Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Dagkant, meer dan alleen een afwerking

Dagkant, meer dan alleen een afwerking

Voor de meeste mensen valt het niet op, maar tussen het kozijn en de binnenmuur zit er een tussenruimte die wordt afgewerkt met een dagkantafwerking. Deze afwerking heeft veel invloed op de uitstraling van het gehele kozijn. Om te laten zien wat voor uitstralingen er mogelijk zijn, hebben wij een overzicht gemaakt met alle mogelijk dagkantafwerkingen. Nu weet je precies wat jij wilt!

Een dagkant betekent letterlijk een rechte, afgeschuinde of geprofileerde binnenkant van een venster dat loodrecht op de muur bevestigd wordt. In de volksmond de binnen afwerking van de zijkanten en bovenkant van een kozijn (de onderkant wordt meestal afgewerkt met een vensterbank). De reden voor het toepassen van dagkantafwerkingen zijn het opvullen van de gaten in het “kale” kozijn om zo koudebruggen uit te sluiten en om een strak afgewerkt kozijn als resultaat te krijgen. De dagkantafwerkingen kunnen dienen om de binnenkant van het kozijn te bekleden maar er zijn ook varianten die ook een deel van de binnenmuur meenemen. Een dagkant wordt in de meeste gevallen gemonteerd met een verbindingslijm zoals High-Tack lijm die bij ons verkrijgbaar is.

Onze dagkantafwerkingen zijn verkrijgbaar in een gladde of een houtstrucutuurnerf uitvoering. De meest voorkomende kleuren zijn vooral wit en crème omdat meestal het kozijn tevens uit deze kleur bestaat. Echter zijn er een aantal afwerkingen die geleverd kunnen worden met een houtnerfstructuurfolie in een andere trend kleur die past bij de kleur van het kozijn.

Volschuim kwartrond afwerkprofiel

Een volschuim profiel voor een eenvoudige en kleine afwerking van het kozijn. Dit profiel is toepasbaar bij elk type kozijn maar enkel voor het opvullen van kleine kieren of gaten. Deze profielen worden direct op de ondergrond bevestigd en hebben een gladde of gestructureerde oppervlak en hebben een afgeronde uitstraling.
Kleuren: glad: wit & crème, structuurfolie: wit & crème
Maten: 12 x 12 of 18 x 18mm

Volschuim vierkant afwerkprofiel

Een volschuim profiel voor een eenvoudige en kleine afwerking van het kozijn. Dit profiel is toepasbaar bij elk type kozijn maar enkel voor het opvullen van kleine kieren of gaten. Deze profielen worden direct op de ondergrond bevestigd en hebben een gladde of gestructureerde oppervlak en hebben een scherpe afronding.
Kleur: wit
Maten: 25 x 20mm

Volschuim afwerkprofielen (glad en met structuurfolie)

Een volschuim afwerkprofiel voor een eenvoudige afwerking van de dagkant. Dit afwerkprofiel is toepasbaar op elk type kozijn en dient voor het opvullen van gaten en kieren in middelgroot en klein formaat. Deze profielen worden direct op de ondergrond bevestigd en hebben een goede verbinding door de geribbelde ondergrond en hebben een glad oppervlak of met structuurfolie.
Kleuren: glad: wit & crème folie: wit & crème
Maten: 48, 68, 98 x 8mm

Volschuim afwerkplint

Een volschuim afwerkplint voor het afdekken van gaten of kieren aan de binnenkant van het kozijn. Een eenvoudige afwerking die direct op de ondergrond verbonden wordt. Dit profiel is enkel te verkrijgen in een gladde uitvoering.
Kleuren: glad: crème & wit
Maten: 40, 60, 90 x 5,5mm, 20, 25 x 6mm

Holle kamerhoekprofiel

Een holle kamer profiel voor het afwerken van ongelijkzijdige hoeken op het kozijn. Dit profiel heeft een scherpe neus afwerking. Dit paneel hoeft verder niet afgewerkt te worden en kan direct op de ondergrond bevestigd worden. Dit paneel is verkrijgbaar in verschillende kleuren*
Kleuren: crème & wit
Maten: 60 x 45, 80 x 30, 100 x 80, 110 x 110, 100 x 60 x 6mm of 50 x 70 x 8mm
*niet elke afmeting is verkrijgbaar in deze kleuren

2-delige dagkantafwerking

Dit holle kamer profiel is speciaal ontwikkeld als dagkantafwerking om ongelijkzijdige hoeken af te werken. Dit profiel bestaat uit 2 delen die aan elkaar bevestigd worden (dagkant en de koplat). Deze profielen hebben een scherpe neus afwerking. Dit paneel hoeft verder niet afgewerkt te worden en kan direct op de ondergrond bevestigd worden. Dit paneel is verkrijgbaar in een gladde variant of met een structuurfolie aangebracht als toplaag.
Kleuren: glad: crème, wit, folie: crème, wit
Maten: 180, 250 mm (dagkant) & 75, 100mm (koplat)

Gelijkzijdig hoekprofiel

Een PVC-UE profiel voor het afwerken van een gelijkzijdige hoek op het kozijn. De keuze bestaat uit een afgeronde of een scherpe hoekafwerking. Dit geeft een eenvoudige en strakke afwerking met een afgeronde of een scherpe hoekafwerking. Dit paneel hoeft verder niet afgewerkt te worden en kan direct op de ondergrond bevestigd worden. Dit paneel is verkrijgbaar in verschillende kleuren*

 • Afgerond
  Kleuren: wit, crème & zwart
  Maten: 40 x 40, 60 x 60, 70 x 70, 80 x 80, 90 x 90, 105 x 105 x 3mm
  *niet elke afmeting is verkrijgbaar in deze kleuren
 • Scherp
  Kleuren:  wit, crème, zwart, antraciet, blauw, goud eiken & groen
  Maten: 15 x 15, 35 x 35, 50 x 50 x 2,5mm & 20 x 20, 30 x 30, 35 x 35, 40 x 40, 50 x 50 x 2,5mm
  *niet elke afmeting is verkrijgbaar in deze kleuren

Ongelijkzijdige hoekprofiel

Een PVC profiel  voor het afwerken van een ongelijkzijdige hoek op het kozijn. Deze hoekprofielen zijn te verkrijgen in een afgeronde of een scherpe hoekafwerking. Dit geeft een eenvoudige en strakke afwerking met een spitse neus. Dit paneel hoeft verder niet afgewerkt te worden en kan direct op de ondergrond bevestigd worden. Dit paneel is verkrijgbaar in verschillende kleuren*

 • Afgerond
  Kleuren: wit, crème, antraciet & zwart
  Maten: 30 x 20, 40 x 20, 20 x 8 x 2mm, 50 x 30 2,5mm of 100 x 60 x 3mm
  *niet elke afmeting is verkrijgbaar in deze kleuren
 • ScherpKleuren: wit, crème & zwart.
  Maten: 40 x 20, 60 x 30, 60 x 40 x 2mm, 40 x 20, 60 x 40, 80 x 20, 100 x 20, 100 x 50, 100 x 80, 160 x 80, 70 x 20 x 3mm of 80 x 40 x 3,4mm.
  *niet elke afmeting is verkrijgbaar in deze kleuren

Paneel met haakse hoek glad en met structuurfolie

Een volschuim profiel  voor een eenvoudige en strakke afwerking van het kozijn hebben wij dit paneel met een haakse hoek. Dit paneel hoeft verder niet afgewerkt te worden, deze wordt direct op de ondergrond bevestigd. Dit paneel is verkrijgbaar met of zonder folie.
Kleuren: wit & crème (met of zonder folie)
Maten:  100, 150, 175, 200, 225, 250, 300, 400 x 35mm of 250 x 90mm

Vouwhoekprofiel

Een PVC profiel voor het afwerken van de hoeken van de kozijnen hebben wij ook vouwhoekprofielen. Deze profielen worden handmatig gebogen tot de gewenste scherpte van de hoek. Dit paneel hoeft niet verder afgewerkt te worden en kan direct op de ondergrond bevestigd worden. Dit paneel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren*.
Kleuren: wit, crème en met folie crème, groen, antraciet
Maten: 20 x 20, 32 x 32, 45 x 45, 64 x 64, 80 x 80, 120 x 120 x 3mm
*niet elke afmeting is verkrijgbaar in deze kleuren

Volschuim haakse hoek Deeplas

Een volschuim profiel  voor een eenvoudige en strakke afwerking van het kozijnDit is een volschuim paneel met haakse hoek. Dit paneel wordt direct op de ondergrond bevestigd en heeft een perfecte verbinding door de geribbelde bevestigingskant van het paneel. Dit paneel is verkrijgbaar in een gladde afwerking.
Kleuren: wit & crème
Maten: 250 x 90mm

Kortom, genoeg keuze om aan elke wens te voldoen.

Voordelen van kunststof dagkantafwerkingen

De voordelen van kunststof kozijnafwerkingen heeft men al ingezien. Nieuwbouw kozijnen worden sowieso als kunststof geleverd en afgewerkt. Bij renovaties wordt ook steeds meer kunststof toegepast om het hout te vervangen. Kunststof biedt vele voordelen zoals;

 • Geen schilder of stuc kosten
 • Eenvoudige montage
 • Gemakkelijke verwerking
 • Lange lengtes
 • Natuurlijke uitstraling door aanbrengen van structuurfolie
 • Onderhoudsvrij
 • Uv-bestendig
 • Rot of schimmelt niet
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren
 • Duurzaam

En verder..
Hebben wij naast de verschillende dagkantafwerkingen ook vensterbankensandwichpanelenpaneelprofielen en plint- en afwerkprofielen voor een duurzame en onderhoudsarme afwerking van kunststof kozijnen.

Verkooppunten
Geïnteresseerdin dagkantafwerkingen of een andere kozijn afwerking? Bekijk hier het dichtstbijzijnde verkooppunt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details