Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bijzondere dorpel is onderdeel van uniek combi concept voor houtachtige deur in niet houten kozijn

Bijzondere dorpel is onderdeel van uniek combi concept voor houtachtige deur in niet houten kozijn

Elders in deze editie leest u alles over het unieke combiconcept waarbij houtachtige deuren kunnen worden toegepast in niet-houten kozijnen. Ontwikkeld door KEGRO uit Groesbeek, met als naam KaiCombi, wordt dit concept momenteel landelijk uitgerold. Met dit concept wordt een lang gekoesterde wens van menig architect werkelijkheid: de allure van een houtachtige toegangsdeur in combinatie met de bestendigheid van niet-houten kozijnen.

Een cruciaal onderdeel van het concept is de voorgeschreven dorpel die toegepast dient te worden door de profielhuizen. KEGRO heeft ervoor gekozen om deze dorpel te laten maken door Venster Techniek uit Zelhem. We spreken met Thomas Keizer, productont­wikkelaar bij Venster Techniek.

Een oersterke basis

“KEGRO en Venster Techniek kennen elkaar goed, we weten wat we aan elkaar hebben en we hanteren beide hoge kwaliteitseisen. KEGRO wist dus goed wat er allemaal mogelijk is met onze EEAL-dorpels voor kunststof kozijnen. Daarom heeft de EEAL-dorpel aan de basis gestaan van de KaiCombi dorpel die we in huis ontwikkeld hebben”, schetst Keizer. “Een beproefd product, aangepast aan de profilering van de diverse profielhuizen waarvoor KEGRO het KaiCombi concept ook op maat levert. Dat is ook een van de redenen voor het succes, het feit dat alle onderdelen die tezamen het KaiCombi concept vormen, direct passen op de specifieke profileringen van de verschillende fabrikanten.”

Wat zijn de voordelen van de EEAL-dorpel? Keizer: “De kozijn en dorpelbreedte komen overeen, alles sluit naadloos aan doordat we de voor het profielhuis specifieke profilering volgen met onze dorpel. Deze dorpels maken we van glasvezelversterkt polyester, ze zijn makkelijk verwerkbaar en worden compleet afgemonteerd geleverd. De dorpels beschikken over dubbele dichtingen en kunnen direct beglaasd worden. De neuten op de dorpel verschillen per profielhuis en zorgen voor een directe en nauwkeurige aansluiting. Zeker binnen het KaiCombi concept is dat van groot belang.”

Wat verstaat Venster Techniek onder directe beglazing, vragen we. Keizer antwoordt: “Waar een traditioneel kunststof kozijn altijd een tussendorpel nodig heeft voor beglazing, daar heeft onze dorpel een glaskapje in lijn met de dorpel. Er kan dus beglaasd worden zonder tussenkomst van de ontsierende tussendorpel. Het resultaat is meer glas, minder werk en een esthetische uitstraling.”

Nieuw web portal maakt bestellen eenvoudig

Venster Techniek beschikt sinds kort over een vernieuwde web portal. “De klant logt daar in met gebruikersnaam en wachtwoord en kan naar hartenlust online bestellen. De KaiCombi EEAL-dorpel komt ook via het web portal beschikbaar, duidelijk herkenbaar als product dat hoort binnen het concept van KEGRO. We leveren de dorpel namelijk rechtstreeks aan de verwerkers.”

Venster Techniek en KEGRO laten zien wat de kracht van een goede samenwerking is. “We begrijpen elkaar en het is mooi om te zien dat door zo’n intensieve samenwerking iets moois als het KaiCombi concept ontstaat. Onze klanten varen er wel bij en er worden nieuwe wegen ontsloten door de nieuwe toepassing. Wij hebben inmiddels een aantal beurzen samen met KEGRO gedraaid en de reacties op het concept waren stuk voor stuk lovend”, zegt Keizer tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details