Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Beslag en tochtwering voor de timmerindustrie

Beslag en tochtwering voor de timmerindustrie

Het assortiment van het bedrijf uit Soest bestaat uit hang- en sluitwerk voor ramen, kozijnen en deuren en tochtweringssystemen. Frank Kok nam samen met zijn broer Genio jaren geleden het familiebedrijf over van hun vader. 

De grootste afnemer van de producten van J.P.M. Kok is de timmerindustrie. Frank Kok: “Ons beslag is vooral geschikt voor houten ramen. We beleveren via de vakhandel in hang- en sluitwerk.”

Voorraad

Het bedrijf werd in 1935 opgericht door de opa van de twee broers en later overgenomen door hun vader. Frank kwam in 1983 in het bedrijf, zijn broer in 1991. Kok: “Toen zaten we nog in een kantoortje in ons ouderlijk huis. Later zijn we een keer verhuisd en sinds 2004 zitten we in dit pand dat we zelf gebouwd hebben. Om onze klanten goed te kunnen bedienen en een flinke voorraad aan te kunnen houden, hebben we er ook een opslagpand bij gekocht. We werken hier inmiddels met acht mensen.” 

De meeste producten komen uit het buitenland. “Het gaat voornamelijk om producten die wij in het buitenland zien en waarvan wij vinden dat ze ook geschikt zijn voor de Nederlandse markt. Soms zijn er kleine aanpassingen nodig. Het gaat vaak om artikelen waarvan niet iedereen meteen de voordelen ziet. In de jaren zestig bracht mijn vader bijvoorbeeld de Habo espagnolet met remuitzetter hier naar de markt, terwijl er nog helemaal geen vraag naar was. Inmiddels wordt deze zelfs gekopieerd.”

Uitstekend geheugen

Naast bouwbeslag, zijn tochtweringsprofielen een belangrijke productgroep. Zo levert het bedrijf het unieke Q-lon tochtweringsprofiel. Kok: “Een tochtweringsprofiel is gewoonlijk gemaakt van epdm of iets dergelijks, maar de Q-lon is een schuimprofiel met een voering erom. Hier bestaat geen tweede van op de wereld. Het schuim heeft een uitstekend geheugen en wil altijd terug in zijn originele vorm.”

Circulair bouwen

De belangrijkste trend in de bouw is de omslag naar circulair bouwen, constateert Kok. “Wij vinden dat zelf ook heel belangrijk en het zit in ons DNA. Ons eigen pand is ook helemaal duurzaam gebouwd, daarmee liepen we voorop in 2004. Daarnaast produceren we nauwelijks afval en draaien we voor het grootste deel op zonne-energie. We proberen onze leveranciers aan te sporen ook duurzaam te werken. Dit resulteerde al in een cradle to cradle-certificaat voor onze Q-lon-leverancier. Wij vinden het belangrijk dat we goed omgaan met de aarde. Voor ons is dit vanzelfsprekend.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details