Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De digitalisering gaat verder

De digitalisering gaat verder

Dankzij digitalisering kunnen processen en workflows duurzaam verkort worden. Klaes, wereldwijd marktleider in de ontwikkeling van software-oplossingen voor fabrikanten van ramen, deuren, vliesgevels en serres, biedt een breed gamma oplossingen, waarmee de klanten hun bedrijfsprocessen op elk niveau kunnen digitaliseren. Innovatieve oplossingen zorgen ervoor, dat de bouwelementen en hun componenten efficiënt in een gezamelijke workflow geïntegreerd kunnen worden. De nieuwste ontwikkelingen zijn een Augmented Reality app voor Klaes 3D en de connector voor de Siebert Scale app, die gebruikt wordt voor het opmeten van ramen.

Serres live presenteren

Klaes 3D werd origineel ‘enkel’ ontwikkeld voor de productie van elementen voor gevels en serres, maar wordt vandaag ook gebruikt voor de efficiënte realisatie van vrijstaande pergola’s, terrasoverkappingen, luifels, dakkapellen, schuifsystemen in glas, relingen en hekken. Een Augmented Reality-oplossing moet firma’s toelaten om complexe elementen tijdens de verkoopfase ‘levensecht’ voor te stellen. Met deze uiterst eenvoudige tool kan een verkoper de woning virtueel’ uitbreiden met bijvoorbeeld een serre. De indrukwekkende visualisatie wordt op een tablet of smartphone weergegeven. De klant kan vrij in de serre rondlopen, de knooppunten gedetailleerd bekijken en door de glaspartijen naar buiten kijken.

siebertscale_ipad_messgeraet_neu_300dpi-kopieren

De perfecte combinatie voor mobiel opmeten.

 

De Siebert Scale Connector

De Siebert Scale Connector van Klaes is helemaal nieuw op de markt. Dankzij de app van Siebert Scale behoort het opmeten van ramen met pen en papier, waarbij wel vaak fouten gebeurden, definitief tot het verleden. De onderdelen worden in de app geïmplementeerd volgens de inbouwwijze met alle afmetingen, die met een laserafstandsmeter opgemeten zijn. Bovendien kunnen notities, foto’s of video’s toegevoegd worden. Voor de klanten van Klaes is het gebruik van Siebert Scale nog eenvoudiger! Zij voeren de relevante projectgegevens direct in de app in en kunnen onmiddellijk aan de slag. De gedetecteerde gegevens worden dan naar Klaes doorgegeven, waar ze onmiddellijk verder verwerkt kunnen worden. Op www.klaes.de/aufmass kunt u nog meer ontdekken over deze innovatieve oplossing, waarmee nu ook de bouwplaats zinvol in de digitale workflow geïntegreerd kan worden.

Nieuwe ontwikkelingen

Klaes wil bedrijven helpen om hun organisatie te optimaliseren en software moet de efficiënte visualisatie van de bedrijfsprocessen mogelijk maken. Van meerdere belangrijke softwarepakketten kwamen recent nieuwe ontwikkelingen op de markt:

Versie 7.14 van Klaes Premium, professional, vario en trade

Deze softwareprogramma’s werden op verschillende vlakken verder ontwikkeld om de workflows nog transparanter en individueler vorm te kunnen geven. Voorbeelden zijn onder meer de vrij definieerbare projectgegevens (vrije velden), die nu ook overal bewerkt kunnen worden en een nieuwe manier van werken bij kredietnota’s en factuurcorrecties.

edibosud-werf-kopieren

Ook complexe houten deuren kunnen met Klaes TürDesigner tot in de kleinste details geproduceerd worden – inclusief alle vullingen en omlijstingen.

 

Klaes web

Klaes web is de digitale brug die veel firma‘s willen ‘bouwen’ vanuit de lokale software naar hun klanten en medewerkers. De Klaes webshop (voor eindklanten) en webtrade (voor verdelers) zorgen voor een eenvoudige connectie met de Point of Sale. De projecten kunnen natuurlijk in de lokale software geïmporteerd worden en daar verder verwerkt worden. Met Klaes webtracking kunnen zowel verdelers als eindklanten steeds informatie opvragen over de status van hun bestellingen en via Klaes webbusiness kunnen de eigen medewerkers belangrijke informatie over klanten en projecten verzamelen – ook mobiel via smartphone.

Klaes Türdesigner en CAM

Met de Klaes TürDesigner kunnen deuren, maar ook raamvleugels, op een zeer flexibele manier geproduceerd worden. Alle mogelijke volblad- en kaderconstructies worden, indien gewenst, samen met de ramen uitgewerkt en volgen hetzelfde productieproces. Klaes CAM zorgt vervolgens voor alle gewenste gegevens om producten op CNC-gestuurde machines te kunnen vervaardigen. De ideale combinatie van deze pakketten zorgt ervoor dat de workflow ook bij gemende opdrachten met ramen en deuren optimaal verloopt.

Klaes DMS Integration

Dankzij de intelligente Klaes DMS Integration kan men op een eenvoudige manier alle gearchiveerde documenten en mails terugvinden, omdat deze automatisch per klant en project geklasseerd en gefilterd worden. Klaes presenteerde zelfs drie verschillende versies van deze software, aangezien de wijze van archivering aan de firma aangepast kan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details