedeelte’. De fraaie vormgeving, de subtiele details, en de hoogwaardige kwaliteit kenmerken ook de andere nieuwe Olivari-deurkrukken op rozet, zoals de Lugano, de Milano en de Diva. Deze zijn ook door architecten ontworpen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend, zoals Antonio Citterio, Carlo Colombo en Luca Casini. Zowel de deurkrukken op schild als de deurkrukken op rozet zijn gemaakt van messing met een ijzersterke PVD-coating.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details