Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Breuer+Schmitz in Solingen gaat voor groen
Het huidige pand dat plaats gaat maken voor nieuwe appartementen.

Breuer+Schmitz in Solingen gaat voor groen

“Ons oude pand wordt gesloopt voor de bouw van 180 appartementen”, opent Gijs-Bert Drost het gesprek. De accountmanager van Breuer+Schmitz legt verder uit: “Het oude pand dateert rond 1885. Omstreeks dat jaar werd eerst het pand van Breuer+Schmitz gebouwd. In de loop der jaren is daar allerhande woningbouw omheen gerealiseerd. Uitbreiding of verbouwing is niet meer mogelijk en om de sterke groei op te vangen wordt het tijd voor een nieuwe en moderner productiehal met kantoorgebouw.” De nieuwbouw gaat ervoor zorgen dat de groei opgevangen wordt. “We bouwen toekomstbestendig”, vervolgt Gijs-Bert. “Dat wil zeggen dat we op basis van prognoses ook de komende jaren over voldoende capaciteit beschikken. De routing in het nieuw pand is volledig geoptimaliseerd en ingericht naar de eisen van deze tijd. Wanneer je de kans krijgt om nieuw te bouwen, dan wil je dat meteen goed doen. Daarom gaat Breuer+Schmitz voor groen. Het nieuwe pand is groen, energieneutraal, beschikt over moderne faciliteiten voor iedereen en zelfs aan een insectenhotel is gedacht.”

Vooruit werken in dienst van de klant

Breuer+Schmitz probeert met haar standaard assortiment vooruit te werken, in verband met de verhuizing. “Een nobel streven, maar we blijven maar groeien en het materiaal ‘vliegt de deur uit’, letterlijk. Natuurlijk is dat mooi en zijn wij daar blij mee, maar we moeten alle zeilen bijzetten. Dankzij een geoptimaliseerd proces op de nieuwe werkplek kunnen we straks veel meer produceren, met dezelfde mensen. Ook is er geïnvesteerd in nieuwe machines en verdere automatisering, waar het maar kan.” 

De bouw is gestart en de voorgenomen verhuizing staat vooralsnog gepland voor maart 2022.

Artist Impression van de nieuwbouw.

Cradle to Cradle Zilver

Dat het nieuwe pand op meerdere vlakken een impact gaat hebben is een feit. “We gaan behoorlijk besparen op energiekosten. We hebben het bronzen Cradle to Cradle certificaat al op zak, maar wanneer we in het nieuwe pand zitten gaan we op voor zilver. Er zal een nieuw programma geïntroduceerd worden: BSW Re-use + Recycle. De gangbare scharniertypen van Breuer+Schmitz, kunnen dan bij ons ter recycling of re-use worden aangeboden. Als deze werkwijze straks verplicht wordt, dan kennen we de oefening al”, schetst Gijs-Bert. 

“Retourmateriaal wordt, als het niet herbruikt kan worden, naar een gecertificeerd recyclagebedrijf gestuurd. Voor aannemers wordt dit belangrijk, wanneer in een tender omschreven is dat er duurzaam gewerkt moet worden.”

Voorloper in Design en Trends.

Scharnieren moeten vandaag ook qua uitstraling passen bij de deuren. BSW levert al jaren scharnieren in een veelvoud van kleuren en oppervlaktes. Naast verzinkt, RvS, goud, PVD, zwart en wit zijn scharnieren in afwijkende (RAL) kleuren op aanvraag leverbaar. Wat de volgende trend ook wordt, BSW staat er klaar voor.

Zekerheid verkopen

Tot besluit zegt Gijs-Bert: “We verkopen zekerheid, qua materiaal, fabricage, duurzaamheid en support. Zelfs op het gebied van brandwerendheid zijn onze scharnieren gecertificeerd. Vroeger was alles van metaal, tegenwoordig zie je veel kunststof componenten in het bouwbeslag, wat de brandwerendheid niet ten goede komt. In tegenstelling tot sommige aanbieders, zijn ook onze scharnieren met kunststof glijlagers onafhankelijk getest op brandwerendheid.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details