Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bewerkingsmachines op maat voor kunststof raam- en deurprofielen
De ProOpt-software laat toe om volledige productie-omgevingen eenvoudig te sturen en te monitoren.

Bewerkingsmachines op maat voor kunststof raam- en deurprofielen

‘Standaard’ staat niet in het woordenboek van deze machinebouwer

Wie in een nieuwe machine wil investeren, kan kiezen voor een systeem uit de catalogus, uit de toonzaal van een verdeler of voor een oplossing op maat, geconcipieerd en geproduceerd in nauw overleg met de machinebouwer. Bij de Stürtz Maschinenbau GmbH is geen enkel bewerkingscentrum gelijk, want het woord ‘standaard’ kent men niet. Steeds weer ontwikkelt en produceert deze Duitse specialist een klantgerichte, eenvoudige bedienbare oplossing: van stand-alone machines tot compleet geautomatiseerde productielijnen.

PowerCenter-PP: maximale efficiëntie en productiviteit voor de bewerking van kunststofprofielen voor ramen en deuren. Deze oplossing heeft een capaciteit tot 220 eenheden per ploegendienst.

Elk project bij Stürtz begint met een wit blad en een gesprek bij de klant, waar geluisterd wordt naar de behoeften en eisen. Die informatie wordt dan door een ervaren en gedreven team van medewerkers omgezet naar een realiseer­bare oplossing binnen het vooropgestelde budget. Dat kan een stand-alone unit zijn, maar evenzeer een volledig geautomatiseerde productielijn met meerdere modules die verschillende bewerkingen in één doorloop kan uitvoeren. 

“Modulariteit is het codewoord, want er is toch een verschil tussen de eenmanszaak die net start met de productie van ramen en de grote onderneming die al jaren een gevestigde waarde is. Eén ding is duidelijk: als toonaangevende fabrikant van installaties voor de productie van kunststoframen staat Stürtz garant voor kwaliteit en precisie”, stelt technisch consultant Marcel Boender. 

“Deze firma heeft meer dan 75 jaar ervaring in de machinebouw, telt wereldwijd bijna 360 medewerkers en beschikt over 20.000 m² aan productiefaciliteiten. Naast de hoofdvestiging in het Duitse Neustadt/Wied-Rott zijn er intussen eigen dochterondernemingen in Polen, Roemenië, UK, USA, Canada en China. Het uitgebreide productportfolio omvat diverse systemen die voor de productie van kunststoframen nodig zijn: van de profielbewerking, het lassen en poetsen, de montage van beslag en de glashandling tot de materiaallogistiek, inclusief efficiënte geautomatiseerde oplossingen met robots. We staan ook in voor de deskundige montage van de machines en productielijnen.”

‘Standaard’ staat niet in het woordenboek van Stürtz. Voor elk project wordt intensief samengewerkt om een custom-made oplossing te ontwikkelen en realiseren.

Modulaire totaaloplossingen

Stürtz Maschinenbau biedt verschillende oplossingen voor het bewerken van pvc-raam- en deurprofielen met een lengte tussen 650 en 6500 mm, een aanzichtbreedte tot 130 mm en een bouwdiepte van maximaal 120 mm. De afkortlengte ligt tussen 326 en 4006 mm. Een intuïtief bedienbaar informatiemanagement­systeem biedt een visualisatie van de profieldoorsnedes, een diagnose- en rapporteringstools, het onderhoudsbeheer en tal van andere optionele functies. 

“De uitwerking van een bewerkingssysteem hangt af van de toepassing. Zo combineert de PowerCut een high-performance zaagautomaat tussen een geautomatiseerd werkend aanvoermagazijn met 9 plaatsen (optioneel 12) en een afvoertransportband, terwijl het PowerCenter-100 naast deze unit met enkele of meervoudige zaagkop ook een stationair versterkingssschroefstation met 2 schroefaggregaten en een element met een uiterst dynamische ringmodule omvat. PowerCenter-PP of PowerCenter-PP-X zijn geautomatiseerde productielijnen met verschillende modules en een capaciteit van respectievelijk 180 – 220 of 250 – 300 eenheden per ploegendienst. Dankzij de ParallelProcessing-functie kan de bewerking van de profielen ontkoppeld worden, waardoor er sneller gewerkt kan worden. Dankzij de modulaire opbouw kan de lijn ook vrij geconfigureerd worden in een U, een Z of zelfs een andere opstelling bij de PP-X”, licht Boender toe. 

“Deze bewerkingscentra voor profielen kunnen verder gecombineerd worden met andere modules, waaronder oplossingen voor het lassen en poetsen van werkstukken – eventueel gecombineerd in één lijn, een inline stolpzaag voor vleugels, een kozijn hoek- en schaarlager boorstation, systemen voor het monteren van vleugel- en kozijnbeslag, een volautomatische glasbuffer en orderverzamelaar of buffer- en montagesystemen. Afhankelijk van wat de toepassing vereist, worden complete turnkey-oplossing ontwikkeld, die men bovendien gemakkelijk kan aansturen en monitoren met behulp van de ProOpt software. Wat begint met een wit blad, eindigt dus met een totaaloplossing op maat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details