Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bouwpartners profiteren van digitalisering
De BIM-tool in de Logikal-software verbetert de samenwerking tussen raam-, deur- en gevelbouw met architecten en planners aanzienlijk.

Bouwpartners profiteren van digitalisering

Nabeschouwing PolycloseORGADATA

Logikal van Orgadata heeft een sterke reputatie bij raamfabrikanten, deurproducten en gevelbouwers. Op Polyclose pakten de specialisten uit met versie 12, waarbij de software volledig opnieuw opgebouwd werd met heel wat nieuwe functionaliteiten. Bovendien kreeg het pakket een nieuw uiterlijk en bedieningsconcept aangepast aan de huidige Microsoft Office-producten om de navigatie zo eenvoudig mogelijk te maken.

“We legden de focus vooral op een vlotte samenwerking tussen alle bouwpartners. Met onze BIM-tool kunnen ze verschillende posities voor ramen, deuren en gevels exporteren vanuit de componentgeoriënteerde 3D-gebouwmodellen die door Revit ondersteund worden. De raamfabrikanten kunnen de gegevens van architecten en planners in hun Logikal-software importeren om te tekenen en te produceren”, licht Paul Thyssen toe. “Dankzij de nieuwe SimplyTag kunnen alle productiegegevens, die aan een raam, deur of gevel gekoppeld zijn, via een onopvallende QR-code en een wachtwoord opgevraagd worden. Dit is onder meer heel interessant bij de CE-markering en op termijn bij onderhoud en herstellingen. Als er bijvoorbeeld een ruit kapot gaat, moet men niet meer ter plaatse gaan om alles op te meten.”

Verder was er aandacht voor Logikal MES, een software die de processen in de productiehal bestuurt en digitaliseert voor een veilig en papierloos productieproces. “Deze editie van Polyclose, meteen de eerste voor sales manager België Tom Ansoms, werd opnieuw een groot succes”, sluit Thyssen af. “We hadden heel wat interessante gesprekken en tijdens onze Happy Hour brachten we het volledige gevelbouwnetwerk op neutraal terrein samen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details