Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen & Deuren

Belang inbraakwerendheid van deur- en sandwichpanelen wordt nog altijd onderschat

Waterlanden-Terneuzen-(14)_0001
Project Waterlanden in Terneuzen, waar alle voordeuren zijn geleverd conform de beschikbare keurmerken.

Tekst | Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Panelen Holland BV

22 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De meeste nieuwbouwwoningen in Nederland worden opgeleverd inclusief sloten met veiligheidscilinders, voorzien van een SKG-classificatie en het Politie Keurmerk Veilig Wonen. “Dit deurbeslag heeft echter weinig zin, wanneer de deur zelf niet aan de inbraakwerendheidseisen voldoet”, meent Vincent Wijnja, Hoofd Verkoop bij Panelen Holland BV. Als marktleider in custom made deur- en sandwichpanelen én pionier in materiaaltoepassingen, afwerkingen en veiligheid, levert Panelen Holland BV wél de juiste deur- en sandwichpanelen, die aantoonbaar aan alle (veiligheids)keurmerken voldoen.

“Al sinds de introductie van het SKG keurmerk in Nederland merken wij dat het veiligheidscertificaat weliswaar in de meeste projectbestekken wordt voorgeschreven, maar in de praktijk niet altijd wordt gehaald”, vertelt Wijnja.

“Ook anno 2020 worden voordeuren nog regelmatig zonder certificering opgeleverd. Een gemiste kans, omdat bewoners hiermee niet verzekerd zijn van een kwalitatief hoogwaardige en veilige deur, conform het Bouwbesluit. Als organisatie zetten wij al enkele jaren alles op alles om producten wél te leveren conform de beschikbare keurmerken. Zo hebben wij een systeem ontwikkeld, waardoor ruiten niet meer van buitenaf uit het deurpaneel verwijderd kunnen worden. Deze en andere inspanningen zijn beloond met SKG** certificering. Indien gewenst kunnen al onze deur- én sandwichpanelen conform de technische eisen van dit certificeringssysteem worden geëngineerd, geproduceerd en geleverd. Bovendien voldoen onze producten aan keurmerken zoals MVO, ISO14001, ISO9001 en C2C.”

SKG**-gecertificeerde voordeur in Hoek van Holland.

Het afgelopen jaar heeft Panelen Holland BV haar deurpanelen in combinatie met diverse profiel­systemen door SKG laten testen. “Systeemhuizen die nog niet zijn getest maar hier wel voor open staan, zijn van harte welkom om contact op te
nemen”, benadrukt Wijnja, die tevens de nieuwste prestatie van Panelen Holland BV aanhaalt. 

“Sinds 2020 beschikken wij tevens over een SKG*** certificering. Deze nieuwste certificering heeft betrekking op een sandwichpaneel, die specifiek is ontwikkeld voor gebouwen waar hoge veiligheidseisen gelden. Om de hoge waardering te kunnen halen, hebben wij innovatieve productiemethodes gecombineerd met nieuwe, slimme materiaalcombinaties.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details