Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De deurkrukfamilie FSB 1271 wordt bekroond met de „ICONIC AWARD 2020: Innovative Architecture – Best of Best”

De deurkrukfamilie FSB 1271 wordt bekroond met de „ICONIC AWARD 2020: Innovative Architecture – Best of Best”

De „ICONIC AWARD: Innovative Architecture – Best of Best“ gaat dit jaar naar het Frankfurtse Architectenbureau KSP Jürgen Engel Architekten voor het ontwerp van de deurkrukreeks FSB 1271.

Deze internationale prijs wordt jaarlijks door de designraad uitgereikt voor uitmuntende, globale architectuur en ruimtevormgeving. Met het programma FSB 1271 presenteert het merk FSB consequente designmogelijkheden voor alle domeinen van moderne bouwwerken. Architect Jürgen Engel ontwikkelde een nieuwe productfamilie deur- en raamkrukken die zich consequent richten op de noden van de moderne projectbouw. Bijzonder hierbij is dat de profieldeurkruk, die in principe een verkropte vorm heeft, zich optisch amper onderscheidt van de andere beslagen uit de productreeks.

FSB 1271

In de zin van het architectuurconcept dat er een evenwicht moet zijn tussen stedenbouwkundige maatstaven en intereurdetails , volgt Jürgen Engel met het design FSB 1271 zijn globale designstandaards. Met het contrast van een lichtgolvend-vlakke voorkant en de zacht-geronde binnencontour verenigt het programma geometrische precisie en maximaal comfort voor de hand. De vormgeving van de productreeks is grondstofvriendelijk geoptimaliseerd. Het grijpvolume blijft ronduit aangenaam: ook zware deuren van groot formaat kunnen makkelijk worden geopend en de noodzakelijke stalen kern is bij vuurbestendige aluminiumkrukken voldoende gecoat.

Hierbij springt vooral het bijna identieke vormgevingsprincipe van deurkruk, venstergreep en profieldeurkruk in het oog. Deze laatste is beschikbaar zonder typische verkropping of waarneembaar verstek. Met de nieuwe, stringente creatie FSB 1271 levert de premium-fabrikant uit Brakel in hoge mate consequent design in alle soorten hedendaagse bouwprojecten. De deur- en venstergrepen beantwoorden hierbij aan alle relevante normen, zoals de inbouwmogelijkheid volgens DIN 31001.

Het productrepertoire is beschikbaar in twee materialen: duurzaam en robuust in solide roestvrij staal alsook in geëloxeerd aluminium in verschillende oppervlakken, wat een avantgardistische, zachte en warme haptiek mogelijk maakt.

FSB 1271

Met de „ICONIC AWARDS: Innovative Architecture“ bekroont de designraad visionaire gebouwen, innovatieve producten en duurzame communicatie uit alle architectuurgeledingen, de bouw- en immobiliënbranche alsook de productie-industrie. In vijf categorieën en een bovenliggende rubriek worden inzendingen bekroond met de labels „Selection“ en Franz Schneider „Winner“. Uitmuntende inzendingen worden bekroond met de speciale erkenning „Best of Best“.

Over FSB

FSB staat overal ter wereld synoniem voor esthetisch en functioneel hoogwaardige beslagoplossingen voor deuren en ramen, elektronische toegangsoplossingen en barrièrevrije sanitaire uitrusting. Architecten en bouwheren grijpen bij voorkeur naar producten uit Brakel omdat ze bij FSB bovendien een uitgesproken begrip terugvinden voor moderne bouweisen en hoge designcompetentie: alles wat in het interieur samenhangt met grijpen en grepen, wordt vanuit één hand bediend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details