Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘De behoefte aan deuren die automatisch openen en sluiten, neemt snel toe’

‘De behoefte aan deuren die automatisch openen en sluiten, neemt snel toe’

Sinds 1990 produceert ALKU hoogwaardige kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien en aanverwante producten, die via een uitgebreid dealernetwerk in Nederland worden geleverd en gemonteerd. Volledig op maat, hoogwaardig, compleet, duurzaam, mooi én veilig. Onder andere dankzij het hang- en sluitwerk van KFV en moederbedrijf SIEGENIA-GROEP, dat door groothandel Burghouwt uit Arnhem wordt geleverd. Van de sloten tot en met de scharnieren en garnituren, waarbij ALKU maximaal wordt ontzorgd.

“De levering van hang- en sluitwerkproducten biedt Burghouwt projectondersteuning op maat”, vertellen Timo Gloudemans en Edward Korsten van ALKU. “De groothandel staat niet alleen in voor de warme opname en inventarisatie van klantwensen, maar informeert bewoners ook over de gekozen werkwijze. Zodat wij zonder problemen onze werkzaamheden kunnen uitvoeren. Zeker in projecten waarin motorsloten worden toegepast, werkt dit heel prettig. Omdat veel bewoners de overstap naar dergelijke systemen toch nog spannend vinden. De lijntjes tussen ALKU, Burghouwt en KFV zijn bovendien zeer kort, waardoor we zeer snel op klantvragen kunnen inspelen.”

Programma van eisen als uitgangspunt

Bij elektronische oplossingen komt vaak specifieke kennis kijken. Zeker wanneer de mogelijkheden haast onbeperkt zijn, zoals bij het motorslot GENIUS. “Om te borgen dat de deur én het hang- en sluitwerk exact gaan functioneren zoals gewenst, ondersteun ik bewoners bij het goed formuleren van hun Programma van Eisen”, vertelt Peter Hovenga van Burghouwt.

Automatik Mehrfachverriegelung AS 3600 mit 4 Verriegelungselementen

Naast projecten voor langer thuis wonen en/of mindervaliden, passen ALKU en Burghouwt de GENIUS motorsloten veelvuldig toe in luxe woningen, waar het sluitsysteem onderdeel uitmaakt van de totale huisautomatisering (domotica).

 

“Want naar welke bedieningsvorm gaat de voorkeur nu daadwerkelijk uit? Kan men goed met een afstandsbediening overweg of geeft men de voorkeur aan een app op de smart­phone, een wandlezer of een vingerscanner? Of misschien zelfs aan een combinatie hiervan? Vervolgens levert Burghouwt alle benodigde hang- en sluitwerkcomponenten aan ALKU, die de componenten in de fabriek in Tilburg monteert én instaat voor de montage in het werk. Zodra deze gereed, dragen wij zorg voor de aansluiting en inbedrijfstelling van het systeem, evenals het programmeren/inleren van de afstandsbediening, wandlezer en/of tags. Waarmee een optimaal gebruik wordt geborgd.”

Snelgroeiende belangstelling

De behoefte aan deuren die automatisch openen en sluiten, neemt snel toe, merkt Hovenga. “Zeker nu steeds meer mensen langer (veilig) thuis moeten blijven wonen. Voor deze doelgroep, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die rolstoel gebonden zijn, biedt het GENIUS motorslot grote voordelen. Zeker in combinatie met een draaideurautomaat, waarmee de deur niet alleen automatisch kan worden ver- en ontgrendeld, maar ook kan worden open gestuurd. Zonder dat wordt ingeboet aan veiligheid. Autorisaties zijn op ieder moment toe te voegen, te wijzigen en/of in te trekken, wanneer behoeftes wijzigen. Bovendien kunnen eenvoudig tijdsloten voor automatische ver- en ontgrendeling worden ingegeven. De deur wordt altijd gesloten met drie haken (driepuntsluiting), waarmee wordt voldaan aan de norm voor inbraakwerendheid. KFV heeft bovendien een controle in het motorslot ingebouwd, wat de aansturing aanzienlijk vereenvoudigt.”

Naast projecten voor langer thuis wonen en/of mindervaliden, passen ALKU en Burghouwt de GENIUS motorsloten veelvuldig toe in luxe woningen, waar het sluitsysteem onderdeel uitmaakt van de totale huisautomatisering (domotica). 


Genius

GENIUS beschikt over een geïntegreerde elektronische besturing en een elektronisch gestuurde reductiemotor. De krachtige motor garandeert een perfecte afdichting van de deur en een snelle en geruisloze ver- en ontgrendeling. Alle GENIUS-varianten kunnen met talrijke toegangscontrolesystemen gecombineerd worden. Daarbij onderscheidt GENIUS zich o.a. door:

• een akoestische én visuele controle middels LED-signalisatie;

• een optimale deuraanpresdruk door de combinatie van een sterke motor en conische sluitpunten;

• in de motorkast geïntegreerde elektronica, waardoor er geen externe besturingseenheid nodig is;

• een identieke freesmaat als standaard mechanische meerpuntsvergrendelingen;.

• een eenvoudige bediening en beheer, o.a. d.m.v. een LED-druktoets op de voorplaat van het slot;

• eenvoudige koppelingen met o.a. het alarmsysteem en de draaideurautomaat;

• een in de motor geïntegreerde menustructuur ter programmatie.

GENIUS is tevens verkrijgbaar als EN 179 en EN 1125 gekeurd nood- en paniekdeurslot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details