Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Compacte maar krachtige kettingopener met een ruime openingsslag
Op 9 december werd de eerste paal van de uitbreiding geboord. Een bijzondere actie, die verricht werd door senior medewerker: Jaap.

Compacte maar krachtige kettingopener met een ruime openingsslag

De specialist in raamopeners voor uitzetramen, kantel- en draairamen, koepels en dakramen, Teleflex, begint het nieuwe jaar goed met de introductie van een nieuwe en zeer krachtige elektrische raamopener. Met een maximale belasting van 500 N is de C50 kettingopener niet alleen geschikt voor uitzet- en valramen, maar juist ook voor dakramen, die regelmatig blootgesteld worden aan hoge(re) windkrachten en windstoten én die bovendien een ruime(re) openingsslag vragen.

“De C50 kettingopener is een stuk krachtiger dan andere kettingopeners in de markt”, benadrukt Jesse Verheem, Operationeel Manager bij Teleflex. “Daarmee is de kettingopener een uitstekend alternatief voor de bekende lineaire kettingopeners, die dankzij hun verticale montagewijze regelmatig voor functionele én esthetische uitdagingen zorgen. De lineaire opener steekt immers vaak onfraai verticaal de ruimte in. Onze nieuwe kettingopener gaat hiermee de strijd aan en kan netjes horizontaal en tegen het kozijnprofiel worden weggewerkt.”

De nieuwe kettingopener kan netjes horizontaal en tegen het kozijnprofiel worden weggewerkt.

Hoge prestaties

Uniek aan de C50 kettingopener zijn de hoge prestaties (maximale belasting: 500 N) in combinatie met een ruime openingsslag, vertelt hij. “Gebruikers hebben keuze uit drie kettinglengtes, van 60, 80 of 100 cm. Opvallend is ook het compacte design van de behuizing, die uiteenloopt van 40 x 55 x 811 mm (openingsslag: 60 cm) tot 40 x 55 x 1.011 mm (openingsslag: 100 cm).” 

De C50 ketting wordt geleverd in de kleur aluminium. De ketting zelf is uitgevoerd in gegoten aluminium.

De C50 kettingopener heeft standaard een voedingsspanning van 24 Volt of 230 Volt. “De 24 Volt-uitvoering is succesvol getest conform de NEN-EN12101-2 en is daarmee ook bij uitstek geschikt voor natuurlijke rook- en warmteafvoer”, aldus Verheem. 

“Naar wens is bovendien een synchroonuitvoering leverbaar, waarbij de kettingopeners synchroon worden aangestuurd. Dit is bijvoorbeeld interessant bij grotere raamafmetingen.” 

Voor de bediening hebben gebouweigenaren keuze uit een eenvoudige jaloezieschakelaar op de muur, een radiografische afstandsbediening en/of een wifi/app-bediening via de smartphone of tablet. “Ook integratie in het eigen gebouwbeheersysteem is mogelijk.” De C50 kettingopener kan vanaf dit moment besteld worden.

De C50 kettingopener is een stuk krachtiger dan andere kettingopeners in de markt.

Compleet assortiment

Teleflex, onderdeel van Railtechniek van Herwijnen Groep, is al ruim 70 jaar thuis in raamopeners. De Gelderse onderneming adviseert, levert en monteert een uitgebreid assortiment mechanische en elektrische raamopeners voor uitzetramen, kantel- en draairamen, dakramen en koepels. Van (dubbele) kettingopeners en lineaire openers tot en met rackopeners. 

“Onder andere onze raambedieningen vinden gretig aftrek in woning- en utiliteitsbouwprojecten”, vertelt Verheem. “De producten worden voornamelijk geleverd aan de ijzerwarenvakhandel en aan aannemerspartijen. Indien gewenst zijn we al vanaf de adviesfase bij hun projecten betrokken. Op basis van bijvoorbeeld het type raam, de afmetingen, het gewicht en de gebruikerswensen, adviseren wij de best passende producten voor ieder project. Uiteraard houden we hierbij rekening met de geldende eisen én de uitstraling van het gebouw. Bovendien nemen we graag de montage van de systemen voor onze rekening.”

De behuizing is zeer compact vormgegeven.

Indrukwekkende uitbreiding

Om klanten ook in de toekomst optimaal van dienst te kunnen zijn, worden de productieafdeling en het productmagazijn van Teleflex in Tiel op dit moment flink uitgebreid. Op 9 december werd de eerste paal van de uitbreiding geboord, vertelt Verheem. “Het was een bijzondere actie, die verricht werd door onze senior medewerker: Jaap.” 

De bijna 1.000 m² grote uitbreiding wordt voor komende zomer al in gebruik genomen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details