Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Complete beslaglijn voor ramen, deuren en (hef)schuifdeuren
De nieuwe beslaglijn is sinds mei beschikbaar in ReynaPro, het Reynaers-softwareprogramma voor prijsoffertes en productieautomatisering.

Complete beslaglijn voor ramen, deuren en (hef)schuifdeuren

Vroeger was hang- en sluitwerk vooral een sluitpost, maar vandaag vormt het een beeldbepalend element in het interieur. Een groeiend aantal architecten en bouwheren kiest voor. een moderne en strakke uitstraling, ook voor de ramen, deuren en (hef)schuifdeuren. Ze gebruiken daarom bij voorkeur pure en duurzame materialen om het ontwerp van hun project compleet te maken. De nieuwe slanke RVS-beslaglijn Contour van Reynaers past daar uitstekend bij. Deze serie is geschikt voor alle profieltypen voor ramen, deuren én (hef)schuifdeuren uit het programma van de specialist in aluminiumoplossingen.

Een team van specialisten focust zich op het ontwerp en de ontwikkeling van beslag. (Beeld: Maaike van Esch)

RVS designbeslag

Bij nieuwbouw- en renovatieprojecten hechten architecten en bouwheren steeds meer belang aan het hang- en sluitwerk. Dat is een nieuwe trend binnen onze hedendaagse architectuur. Bij Reynaers hadden ze die tendens al langer zien aankomen. Met Contour presenteert de specialist in aluminium ramen, deuren, schuifsystemen, vliesgevels, zonwering, tuinkamers en handgrepen, een complete beslaglijn, geschikt voor ramen, deuren én (hef)schuifdeuren.

“Dat is bij de meeste andere beslaglijnen op de markt niet mogelijk. Vaak is de kruk voor een schuif- of vouwwand net iets anders dan voor een raam of deur. Met ons strak en slank designbeslag zorgen we voor een uniforme uitstraling voor alle ramen en deuren. We gaan zelfs nog een stap verder, want het is ook mogelijk om dit beslag te gebruiken voor houten binnendeuren”, vertelt Peter de Beer, binnen Reynaers verantwoordelijk voor een speciale afdeling die focust op het ontwerp en de ontwikkeling van beslag.

“We beschikken vandaag over vier verschillende beslaglijnen. De Shield, Touch en Horizon families worden door ons geleverd in een gelakte of geanodiseerde uitvoering, maar deze Contour bestaat volledig uit RVS en kenmerkt zich door een smalschild. Deze serie volgt met zijn slanke, strakke en hoekige uitstraling de trend naar ‘less is more’.”

Met Contour presenteerde Reynaers een complete beslaglijn in RVS, geschikt voor ramen, deuren én (hef)schuifdeuren.

Van klassiek tot modern

De slanke constructie zorgt ervoor dat Contour geschikt is voor alle profieltypen uit het programma van Reynaers: de robuuste Masterline 8 ramen, de CP 130 en CP 155 schuifdeuren en zelfs voor de extreem slanke SL 38 staalrenovatiereeks. De geveerde, universele krukken kunnen zowel links- als rechtsdraaiend gebruikt worden. Deze RVS-beslaglijn is leverbaar in een standaarduitvoering, maar vanzelfsprekend is er ook een inbraakwerende SKG-uitvoering beschikbaar en kan ook een variant met kerntrekbeveiliging besteld worden. De Contour-serie biedt volgens de fabrikant dan ook een oplossing voor alle denkbare elementen of uitvoeringen.

“Deze nieuwe beslaglijn is sinds mei beschikbaar in ReynaPro, het Reynaers-softwareprogramma voor prijsoffertes en productieautomatisering. Alle details, technische specificaties en freesmaten voor de verwerking van het beslag in de profielen zijn hierin opgenomen”, vult de Beer aan. “Groot voordeel is bovendien dat Contour uitwisselbaar is met de Touch- en Horizon-beslaglijn. Het freespatroon is identiek. Het is dus perfect mogelijk om een gelakte kruk uit te wisselen met een RVS-kruk. Met de introductie van de stijlvolle en tijdloze Contour-beslaglijn bieden we een compleet programma aan beslagtypen en voor elk wat wils, van een meer klassieke afgeronde variant tot een strak en tijdloos designbeslag.” 

Met Contour kan men een uniforme, exclusieve uitstraling voor elk gebouw creëren. Het complete gamma is terug te vinden op onze speciale website voor hang- en sluitwerk, beslag.reynaers.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details