Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
CORTIZO presenteert haar laatste noviteiten op Polyclose
Impressie van de CORTIZO stand op Polyclose.

CORTIZO presenteert haar laatste noviteiten op Polyclose

De nieuwste Alu-Steel Serie, een systeem dat het mogelijk maakt om uitstekende prestaties van aluminium te combineren met een staalachtig uiterlijk, is bedoeld als een van de belangrijkste updates van de catalogus. CORTIZO, een van de belangrijkste leveranciers van aluminiumsystemen voor architectuur wereldwijd, zal op Polyclose (Stand 1462 – Hal 1) haar nieuwste R&D-ontwikkelingen voor ramen, deuren, gevels en balustrades aan de Belgische en Nederlandse markt voorstellen. Het in Spanje gevestigde bedrijf zal in Gent een stand van 200m² bouwen om nieuwe oplossingen voor afsluitingen te kunnen tonen, die altijd uitzonderlijke thermische en akoestische prestaties combineren met innovatieve ontwerpen. Speciaal ontworpen voor de Belgische markt, zullen zowel het ATG-zegel als de Milieuproductverklaring zorgen voor architecturale aluminiumproducten met een lage milieu-impact.

Ondanks dat de Alu Steel lijn is gericht op de renovatiemarkt, maakt het op staal lijkende uiterlijk ervan het een interessante optie in nieuwbouwprojecten die een industriële esthetiek nastreven.

Nieuwe productlijn Alu-Steel

CORTIZO zal van de gelegenheid gebruik maken om een volledig nieuwe productlijn Alu-Steel voor te stellen, die een belangrijke rol zal spelen tussen alle recente ontwikkelingen. Ondanks het feit dat deze lijn gericht is op de renovatiemarkt, maakt het op staal lijkende uiterlijk ervan het een interessante optie in nieuwbouwprojecten die een industriële esthetiek nastreven. 

Al met al komt dit nieuwe systeem tegemoet aan de voortdurende eisen van de renovatiesector in de bouw. Met dat in het achterhoofd is de R&D-afdeling van CORTIZO erin geslaagd om raam- en balkonprofielen met een zichtlijn van 72,5 mm in twee versies te leveren: ‘Classic’ (afgeschuinde esthetiek), en ‘Modern’, (met rechte lijnen). Bovendien kan het systeem een transmissiewaarde Uw van 0,74 W/m²K bereiken dankzij de thermische onderbreking van 39 mm in het kozijn, de thermische onderbreking van 32 mm in de vleugel en het gebruik van isolatieschuim. Zowel de thermische als akoestische prestatiewaarden worden ondersteund door een beglazingscapaciteit van 54 mm.

Anderzijds lanceert CORTIZO ook Millennium Plus Pivot, een verticale pivot-toegangsdeur met hoge afmetingen. Deze deur kan tot 3 meter hoog worden gemaakt en is dus een echte topper voor de hedendaagse architectuur. 

Op de stand zullen ook enkele topdesigns te zien zijn, zoals de COR ­VISION PLUS, het paradepaardje van het merk. Met een indrukwekkende centrale vergrendeling van 25 mm bereiken de maximumafmetingen zowel de breedte als de hoogte van 4 meter per vleugel. Zes vleugelconfiguraties zijn mogelijk, ook open hoeken en, de meest onderscheidende factor, volledig verborgen drempelrails. De specificaties gaan hand in hand met het ontwerp: Uw tot 0,9 W/m2K, akoestische prestaties van Rw=43 dB, luchtdoorlaatbaarheid van klasse 4, waterdichtheid van klasse 9A en weerstand tegen windbelasting van klasse C4.

Arch onzichtbare hendel.

Nog meer blikvangers

COR80 Industrial, COR80 Hidden Sash, BiFold Door, View Crystal minimalistische balustrade, vliesgeveloplossingen en andere accessoires zoals de Arch Invisible handgreep zullen zeker de aandacht trekken van de mensen op Polyclose.

Millennium Plus Pivot deur.

Over CORTIZO

CORTIZO is de internationale referentie in aluminiumsystemen voor architectuur. Het wereldwijde CORTIZO werd in 1972 opgericht in Spanje en verkoopt zijn producten momenteel in 68 landen, met de laatste jaren een groeiende markt in België en Nederland. CORTIZO beheerst de volledige productiecyclus, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 150.000 ton aluminium, 20 extrusiepersen, 15 poedercoatingfabrieken, 6 anodiseringsfabrieken, 1 productiefaciliteit voor hardware & accessoires en 2 gieterijen gericht op recycling. Daarnaast beschikt het over 9 productiecentra in Spanje, Frankrijk, Slowakije en Polen, en 31 logistieke centra verspreid over heel Europa, om alle klanten onmiddellijk te kunnen beleveren. In het afgelopen jaar boekte het bedrijf een omzet van 701 miljoen euro en heeft het momenteel 3.963 werknemers in dienst.    

Ontdek het op Polyclose Stand 1462 – Hal 1.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details