Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Complete range van passieve brandwerende producten

Complete range van passieve brandwerende producten

Passieve brandveiligheid wordt zowel binnen nieuwbouw als renovatie steeds belangrijker. Het realiseren van een optimale brandwerendheid redt immers levens, beperkt materiële schade en minimaliseert zakelijke verliezen. Tegelijk zorgt een goede passieve brand-veiligheid ervoor dat een gebouw beschermd wordt, zodat het na een brand toegankelijk blijft.

De feitenreeks is voor Bostik Benelux BV, toonaangevend ontwikkelaar en producent van kitten, lijmen en PU-schuimen, aanleiding geweest om stevig in te zetten op productontwikkeling en certificering voor dit specifieke marktsegment. Dat gebeurt met Zwaluw FireProtect®, een compleet en divers aanbod van kwalitatief hoogwaardige brandwerende oplossingen voor zowel lineaire voegen als doorvoeringen.

Het juist aanbrengen van Zwaluw FireProtect® Silicone Sealant.

 

Het creëren van brandcompartimenten in een gebouw vormt een essentieel onderdeel van de passieve brandveiligheid ervan. Nick Haring, actief als Business Developer binnen het in Oosterhout gevestigde Bostik, licht toe. “Het idee hierachter is de uitbreiding van rook en vuur bij brand tot één compartiment te beperken en de uitbreiding van de brand te vertragen. Hierdoor zijn mensen in staat om het gebouw veilig te verlaten en heeft de brandweer voldoende tijd om het vuur te bestrijden.”

Primaire middelen

De basis voor een afdoende compartimentering dient te worden gelegd met dito passieve brandwerende producten. Opgenomen in de constructie van een gebouw vormen ze de primaire middelen om de verspreiding van vlammen, hitte en rook – en daarmee de door- en overslag van vuur tussen compartimenten – te beperken en de brandveiligheid enorm te vergroten. “Wanneer dergelijke producten op de juiste manier worden toegepast, wordt voldaan aan de fundamentele en wettelijke eisen van compartimentering”, aldus Haring. “Tevens dragen ze bij aan de structurele stabiliteit van het gebouw en vergroten ze de mogelijkheid om de plek des onheils snel en veilig te verlaten of te ontruimen. Want dát is en blijft het allerbelangrijkste.”

‘Rondom de aankoop  en het gebruik van Zwaluw FireProtect® informeren en adviseren we onze klanten uitvoerig’

Divers programma

Het relaas van Haring onderstreept onmiskenbaar de noodzaak van een optimale passieve brandveiligheid. Precies daarom heeft Bostik besloten om zich intensief te focussen op de ontwikkeling van een complete, volledig gecertificeerde en goedgekeurde range van passieve brandwerende producten en toepassingen. Gebaseerd op de ruime ervaring op het vlak van oplossingen voor lineaire voegen (EN 1366-4) presenteert het bedrijf dan ook met gepaste trots Zwaluw FireProtect®, een divers samengesteld programma dat tevens oplossingen omvat voor doorvoeringen (EN 1366-3).

Het juist verwerken van de verschillende producten van Zwaluw FireProtect® is van het grootste belang.

 

Perfecte oplossing

“Zwaluw FireProtect® staat voor een alomvattend assortiment brandwerende producten dat kan worden toegepast in zowel dilatatie- en aansluitvoegen als ook openingen en doorvoeringen tussen brandcompartimenten”, legt Haring uit.

“Ons uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit programma was om met behulp van de nieuwste technologie een werkende en tegelijk kostenefficiënte oplossing te bieden. Daarin zijn we perfect geslaagd. Verder zijn alle producten en toepassingen volledig in de praktijk getest en gecertificeerd volgens de laatste Europese normen. Kenmerken die we combineren met een deskundig advies en een solide begeleiding. Om tot een optimaal en maatgericht eindresultaat te komen, is het zaak de klant rondom de aankoop en het gebruik van Zwaluw FireProtect® uitvoerig te informeren en te adviseren. Ook dáárvoor hebben we alles aan boord. Van catalogi en productvoorlichting op locatie tot en met bezoeken op de bouw en how-to movies op YouTube. Als autoriteit op het gebied van brandveiligheid halen we alles uit de kast en laten we niets aan het toeval over.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details