Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De digitalisering van een firma gaat om verbeterprocessen

De digitalisering van een firma gaat om verbeterprocessen

Digitalisering helpt om procedés en productieprocessen transparant te verbeteren en te verkorten. Klaes heeft voor elk niveau binnen een firma innovatieve IT-oplossingen, die efficiënt de productie van ramen, deuren en serres ondersteunen. Elk werkstuk doorloopt een groot aantal verschillende fasen in een productieproces. Transparante communicatie en informatie zijn daarbij belangrijk factoren. Om zo te kunnen werken, moeten alle bedrijfsprocessen optimaal met elkaar verbonden zijn. Professionele software is een must – een software, die de organisatie en verkoop, de planning en de productie van offerte tot factuur volledig beheert.

Op kantoor

Met de oplossingen van Klaes worden complexe situaties plots kinderspel. Van bij het invoeren biedt Klaes alle noodzakelijke elementen om de basis voor een succesvol productieproces te leggen. Posities creëren kan in een handomdraai – hout, hout-aluminium en kunststof worden allemaal op dezelfde manier ingevoerd, maar in de achtergrond wordt alles afhankelijk van het materiaal tot in de kleinste details vastgelegd.

Offertes, bestellingen, leverbonnen, rekeningen – alles wordt uiterst overzichtelijk per productie of project weergegeven. De berekening van de prijzen, maar ook de verwerking van klantenkortingen – alles gebeurt automatisch. Op basis van de capaciteit wordt de levertermijn weergegeven of wordt er gecontroleerd of de door de klant gewenste leverdatum haalbaar is.

Klaes Kapazitätenplanung‘ – de draaischijf voor een optimale organisatie van de bedrijfsprocessen.gegevens over de onderdelen.

 

Na de orderbevestiging kunnen alle gewenste gegevens naar keuze in één of meerdere productieorders overgenomen worden of kunnen posities uit meerdere offertes in één opdracht samengebracht worden. Dankzij deze flexibele manier van werken kan het productieproces perfect afgestemd worden op de vereiste volgorde bij de levering van de afgewerkte producten, bijvoorbeeld als vooraf vastgelegd werd dat de deuren pas na de ramen geleverd mogen worden.

De modules ‘Klaes Bestellwesen‘ of ‘Klaes Materialwirtschaft‘ zorgen ervoor dat de elementen voor elke specifieke fase in het productieproces tijdig aanwezig zijn. De bestellingen kunnen op de klassieke manier per mail of met openTRANS bi-directioneel in de achtergrond naar de leverancier gestuurd worden. Specifieke informatie voor de productie van de stukken kan ook op twee manieren op de werkplek geraken – op papier of digitaal met ‘Klaes e-control’ voor de sturing van de machines en ‘Klaes e-prod’ voor de organisatie van productie en levering.

Geconcentreerd en snel werken bij de inbouw van het beslag dankzij
nauwkeurige gegevens over de onderdelen.

 

Op de werkvloer

Met de module ‘Klaes e-control‘ worden alle gegevens voor de machines perfect voorbereid. Of het nu gaat om snijden, boren of frezen – alle bewerkingen verlopen volautomatisch. De bewerkingscentra of lasautomaten voeren meerdere bewerkingen in één stap uit en ook hier zorgt Klaes voor de veilige en betrouwbare sturing van de machine. ‘Klaes e-prod’ past zich optimaal aan het productieproces aan, omdat deze module vanuit het intranet zeer flexibel met de bestaande systemen kan communiceren of het volledige proces kan organiseren.

Digitale transparantie met één muisklik: live informatie vanaf de werkvloer over de status van het productieproces, maar ook de weergave van nog veel andere belangrijke gegevens.

 

Ook service is van belang

Digitalisering creëert veel mogelijkheden. Voor een succesvolle omzetting en toekomstige sturing van de bedrijfsprocessen is naast de geschikte oplossingen ook de actieve ondersteuning van de softwarepartner vereist. Klaes hecht al jaren veel belang aan een allesomvattende ondersteuning en service voor zijn klanten. Belangrijke aspecten zijn de ruime beschikbaarheid van de ‘hotline-medewerkers, individuele opleiding van klanten, perfect afgestemde integratie van gegevens en een continue samenwerking met leveranciers van machines en materialen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details