Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De details maken het verschil

De details maken het verschil

De maatschappij evolueert snel en klanten worden steeds veeleisender. Firma’s investeren fors in digitalisering en automatisering om de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer te verhogen en de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

In dit digitale tijdperk is uiterlijke schijn echter alomtegenwoordig. We krijgen een bepaald beeld voorgeschoteld, maar als we inzoomen, krijgen we vaak opeens een andere realiteit te zien. Bij ALINEL willen ze echter dat we op hun gevelsysteem inzoomen tot we de kleinste details zien. Want het is net in die details dat ALINEL het grote verschil maakt.

Alinel

Brievenbussen, geïntegreerd in de gevel of vrijstaand op de oprit, zijn een paradepaardje van ALINEL.

 

ALINEL, dochteronderneming van URSUS (Eeklo), is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van aluminium gevelbekleding. “Het komt erop aan zich te onderscheiden van de andere systemen en fabrikanten. Dat doen we door telkens weer innovatieve oplossingen te ontwikkelen, maar vooral ook door de focus op een doorgedreven graad van afwerking”, zegt zaakvoerder Jan De Paepe. “Elke installatie moet tot in de kleinste details afgewerkt zijn met quasi onzichtbaar geïntegreerde elementen, zoals deuren, garagepoorten, ramen, brievenbussen, parlofoons, stopcontacten of LED-verlichting. Het zijn immers net die details die ervoor zorgen dat de systemen van ALINEL door architecten en bouwheren zo geapprecieerd worden.”

LED-verlichting 2.0

Alinel

Op Architect@Work introduceert ALINEL haar LED-verlichting 2.0. Deze nieuwe oplossing wordt volledig in het systeem ingewerkt, waardoor ze op geen enkele manier de verticale belijning en het lijnenspel onderbreekt.

 

ALINEL blijft continu investeren in de ontwikkeling van nieuwe innovatieve elementen en de optimalisatie van bestaande producten. Op de vakbeurs Architect@Work in Kortrijk introduceert de firma haar  LED-verlichting 2.0. “ALINEL Type A wordt hier zelf de lichtarmatuur”, legt De Paepe uit. “In het verleden werden standaard LED-profielen in de lager gelegen vlakken gemonteerd, maar deze nieuwe LED-oplossing wordt volledig in het systeem ingewerkt, waardoor ze op geen enkele manier de verticale belijning en het lijnenspel onderbreekt. Hierdoor besparen we op profielen en verhogen we de esthetische waarde van onze systemen.”

Ramen en deuren

Alle ALINEL-systemen kunnen naadloos en in hetzelfde vlak op gevel, deur of poort gemonteerd worden. De specialist hecht heel veel belang aan een hoge graad van afwerking en een quasi onzichtbare integratie van elementen. Zo houdt ALINEL van alle opendraaiende en bewegende delen in de gevel en denkt het ook aan de transparantie. Dat sommige delen opendraaiend en/of bewegend zijn, is geen enkel probleem. En er is meer, want ook de combinatie met transparantie is perfect mogelijk, waarbij de transparantiekaders enerzijds voor doorkijk en lichtdoorlaat zorgen, maar anderzijds ook voldoende gebruiksgemak moeten bieden om deze probleemloos te kunnen openen of verwijderen om bijvoorbeeld de ruiten te poetsen.

“We proberen steeds een oplossing te bieden voor de vraag van architect of bouwheer”, geeft de zaakvoerder aan. “Zo ontwikkelden we zelfs aangepaste deurtrekker profielen voor elk type ALINEL-bekleding. Dat de detailleringsgraad bij ALINEL ver gaat, blijkt verder uit het feit dat klanten ook kunnen kiezen waar ze het cilinderslot plaatsen: op de opstaande rib gemonteerd worden of volledig weggewerkt in het dieper gelegen vlak van het profiel.”

Brievenbussen

Eén van de paradepaardjes van ALINEL zijn de brievenbussen, die in de gevel ingewerkt worden of vrijstaand als accent in de voortuin komen. “Een brievenbus wall vormt als het ware een aluminium haag op de oprit en kan enkele meters lang zijn”, sluit De Paepe af. “We leveren deze geassembleerd, klaar voor plaatsing. Bovendien zorgen we ook hier voor een perfecte afwerking tot in de kleinste details. De deurtjes worden uitgerust met onzichtbare scharnieren en het is intussen mogelijk om allerlei elementen te integreren, van pakjesboxen tot zelfs LED-verlichting.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details