Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Circulariteit en duurzaamheid aan één kant, online ondersteuning van de verwerker aan de andere zijde
Via de online portal Schüco Connect kan men bestellingen invoeren en die in real-time opvolgen.

Circulariteit en duurzaamheid aan één kant, online ondersteuning van de verwerker aan de andere zijde

Altijd op weg naar een slimme gevel!

Duurzaamheid en circulariteit zijn niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Dat zien we ook in de bouwsector. Voor Schüco is circulariteit geen modewoord. Duurzaamheid zit in het DNA van deze specialist in aluminium ramen en deuren. In het productieproces optimaliseren ze de energie-efficiëntie, reduceren ze de CO2-emissie en wordt het gebruik van natuurlijke bronnen zoveel mogelijk vermeden. De producten kunnen eenvoudig gerecycleerd, geüpgraded en zelfs herplaatst worden. Op Polyclose zet Schüco deze thema’s nog eens extra in de verf met een stand die gedeeltelijk opgebouwd is uit gerecycleerde standelementen. 

Daarnaast legt de fabrikant de focus op ‘Schüco Digital’, de online diensten die het leven van de verwerker vereenvoudigen. En, er wordt volop aandacht besteed aan de bouwstenen voor de slimme gevel.

Circulariteit en duurzaamheid

De raam-, deur- en geveloplossingen van Schüco voldoen aan de hoogste eisen wat betreft design, comfort en veiligheid. Bovendien maken duurzaamheid en circulariteit deel uit van het DNA. “We ontwikkelen al jaren kwaliteitsproducten vanuit de filosofie dat deze eenvoudig gerecycleerd, geüpgraded en zelfs herplaatst moeten kunnen worden. Op het vlak van de recycleerbaarheid kijken we niet alleen naar het aluminium, maar ook naar beslag, rubber, glas, …. We lopen ook ver vooruit als het gaat om het intensief ontwikkelen, testen en certificeren van unieke cradle-to-cradle-producten”, stelt Joep Römgens, head of engineering België & Luxemburg bij Schüco. 

“Op Polyclose gaan we nog een stap verder, want samen met onze standenbouwer ­Creaplan hebben we beslist om onze stand deels op te bouwen uit gerecycleerde materialen van andere standen. Daarnaast gebruiken we ook een deel van onze mobiele showroom, waar de belangrijkste producten uit ons port­folio getoond worden.”

Online diensten voor de verwerker

Een deel van de stand zal gewijd zijn aan het ASE 80 thermisch geïsoleerd schuif- en hefschuif­systeem. Bij de barrièrevrije versie zit de dorpel verzonken in de vloer, wat ideaal is voor senioren en mensen met een beperking. Ook de oplossingen met FINEO-vacuümglas worden getoond. 

Het ASE 80 thermisch geïsoleerd schuif- en hefschuifsysteem van Schüco. Bij de barrièrevrije versie zit de dorpel verzonken in de vloer, wat ideaal is voor senioren en mensen met een beperking.

Naast de producten wil Schüco echter op Polyclose aandacht besteden aan de digitale oplossingen, ontwikkeld om de verwerker te ondersteunen in elke fase van het proces: van inspiratie en ontwerp, over planning en calculatie tot verwerking en zelfs controle en bediening. Via de online portal Schüco Connect kan men bestellingen invoeren en die in real-time opvolgen. Ook aanbestedingsteksten, CAD-bestanden, catalogi, software en andere hulpmiddelen zijn via Schüco My Workplace gemakkelijk online te raadplegen. Met de Schüco-productdatabank, die rechtstreeks in de planningssoftware SchüCal geïntegreerd wordt, kunnen architecten en planners snel en gemakkelijk passende productoplossingen en alle relevante informatie rond gevel, ramen, schuifsystemen, zonwering en deuren centraal op één platform vinden. 

“Intelligente, door middel van sensoren geconnecteerde gevels vormen de basis voor een nieuwe vorm van slim bouwen die meer comfort en energie-efficiëntie biedt. Zo kan men dankzij Schüco SensTrack wireless de verschillende gevelelementen van Schüco automatisch openen en sluiten. De nieuwe energie-onafhankelijke sensortechniek verbindt de deuren, ramen en schuifsystemen en verzamelt waardevolle product-, omgevings- en gebruiksinformatie. Door alle informatie in een cloudgebaseerde portal op te slaan, wordt het gebouw optimaal gemonitord en gestuurd”, gaat Joep Römgens verder. 

“Internet of Facades (IoF) is een software die de basis legt voor de digitalisering van alle informatie, documenten en processen tijdens de gehele levenscyclus van elk Schüco element zoals installatiegegevens, onderhoudsinformatie, …. Deze gegevens worden in de cloud opgeslagen en zijn altijd toegankelijk. Daardoor krijgt de gebruiker een beter overzicht en dus meer controle. Elk element heeft een unieke digitale identiteit met een ingebouwde cycliteller waardoor de circulaire waarde altijd gekend is en de CO2-voetafdruk beperkt wordt.”  

Bezoek ons op Polyclose standnr. 1310.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details