Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Creëer een eyecatcher in het gebouw
Door de eindeloze afwerkingsmogelijkheden wordt deze deur een echte eyecatcher in elk gebouw. (Beeld: Nick Cannaerts)

Creëer een eyecatcher in het gebouw

Eigen deur combineert aluminium structuur met verschillende invulmogelijkheden

Het nieuwste lid van de Xinnix-familie is een eigen deur, met name de X8, die een aluminium structuur met verschillende invulmogelijkheden combineert. Xinnix biedt ook een ruim aanbod aan opvullingen, maar met een eigen invulling kiest men voor een 100% gepersonaliseerde deur. Het is dan ook een ideaal product om een eyecatcher in een gebouw te creëren. Op Polyclose introduceerde Xinnix ook het nieuwe FB50 montageprofiel voor de eenvoudige integratie van de deursystemen in projecten waar bijvoorbeeld de gangen al volledig uitgepleisterd zijn.

De deursystemen van Xinnix sluiten perfect aan bij de trend naar strakke en minimalistische interieurs. Deze kozijnen worden immers ‘onzichtbaar’ in de muur weggewerkt, waardoor enkel de deur en de muur nog zichtbaar zijn. Geen zichtbare omlijsting, scharnieren of andere ongelijkheden zijn te zien. De fabrikant biedt intussen systemen voor gewone draaideuren en schuifdeuren, maar ook voor brandwerende en akoestische deuren, standaard of op maat. 

Montageprofiel FB50 is ideaal voor integratie van de Xinnix-deursystemen in toepassingen die al uitgepleisterd zijn. (Beeld: Nick Cannaerts)

Eigen deur

Op Polyclose ging Xinnix nog een stap verder en bracht voor het eerst een eigen deur op de markt. De X8 is immers een combinatie van een aluminium structuur én verschillende invulmogelijkheden, die door het lichte gewicht ook eenvoudig en vlot te monteren is. 

“Met X8 kiest men eigenlijk voor een totaalpakket met een frame, een deurvleugel, de afwerking, de gecertificeerde Xinnix-scharnieren en een magnetisch slot. Deze deur is verkrijgbaar in een trekkende of duwende versie met een exclusieve dikte van 60 mm. Ze kan geleverd worden met een stijlvolle, witte Emme- of een slanke, zwarte Anna-kruk en bijpassende garnituur om het geheel compleet af te werken”, vertelt zaakvoerder Chris Vermeulen. 

“Aangezien er met een modulair systeem gewerkt wordt, is er na de installatie geen schilderwerk meer. Dit systeem is leverbaar in een standaardformaat, maar ook in een kamerhoge uitvoering met een deurblad tot 1230 mm breed en 3500 mm hoog. De afwerkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Kiest men voor Dibond, HDF, Plexi of HPL? Alles kan volledig aan de wensen van de klant aangepast worden. Zo is het mogelijk om ook een 100% gepersonaliseerde deur te produceren. Als men bovendien dezelfde afwerking voor deur en wand gebruikt, loopt alles naadloos in elkaar over en wordt het interieur naar een hoger niveau getild.”

Met de X8 introduceerde Xinnix voor het eerst een eigen deur.

Nieuw montageprofiel

Naast de lancering van deze innovatieve oplossing werkte de R&D afdeling van Xinnix ook aan elementen die de implementatie van de bestaande profielen optimaliseren. Een voorbeeld daarvan is het montageprofiel FB50, ideaal voor de integratie van de Xinnix-deursystemen tussen parallelle muren in lange gangen of toepassingen op locaties die al uitgepleisterd zijn. 

Het Xinnix-kader kan er immers gewoon ingezet worden zonder verdere afwerking of plamuurwerk. De afgewerkte kaderdikte bedraagt 50 mm. 

Een detailtekening van het montageprofiel en het deursysteem.

“Dit nieuwe profiel is combineerbaar met alle X240 versies met A24 scharnieren, verschillende slottypes en een deurdranger voor enkele deuren. Omdat er een bijkomende frontale bevestiging in de X240 frames nodig is, moet men bij bestelling vermelden, dat er voor FB50 gekozen wordt. Dit bevestigingstype is niet combineerbaar met brandwerende frames en ook Tectus TE340 scharnieren kunnen niet gebruikt worden door de te grote diepte om in dit bevestigingsprofiel in te bouwen”, licht sales manager Laurens Vermeulen toe. 

“Voor de bepaling van de inbouwafmetingen moet men rekening houden met het deurblad en dan respectievelijk 38 mm in de hoogte en 70 mm in de breedte bijtellen. Aangezien er geen plamuurwerk meer vereist is, wint de verwerker veel tijd. Kortom: een perfect hulpmiddel om een deur te installeren tussen parallelle muren zonder dat er verdere afwerking nodig is.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details