Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Best of the Best’-award voor barrièrevrije dorpel

‘Best of the Best’-award voor barrièrevrije dorpel

De red dot design awards zetten jaarlijks producten in de kijker die zich onderscheiden door onder meer hun innovatief karakter, vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid. De ECO PASS SKY axxent, de barrièrevrije vloerdorpel van de SIEGENIA GROUP voor hef-schuif-elementen uit hout-aluminium, werd bekroond met de Red Dot Best of the Best 2020 award voor zijn uitzonderlijke design. Net als de andere ECO PASS vloerdrempels blinkt dit product ook uit door de perfecte aansluiting en de gemakkelijke verwerking.

Sinds 1955 kent het Design Zentrum Nordrhein Westfalen de Red Dot Awards toe aan producten die zich onderscheiden dankzij hun innovatief karakter, vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid. Een jury van internationaal vermaarde designers, architecten en designexperts beoordeelde dit jaar 6500 producten uit liefst 60 landen. Slechts 1% van alle inzendingen kreeg een Red Dot Award, een bewijs dat alleen de meest vooruitstrevende en baanbrekende oplossingen bekroond worden. De ECO PASS SKY axxent, SIEGENIA’s barrièrevrije vloerdorpel voor hef-schuif-elementen uit hout-aluminium, werd bekroond met de Red Dot Best of the Best 2020 award voor zijn uitzonderlijke design.

“We zijn zeer trots op deze grootst mogelijke onderscheiding bij de Red Dot Award: Product Design 2020″, zegt Christoph Scheuring, product manager PORTAL bij SIEGENIA. “Bij de ontwikkeling van deze vloerdorpel was onze doelstelling om een nieuwe norm te zetten op het vlak van design en een barrièrevrije doorgang, rekening houdend met een perfecte aansluiting en waterafvoer. Deze award is het bewijs dat we daarin geslaagd zijn.”

Met de ECO PASS SKY axxent kunnen hef-schuifsystemen uit hout-aluminium met een barrièrevrije doorgang gerealiseerd worden. Het unieke design springt meteen in het oog.

 

Een uniek design en een perfecte aansluiting

ECO PASS SKY axxent, de vloerdorpel voor hef-schuif-elementen van hout-aluminium van SIEGENIA, combineert esthetiek en barrièrevrijheid. De barrièrevrije dorpel en de integratie van de looprail in het hout zorgen voor een vlakke doorgang naar buiten en combineren dit met unieke ontwerpkenmerken, die grote glaspartijen uit hout-aluminium tot een ware eyecatcher maken.

“Zo wordt de vloerdorpel optisch aangepast aan het materiaal van de ramen, wat resulteert in een uniform en elegant design. Verder springt het ontwerp van de vaste vleugel in het oog. De uitsparing in de profielen van deze vleugel zorgt ervoor dat het glas tot helemaal tegen de vloer komt, waardoor er een maximaal glasoppervlak en een optimale lichtinval ontstaat”, licht de product manager toe.

“De geteste inbraakwerendheid van de ECO PASS SKY axxent en de PORTAL HS, het beslag van SIEGENIA voor hef-schuifsystemen, voorkomt dat ongewenste bezoekers binnen komen. Zelfs in de RC2-uitvoering blijft de barrièrevrije doorgang behouden.”

Ook de roosters voor de waterafvoer en de ontwateringsgoot sluiten qua design perfect bij elkaar aan. Net als de andere ECO PASS vloerdrempels blinkt dit product ook uit door de perfecte aansluiting, de gemakkelijke verwerking en de ongekende veiligheid en betrouwbaarheid. De hoogwaardige constructie met onder meer afdichtingsplaten en bodemprofielen, aangevuld met de door de regel­geving voorgeschreven afvoergoot, zorgt voor een maximale waterdichtheid.

Een plaats in het Red Dot Design Museum

De ECO PASS SKY axxent zal te bewonderen zijn in het Red Dot Design Museum in Essen. “In deze tentoonstelling – bijna 4000 m² verspreid over 5 verdiepingen – krijgt onze barrièrevrije vloerdorpel een plaatsje tussen andere uitstekende, innovatieve producten, die over de jaren heen met een Red Dot Design Award bekroond werden, sluit Christoph Scheuring af.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details