Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bouwen aan veiligheid

Bouwen aan veiligheid

Vanuit het Bouwbesluit dient bij de bouw van een gebouw rekening te worden gehouden met de latere gebruikers die op hoogte zorgen voor onderhoud, reiniging en reparatie. Er wordt dan gebruik gemaakt van permanente voorzieningen zoals dakrandbeveiliging.

Arbo
Het Arbobesluit geeft uitsluitsel over de maatregelen die genomen dienen te worden bij het werken op hoogte. Dit houdt in dat werkzaamheden aan de gevel dienen te worden uitgevoerd bijvoorbeeld met behulp van een hoogwerker of werkzaamheden op het dak veilig dienen te worden uitgevoerd door het treffen van veiligheidsvoorzieningen op het dak.

R.I en E.
Een Risico Inventarisatie en Evaluatie bevat exact welke veiligheidsmiddelen vereist zijn. Dit houdt in dat per keer dat werkzaamheden op hoogte worden uitgevoerd, de verantwoordelijkheid voor het veilig werken worden gelegd aan de gebouweigenaar. Een Risico Inventarisatie en Evaluatie geeft de veiligheidsmiddelen aan die gebruikt dienen te worden bij het werken op hoogte. Meestal wordt gebruik gemaakt van specialisten die advies geven over permanente en tijdelijke maatregelen.

Bouwbesluit
In het huidige Bouwbesluit wordt aangegeven dat bij nieuwbouw de architect verplicht moet kijken naar een manier om het gebouw veilig te kunnen onderhouden. Bij bestaande bouw is dat niet verplicht. Verstandig is daarom om een onafhankelijke veiligheidskundige een Risico Inventarisatie en Evaluatie te laten maken van uw dak. Zij kunnen dan exact bepalen wat voor uw gebouw minimaal aanwezig dient te zijn.

Permanente veiligheid
Permanente dakrandbeveiliging zoals een hekwerk zorgt voor de meest mogelijke veiligheid om vallen te voorkomen. Hekwerken, ook wel leuningwerken genoemd, bieden optimale veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Op de lange termijn is het aanschaffen van een permanent hekwerksysteem de beste oplossing.

Tijdelijke veiligheid
Gebouwen zijn niet altijd voorzien van permanente valbeveiliging, zoals hekwerken of leeflijntrajecten. Om dan toch veilig en comfortabel te kunnen werken, is er een compleet assortiment mobiele valbeveiliging. Dit bestaat uit persoonlijke beschermingsmiddelen en tijdelijke ankerpunten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details