Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Centrale bediening zorgt voorgelijkmatige luchtcirculatie’
De zes koepelramen in het magazijn in Westknollendam worden automatisch bediend door de lineaire elektrische raamopener S80.

‘Centrale bediening zorgt voorgelijkmatige luchtcirculatie’

Lineaire elektrische raamopener biedt uitkomst voor dakramen magazijn

Stam Elektrotechniek stond voor een grote uitdaging: hoe kunnen we – ondanks de aanwezigheid van meerdere dakramen in een magazijn in Westknollendam die moeilijk handmatig te openen zijn – toch een comfortabel binnenklimaat creëren? Teleflex BV uit Tiel kwam met een innovatieve oplossing door de zes dakramen te automatiseren met de lineaire elektrische raamopener S80.

Bij dakramen is het risico op een te zware belasting groter dan bij andere soorten ramen. “Daarom adviseren wij onze klanten in zo’n geval vaak om gebruik te maken van een lineaire raamopener”, zegt operationeel manager Jesse Verheem van Teleflex. “Deze raamopener wordt verticaal gemonteerd en beschikt over een openingsstang van RVS. De ketting van een kettingopener daarentegen is over het algemeen wat fragieler, waardoor deze makkelijker zou kunnen beschadigen of breken. Bij een raamopener met een stang van RVS elimineer je dit probleem.”

De dakramen met de S80 zorgen voor een gelijkmatige luchtcirculatie.

Centrale bediening

Voor de zes koepelramen in het dak van het magazijn koos Stam Elektrotechniek voor de lineaire elektrische raamopener S80, in een uitvoering met een maximale openingsslag van 1000 mm. “Dat wil zeggen dat elke raamopener het koepelraam tot één meter ver kan openduwen”, zegt Jesse. “Dankzij de centrale bediening kunnen alle zes dakramen eenvoudig vanaf één centraal punt worden bediend. Met één druk op de knop kunnen de dakramen moeiteloos worden geopend en gesloten. Vooral in dit magazijn, waarin het handmatig openen van de dakramen niet praktisch is, was dat de ideale oplossing.”

Comfortabele werkomgeving

De automatisering van de dakramen met de S80 bespaart veel tijd én zorgt voor een geleidelijke en gelijkmatige luchtcirculatie door het hele magazijn”, vervolgt Jesse. “Zelfs op de warmste dagen ontstaat hierdoor een comfortabele werkomgeving.  Met dit geavanceerde systeem hebben wij niet alleen het binnen­klimaat verbeterd, maar ook de algehele efficiëntie in het magazijn vergroot. Overigens is het mogelijk om de S80 – net als dat geldt voor alle andere raamopeners van Teleflex – ook op andere manieren aan te sturen, zoals bijvoorbeeld met een schakelaar op de muur, met een radiografische afstandsbediening of via een wifi-verbinding met een app op de smartphone.”

Hoge beschermingsklasse

De S80 maakt bovendien het verschil doordat deze lineaire raamopener zich in een vrij hoge beschermingsklasse bevindt, zegt Jesse. “Voor alle uitvoeringen van de S80 geldt een beschermingsklasse van IP68 of IP65, wat betekent dat die compleet stof- en (spat)waterdicht zijn. Vooral in werkplaatsen en magazijnen waar veel stof vrijkomt, is dat uiteraard van grote meerwaarde.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details