venster techniek
02:00
03-01-2017

Betere wind- en waterdichtheid voordeur testen op Bouwbeurs

Veel voordeuren blijken in Nederland niet genoeg wind- en waterdicht. De toeleveranciers van de deur moeten op zoek naar vernieuwde detailleringen om die bouwfysische prestatie te verbeteren. Waar kun je beter dan de BouwBeurs beginnen om je plannen hieromtrent in de week te leggen bij de bezoekers? 

Venster Techniek heeft genoeg technische ideeën om het profielkader rondom de voordeur beter te detailleren, zodat het comfortniveau aanzienlijk omhoog gaat. Maar wil de markt – lees:  architect en aannemer –  daar een hogere prijs voor neerleggen? “We gaan die prijs/kwaliteitsverhouding op de BouwBeurs voorleggen, ” zegt directeur Jurgen Rensen. “Wij zijn in om via directe beglazing, een zelf ontwikkelde afdichting en een dubbele aanslag met behoud van de lage opstaphoogte de wind- en waterdichtheid van de voordeur aanzienlijk te verbeteren. Die waardes liggen op een hoger niveau dan het KVT-detail momenteel voorschrijft. We moeten wat mij betreft niet alleen het sponningsdetail aanpassen, maar naar het gehele plaatje kijken.”

Innovatieve probleemoplosser

De toeleverancier voor de kozijnindustrie uit Zelhem staat erom bekend innovatieve systemen te ontwikkelen voor o.a. de dorpels, aanslag- en dichtingsprofielen met als doel om praktische problemen van specifieke klanten op te lossen. Op de BouwBeurs zal Venster Techniek zich ook als zodanig profileren richting profielhuizen, architecten, aannemers en voorschrijvende instanties. Laatstgenoemden zijn belangrijk om producten van Venster Techniek voorgeschreven te krijgen in bestekken. Wat dat betreft doet het Achterhoekse bedrijf haar best om diverse profielhuizen tegemoet te komen door haar dorpels klantspecifiek aan te passen. “We maken het productie-technisch makkelijker voor de profielhuizen. Daarmee zijn we niet duurder dan onze concullega’s die standaardsystemen aanbieden.”

Op maat gemaakt en geassembleerd

Venster Techniek kent heel goed haar plek in de markt. Het doel is om zo veel mogelijk klanten te ontzorgen, vooral in productie- en montagetechnisch opzicht. De firma blijft continue gebruiksvriendelijke, duurzame en energievriendelijke systemen voor het raam -en deurkozijn ontwikkelen, waarbij de esthetica niet uit het oog verloren gaat. Neem het Easy-Ent®Flex-Door systeem waarbij aan de binnenzijde van het houten kozijn niet te zien is dat er een laagdrempelige dorpel wordt gebruikt. Door de constructie blijft alleen een houten kozijn zichtbaar. Dit 60 minuten brandwerende dorpelsysteem voldoet aan de hoogste isolatiewaarde die gesteld wordt aan kozijnen en zijn getest en gecertificeerd door SHR-SKH.

Alle producten bij Venster Techniek worden op maat gemaakt en compleet geassembleerd. Sluitpotten worden op de gewenste plaats voorbereid en de verwerker hoeft  hierdoor alleen te monteren. Desgewenst worden de uiteinden van de dorpel voorzien van de gewenste inbouwsponning. De +versie van het Easy-Ent Flex-Door herbergt als basismateriaal een glasvezelversterkte kunststof. In tegenstelling tot de basisversie zijn de neuten in dit systeem doorlopend. De kozijnstijlen kunnen ook recht afgekort worden. Uiteraard is de gepatenteerde centreernok ook hierop doorgevoerd.

Glasvezelversterkt onderdorpelsysteem

De glasvezelversterkte onderdorpelsystemen zijn te bewonderen op de BouwBeurs. Voor de kunststof kozijnen biedt Venster Techniek maatwerk voor verschillende kunststof profielhuizen. De dorpels worden standaard uitgeleverd in het slijtvaste Stone-Look uiterlijk. De neuten worden klantspecifiek in huis geproduceerd zodat koppelstijlen/profielen geïntegreerd worden in de neut. De dorpel heeft dezelfde breedte als het kunststof profiel zodat de productie geen hinder ondervindt van een uitstekende dorpel. Om het verdraaien van de stijl ten opzichte van de neut te voorkomen zijn centreerpunten in de neut gemonteerd.

Ook voor schuifdeuren biedt Venster Techniek dorpeloplossingen. De dorpels kunnen voorzien worden van vaste beglazing als zijlicht maar de vaste deur kan ook vervangen worden door een beglazingsprofiel zodat er een nog groter glasvlak ontstaat. Om tot hoge waarden op het gebied van wind- en waterdichtheid te komen worden de dorpels voorzien van een gepatenteerd waterafvoersysteem.

Tekst: Marcel van Rijnbach | Beeld: Venster Techniek

Profiel partners

raamdorpelcoorperaties hout