Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Dakrandbeveiliging steeds en steeds belangrijker

Dakrandbeveiliging steeds en steeds belangrijker

Werken op hoogte in de bouw zeer gevaarlijk
Helaas gebeuren er in de bouwsector nog altijd veel ongelukken. Veelvoorkomende soorten ongelukken doen zich voor met gereedschappen of machines, maar ook valpartijen van grotere of kleinere hoogte leiden jaarlijks tot tientallen gewonden en zelfs meerdere doden in de bouw. Het gaat hierbij vooral om slachtoffers die van steigers of van platte of schuine daken vallen.

 

 

Dakrandbeveiliging als preventief middel
Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om het valgevaar zoveel mogelijk in te dammen. Een maatregel die bij werkzaamheden op platte daken vaak wordt toegepast, is stevige Dakrandbeveiliging. Lassers, schoonmakers of dakdekkers worden via een beveiligend hekwerk dat stevig aan de dakrand wordt gemonteerd, beschermd tegen vallen van (grote) hoogte. Dakrandbeveiligingen verhogen de veiligheid direct, maar zijn ook om enkele andere redenen voordelig:

  • De leuningdelen zijn erg sterk en eenvoudig en muurvast te monteren op de dakrand. Door toepassing van dakrandvoeten, alu-dorton-koppelingen en basaltblokken wordt het bevestigingssysteem stabiel op zijn plek gehouden.
  • Dakrandbeveiliging verhoogt het gevoel van veiligheid van uw werknemer en is ook positief voor het imago van uw schoonmaakbedrijf, bouwonderneming of dakdekkersbedrijf. Mensen zien dat het personeel en de veiligheid echt serieus genomen worden door uw bedrijf. En mocht er onverhoopt toch iets naars als een valpartij gebeuren, dan bent u met dakrand beveiliging niet, of in elk geval minder, aansprakelijk bij ongevallen.
  • Het materiaal voor de beveiliging van dakranden is eenvoudig en snel te vervoeren. Doordat de materialen snel vast- en ontkoppeld kunnen worden, kost het aanbrengen van dakrandbeveiligingen weinig tijd.
  • Beveiliging van dakranden is op alle soorten gebouwen, los van breedte, hoogte of specifieke bouw, toepasbaar.

Een krachtig systeem voor optimale veiligheid
Bedrijven die kiezen voor het plaatsen van beveiligingsbalken op de dakranden, hebben de garantie op een systeem dat veel gewicht kan tegengehouden. Doorgaans ligt de piekbelasting op ongeveer 300 kilo bij een overspanning van drie meter. Verder is er veel keuze aan bedrijven en aanbieders van dakrand beveiliging. Door het grote aanbod aan beveiligingsbedrijven is de prijs van dit type bouwbeveiliging de laatste jaren flink gezakt. Waar wacht u nog op? Kies ook voor de veiligheid van uw personeel en voor de pluspunten van veilige dakranden!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details