Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bijzondere glasconstructies betrouwbaar verlijmen en afdichten

Bijzondere glasconstructies betrouwbaar verlijmen en afdichten

2-componentenlijm voor vliesgevels getest bij externe instantie

Met behulp van glas, metaal en siliconen kunnen architecten hun creativiteit de vrije loop laten om buitengewone constructies te creëren: van spectaculaire skywalks, beloopbare glasvloeren en –trappen tot glazen balustrades en leuningen, scheidingswanden en volledig glazen hoeken. Met de nieuwe OTTOCOLL® S 645 lijm en afdichtingskit kunnen dergelijke constructies feilloos, veilig en op een economische manier geproduceerd worden. Dát is wat de ETAG 002 test inhoudt.

Het afdichten en verlijmen van gevelsystemen en andere glasconstructies is een echt métier, die de nodige kennis en ervaring van het personeel vereist. Hermann-Otto GmbH ontwikkelt, produceert en levert al ruim 140 jaar innovatieve oplossingen op het vlak van afdichting en verlijming. De firma werd immers opgericht in 1881 door Hermann Otto als fabrikant van stopverf. Vandaag is dat kleine bedrijfje in de achtertuin van de oprichter uitgegroeid tot één van de grootste spelers in Europa, die producten levert voor uiteenlopende sectoren. De productiesite in Fridolfing voldoet aan alle technische, sociale en ecologische normen. Onder de merken OTTOSEAL® en OTTOCOLL® worden respectievelijk afdichtingskitten en lijmen in de markt gezet.

Deze nieuwe niet-corrosieve 2-componentenlijm en afdichtingskit werd ontwikkeld voor speciale constructieve en geometrische oplossingen uit glas en metaal.

OTTOCOLL® S 645 lijm

Glas als bouwmateriaal voor trappen en vloeren, scheidingswanden, balustrades of leuningen straalt transparantie en ruimtelijkheid uit. In tegenstelling tot andere bouwmaterialen zorgt glas ook voor het nodige daglicht, wat een positieve invloed op het energieverbruik kan hebben. Een zorgvuldige verwerking en het gebruik van een hoogwaardige lijm zijn doorslaggevend voor een betrouwbare en duurzame verlijming. 

“Net als voor andere toepassingen waarvoor goedkeuring van de bouwinspectie vereist is, kan men OTTOCOLL® S 645 gebruiken voor de verlijming van structurele beglazing (getest volgens ETAG 002). Deze nieuwe niet-corrosieve 2-componentenlijm en afdichtingskit werd ontwikkeld voor speciale constructieve en geometrische oplossingen uit glas en metaal. Dit product kan op aanvraag in diverse ETA-gecertificeerde kleuren gemaakt worden”, vertelt Paul Bosch, die zelf al 23 jaar voor Hermann-Otto GmbH op de Nederlandse markt actief is. 

“OTTOCOLL® S 645 wordt gekenmerkt door een zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid. De hoge rek-spanningswaarde zorgt voor een hoge stabiliteit van de verbinding. Dit product is uiterst geschikt voor een spanning compenserende en weersbestendige verlijming van uiteenlopende materialen, voornamelijk glas en metaal. Professionals waarderen de snelle uitharding, zelfs bij dikke lagen, waardoor de verlijmde elementen snel verwerkt kunnen worden. De statische berekeningsbasis werd vastgesteld door een onafhankelijk testinstituut op basis van ETAG 002. De ontwerpwaarden zijn beschikbaar voor constructeurs en planners.”

OTTOSEAL® S 7 afdichtingskit

OTTOCOLL® S 645 vormt een perfect koppel met OTTOSEAL® S 7, een 1K silicone-afdichtingskit, MEKO-vrij. “We hebben dit product speciaal ontwikkeld voor de weersbestendige afdichting van glazen gevels, schuine beglazing, hout-glas verbindingselementen, dakbeglazing en serres, voor het afkitten van glaselementen of isolatieglas-componenten”, geeft Bosch aan. “Het veroorzaakt geen corrosie aan onbeschermde metalen oppervlakken en zorgt voor een onopvallend voegenbeeld. OTTOSEAL® S 7 wordt gekenmerkt door een lange huidvervormingstijd, een goede hechting op vele ondergronden, ook zonder primer, een hoge kerf- en scheurvastheid en een zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details