Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Creatief met aluminium: ramen, deuren, vliesgevels én gevelbekleding

Creatief met aluminium: ramen, deuren, vliesgevels én gevelbekleding

Eenvoud in fabricage en montage als belangrijk kenmerk

Architecten en gevelbouwers zoeken continu naar elementen om unieke gevels te realiseren. Die gevel is immers het visitekaartje van elk gebouw waarop je je creativiteit de vrije loop kan laten gaan. AluK heeft een sterke reputatie in de bouwsector als het gaat om aluminium raam-, deur-, schuifdeur-, vouwdeur-, veranda- en vliesgevelsystemen en voegt daar vandaag met Nesto ook een gevelbekleding op basis van verticale aluminium profielen aan toe. 

Deze blokprofielen laten toe om architecturale accenten met strakke lijnen op de gevel te creëren. Daarnaast blinkt deze innovatieve ontwikkeling uit door de eenvoud in fabricage en montage, het duurzame karakter, de onderhoudsvriendelijkheid en de circulariteit.

Nesto omvat een reeks hoogwaardige aluminium profielen voor de bekleding van gevels.

Decoratief lijnenspel

Al meer dan 70 jaar ontwikkelt, produceert en levert AluK aluminium profielen, die voldoen aan de complexe technische vereisten, die vandaag in de bouwsector gelden. De firma, die sinds 2016 ook op de Belgische markt vertegenwoordigd is, bouwde een sterke reputatie uit als het gaat om aluminium raam-, deur-, schuifdeur- en vliesgevelsystemen voor nieuwbouw en renovatie bij commerciële -en industriële projecten, woningen en openbare gebouwen. 

Dit familiebedrijf beschikt vandaag over operationele en commerciële entiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Azië en bedient zo een vijftigtal landen wereldwijd. Dankzij de continue investeringen in R&D blijven ze een pionier met steeds weer krachtige, duurzame oplossingen. Getuige daarvan is Nesto, een gevelbekleding op basis van verticale aluminium profielen.

“Met onze nieuwste ontwikkeling is het mogelijk om een architecturaal accent met strakke lijnen op elke gevel te creëren. Nesto is beschikbaar in twee types verticale blokprofielen met een diepte van respectievelijk 20 mm en 35 mm. Beide designvarianten kunnen ook in één project gecombineerd worden, waardoor een decoratief lijnenspel ontstaat”, legt men bij AluK uit. 

“Het uitgebreide gamma van aluminium basis- en afwerkingsprofielen, laat toe om verschillende ontwerpconstructies te maken, zelfs een gevelbekleding, die voor een raam doorloopt. Met behulp van L-profielen kunnen ook de hoeken netjes afgewerkt worden.”

Eenvoudig in verwerking en klaar voor de circulaire economie

Naast de creatieve vrijheid springt vooral de eenvoudige fabricage en montage in het oog. De aluminium profielen kunnen op maat gezaagd worden, waarna de afwerkingsprofielen dankzij een uitgekiend kliksysteem eenvoudig en onzichtbaar op het basisprofiel bevestigd kunnen worden. 

“Met aluminium kies je voor een materiaal dat levenslang een ongeziene kwaliteit garandeert. Het duurzame karakter zorgt voor een solide gevelconstructie, die tegen de meest uiteenlopende weeromstandigheden bestand is. Deze gevelbekleding kan bovendien gemakkelijk gedemonteerd en vervangen worden, waarna de aluminium profielen volledig gerecycled worden. Dat betekent dat ze geschikt zijn voor de circulaire economie en een positieve impact hebben op de ecologische footprint”, voegt men bij AluK toe. “Uiteraard blijft een goed onderhoud cruciaal om de constructie in een optimale toestand te behouden. Het komt erop aan vuil geen kans te geven om in te vreten. Aluminium heeft echter weinig onderhoud nodig. Daarnaast zorgt de poederlak met Qualicoat Seaside keurmerk voor een goede beschermlaag en behoud van de kleur, zelfs in extreme omstandigheden en agressieve omgevingen, zoals kuststreken, zones met zware industrie en stedelijke gebieden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details