Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Circulaire dorpelsystemen voor  alle binnen- en buitenkozijnen

Circulaire dorpelsystemen voor alle binnen- en buitenkozijnen

Ooit ontstaan vanuit een verplichting in het bouwbesluit: lage dorpelsystemen. Door de jaren heen zijn de wensen en eisen veranderd en is de doorontwikkeling van dorpelsystemen uiteraard van groot belang. De firma Innodeen shared solutions is dé partij die innoveert, sámen met haar opdrachtgevers.

De kracht van maatwerk

“Kan niet, bestaat niet!” verteld een enthousiaste Ludo Schennink, commercieel manager bij Innodeen. “Meedenken met onze opdrachtgevers is door de jaren heen altijd de bewezen kracht van Innodeen geweest en vandaag de dag belangrijker dan ooit. Innodeen stelt haar klanten voorop en daaraan is men inmiddels ook helemaal gewend geraakt. Zo worden we vaak in een vroeg stadium betrokken bij innovaties, om mee te denken hoe het nog beter in te passen is in het verwerkings- en montageproces. Dat gaat dus veel verder dan alleen volgens klantspecificatie produceren.”

Kunststof en aluminium kozijnen

“Het DTS Varipro Basic dorpelsysteem is modulair opgebouwd zodat er voor alle denkbare vakvullingen een goede aansluiting is”, vertelt Ludo Schennink. “Het basisprofiel loopt onder het gehele element door en afhankelijk van de vakvulling worden applicatielatten aangebracht.” 

Voor alle bekende profielhuizen is er een passende oplossing leverbaar. “Het DTS Varipro Plus systeem is, net als de Basic-line modulair opgebouwd maar wordt pasklaar geleverd en voorzien van neuten voor een strakkere belijning en eenvoudige montage”, aldus Schennink. “De applicatielatten worden bij de VARIPRO Plus lijn door middel van een gepatenteerde klik-montage bevestigd.” 

Beide Varipro lijnen voldoen dankzij de lage opstap aan het Bouwbesluit. DTS Varipro Plus, waarmee we voor ieder profielhuis een specifieke dorpel kunnen ontwikkelen, voldoet aan hogere wind- en waterdichtsheidseisen. Met een aantal profielhuizen kunnen we als enige producent het complete element onder CE leveren.

Houten kozijnen

“Bij houten kozijnen zien we nog veel meer variatie omdat timmerfabrikanten hun eigen kozijnhout profileren”, vertelt Ludo. “Neuten voor houten kozijnen verschillen per kozijnstijl. Voor ons is dit allemaal geen enkel probleem omdat dit past binnen onze filosofie over maatwerk, dus écht maatwerk. De contouren van de kozijnstijlen worden één-op-één overgenomen. Afwijkende houtzwaartes, hoofd,- kalk- en loodsponningen, extra sparingen, keepjes en groefjes voor bijvoorbeeld extra kaders vormen geen enkel probleem. Zo is iedere timmerfabrikant vrij om te innoveren met betrekking tot water-, wind- en geluidsdichtheid en aansluiting met het bouwkundige kader.

Circulair

Hollodeen, waarvan de DTS dorpels worden vervaardigd, is slijt- en breukvast, volledig circulair en bestaat al tot 90% uit gerecycled
Hollodeen. “Onze DTS dorpels zijn o.a. daarom Cradle tot Cradle Silver gecertificeerd. Daar zijn we als bedrijf altijd al mee bezig geweest en is niet op één productlijn geënt, maar het mooie is dat we dit hiermee onafhankelijk kunnen aantonen”, besluit Schennink.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details