Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Buigen is echt een aparte stiel

Buigen is echt een aparte stiel

De Nederlanders spreken vooral van ‘togen’ of ‘walsen’, terwijl de Belgen het bij ‘buigen’ houden. Maar hoe je het ook noemt, het blijft echt een aparte stiel, waar concentratie en vakkennis de doorslag geven.

Buigers moeten steeds weer hun grenzen verleggen om aan de vragen uit de markt te kunnen blijven voldoen. Bij Brouwers Algemene Buigwerken (BaB) in Herentals weten ze als geen ander hoe veeleisend architecten en verwerkers kunnen zijn. Maar toch garandeert de specialist in het buigen van vooral complexe extrusie profielen een snelle, efficiënte en betrouwbare opvolging van elk project.

Brouwers Algemene Buigwerken

Brouwers Algemene Buigwerken is een specialist in het buigen van de meest uiteenlopende profielen voor tal van toepassingen. De firma uit Herentals buigt alle profielen, van zeer eenvoudig tot uiterst complex.

 

Edsko Brouwer, zaakvoerder van Brouwers Algemene Buigwerken, draait al meer dan 25 jaar mee in de buigsector. Hij kent dan ook de knepen van het vak en gebruikt zijn vakexpertise om voor elk specifiek project een geschikte oplossing te bieden. “Als een klant gebogen profielen nodig heeft, dan is hij bij ons aan het juiste adres. We buigen immers alle mogelijke profielen in de meest uiteenlopende legeringen, waaronder inox, aluminium, metaal, …”, vertelt de zaakvoerder enthousiast.

Brouwers Algemene Buigwerken

De vakkennis van Edsko Brouwer en zijn team wordt ingezet voor het produceren van gebogen profielen voor onder meer ramen en deuren, maar ook voor andere gevelelementen.

 

“Kwaliteit, flexibiliteit en een korte levertermijn staan bij ons centraal. We maken daarvoor gebruik van computergestuurde industriële buigmachines van Zwitserse makelij, die wereldwijd bekend staan voor hun ongekende performantie. Zo kunnen we alles aan: van de meest eenvoudige toepassingen tot de meest gecompliceerde buigtechnieken. Alle radia zijn mogelijk en naast het tweedimensionaal buigen kan je bij ons ook terecht voor heel wat andere vormen, zoals ovaal, S-vorm, napoleonvorm, spitsbogen en korfbogen.”

Een geschikte oplossing voor elk project

Zaakvoerder Brouwer en zijn team werken nauw samen met de klant om voor elke specifieke vraag een passend antwoord te bieden. Gebogen profielen worden immers ingezet in de meest uiteenlopende sectoren, zoals de automobielindustrie, de luchtvaart en de scheepsbouw, de metaalbewerking, de standenbouw en winkelinrichting, zelfs voor interieurtoepassingen. Ook in de bouw zijn ze schering en inslag, bijvoorbeeld voor gevelelementen, ramen en deuren of balustrades.

Brouwers Algemene Buigwerken

Ook producenten van ballustrades doen een beroep op Brouwers Algemene Buigwerken voor het buigen
van hun profielen.

 

“Zo werden we ingeschakeld voor het buigen van profielen voor de nieuwe ramen in de kerk van Steenwijksmoer, de glaspanelen rond het nieuwe Havenhuis van Antwerpen en de gevel van het gerechtsgebouw in Hasselt”, geeft Edsko Brouwer aan. “Maar ook producenten van balustrades doen regelmatig een beroep op onze diensten om hun profielen te buigen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details