Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Beproefd samenwerkingsverband laat zich opnieuw zien in Gent

Beproefd samenwerkingsverband laat zich opnieuw zien in Gent

De afgelopen Bouwbeurs was eigenlijk de vuurdoop voor beide bedrijven. Samen een stand delen. Dat beviel zo goed, dat Venster Techniek en Themans de handen wederom ineenslaan om acte de présence te geven op de komende Polyclose.

Een gesprek met Jurgen Rensen, eigenaar van Venster Techniek uit Zelhem en Bert van Lieshout, managing director bij Themans uit Deventer. Zij bedienen dezelfde doelgroep, Venster Techniek met onvolprezen dorpels, Themans met dito hang- en sluitwerk.

Themans is specialist in hef-schuifdeurbeslag; in RVS, aluminium en in kleur!

 

Een vergelijkbare focus op de markt

Van Lieshout opent het gesprek: “Themans en Venster Techniek werken al langer samen. Toen deelname aan de Bouwbeurs op tafel kwam, waren we er vrij snel uit: dit moeten we samen aanvliegen. We hebben namelijk een vergelijkbare focus op de markt. We bedienen dezelfde industrie, hebben als bedrijven dezelfde schaalgrootte en vullen elkaar op diverse vlakken aan.” Daar voegt Rensen aan toe: “We zitten ook in dezelfde regio, de fysieke afstand tussen onze bedrijven is niet groot. Tel daarbij het feit dat we allebei niet vies zijn van klantgerichte oplossingen en het beeld is compleet.”

Venster Techniek maakt voor een groot deel gebruik van het hang- en sluitwerk van
Themans. “We zien elkaar als partners. Het zal dan ook niemand verbazen dat Themans een R&D partner is bij de ontwikkeling van onze goed sluitende houten deuren. Ons concept voor toepassing van houten deuren in kunststof kozijnen is een verdienste die voortkomt uit een samenwerking tussen Venster Techniek, Themans en KEGRO deuren.”

Polyclose: aandacht gevestigd op de kunststof markt

Op de vraag welke noviteiten de heren meenemen naar Gent, antwoordt Rensen: “Onze focus ligt daar op de kunststof markt. We presenteren daar onze nieuwe dorpel voor hef-schuifpuien. We hebben specifiek voor Gealan een oplossing bedacht, met een speciale afdichting. Die oplossing is er gekomen vanwege de vraag uit de markt. We produceren al jaren dorpels voor houten deuren en schuifpuien. We hadden echter nog geen totaaloplossing voor kunststof. Dat hield in dat wanneer een heel huis met onze dorpels was voorzien, er altijd een andere oplossing getroffen moest worden voor een hef-schuifpui. Klanten lieten ons weten dat ze ook daar graag Venster Techniek toegepast zagen. Daar hebben we nu gehoor aan gegeven.”

Van Lieshout vertelt over Themans: “Ook wij staan er met innovaties. Voor dubbele deuren hebben we een mooie oplossing in hang- en sluitwerk, die ik nu nog niet mag toelichten. De primeur is echt bedoeld om op Polyclose zelf te onthullen. Verder kunnen we melden dat we hang- en sluitwerk tonen in diverse aansprekende kleuren. We hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van hang- en sluitwerk dat makkelijk is te poedercoaten. Daarnaast tonen we de upgrade die onze rvs-grepen hebben gehad, waarbij ook het beslag niet vergeten is. Mooier, kwalitatief nog hoogwaardiger.”    

Ook op Polyclose worden de bezoekers straks ontvangen in een goed voorziene stand.

 

Slimme deurgrepen

“We gebruiken bij Venster Techniek de komgrepen van Themans, in onze houten schuifdeuren”, zegt Rensen. “Hun programma is mooi en breed inzetbaar.” Van Lieshout licht toe: “We leveren komgrepen zowel in rvs als in aluminium. De truc bij onze kommen is dat de klant kan kiezen uit twee ‘smaken’. Allereest is er de kom die verzonken ligt in de deur en aan de buitenkant extra vlak ligt met het profiel. De tweede kom is een opliggende variant, met als voordeel dat deze geen ingefreesde ruimte in het deurprofiel behoeft. Dat is fijn voor de verwerker.”

Rensen vult aan: “Bij een dubbele deur heb je dan geen zorgen over verschillen in de maatvoering. Bovendien is zo’n opliggende kom zeer ‘vergevingsgezind’, hij is achteraf nog te corrigeren.”

De bijbehorende hef-schuifgrepen zijn standaard voorzien van kerntrekbeveiliging. “Wel zo veilig”, zegt Rensen. “En zeker ook onderscheidend.” Voor Themans en Venster Techniek belooft de komende Polyclose weer een prettige samenwerking te worden. “Wij staan er voor de tweede keer en Venster Techniek voor de vierde of vijfde keer”, oppert Van Lieshout. Tot besluit zegt Rensen: “Omdat we niet concurrerend zijn en elkaar aanvullen in het bedienen van dezelfde doelgroep, kunnen we spreken van een mooie kruisbestuiving.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details