Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Brandwerende deuren beschermen mens en gebouw

Brandwerende deuren beschermen mens en gebouw

Brandveiligheid is een belangrijk thema bij de realisatie van bouwprojecten. Een brandveilig gebouw beschermt immers de mens, maar zorgt er ook voor dat het gebouw zelf in grote mate behouden wordt én dat de activiteiten er kunnen blijven doorgaan.

Naast andere maatregelen kiezen architecten en bouwheren steeds vaker voor de integratie van brandwerende deuren in kantoren, openbare gebouwen en andere projecten, maar ook in woningen en appartementen.  Die deuren voorkomen immers dat een brand zich verspreidt van één ruimte naar een andere en zorgen zo voor een vluchtweg. DAKO stelt DA-78EI, de brandwerende deur in klasse EI30 en EI60, voor.

DAKO staat synoniem voor vernieuwing. De Poolse firma produceert kwaliteitsvolle ramen en deuren in PVC, hout en aluminium, maar ook rolluiken, vliegenhorren en garagedeuren. “We bouwen ons aanbod continu verder uit en stemmen het af op de wensen van de klanten. Alle systemen voldoen ook aan de geldende normen in de verschillende markten”, vertelt Bruno Vastmans, verantwoordelijk voor de verkoop in België en Nederland.

“Verder investeren we fors in de uitbreiding en modernisering van onze productiefaciliteiten en de scholing van onze medewerkers.” De fabrikant is zo uitgegroeid tot een internationaal georiënteerde firma, die samen met een netwerk van partners wereldwijd garant staat voor miljoenen verkochte producten en een grote groep tevreden klanten.

DakoDAKO breidt het gamma nu uit de brandwerende deur DA-78EI. Ze wordt standaard geleverd met een kruk op een langwerpig deurschild uit hoogwaardig aluminium, een veilige vergrendeling, een cilinderslot en een deurdranger.

Brandwerende deur DA-78EI
DAKO breidt het gamma nu uit met de brandwerende deur DA-78EI, die een brandvertraging van 30 minuten (klasse EI30) of 60 minuten (klasse EI60) garandeert. “Deze deur met een inbouwdiepte van slechts 78 mm is in verschillende versies leverbaar: als volle deur of met geïntegreerde beglazing, als enkele deur of met zijelement”, licht Vastmans toe. “Ze wordt standaard geleverd met een kruk op een langwerpig deurschild uit hoogwaardig aluminium, een veilige vergrendeling, een cilinderslot zonder veiligheidsklasse en een deurdranger, die de deurvleugel zoals voorgeschreven automatisch afsluit. Bijkomende elementen, zoals dievenklauwen en 3-D regelbare opbouwscharnieren, resulteren in een nog hogere graad van veiligheid.”

Optioneel kunnen deze brandwerende deuren geleverd worden met verschillende andere types krukken, sloten en deurdrangers. En op vraag van de klant worden ze uitgerust met een automatische tochtafsluiting, waardoor sterke rookverspreiding voorkomen wordt.

ATG-attest
DAKO is één van de weinige producenten van buitenschrijnwerk die van het Belgische Instituut  UBAtc de technische goedkeuring ATG voor brandwerende constructies uit aluminium verkreeg. “Onze ramen en deuren van de series DA-70 en DA-77 hebben ook een ATG-attest. Nu werd die ook toegekend aan de DA-78EI”, sluit Bruno Vastmans af. “Dit houdt in dat aan alle technische en wettelijke vereisten voldaan werd om dit product op de Belgische markt te mogen lanceren.” 

Tekst: Johan Debaere   |  Beeld: DAKO
Uitgelichte afbeelding: 
De DA-78EI kreeg een ATG-attest. Dit houdt in dat aan alle technische en wettelijke vereisten voldaan werd om dit product op de Belgische markt te mogen lanceren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details