Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De drie heldere innovatiepijlers van het kozijn-pionierschap in IJmuiden
Kozijn systeem RenoS9000®, uitvoering R4.

De drie heldere innovatiepijlers van het kozijn-pionierschap in IJmuiden

Duurzaamheid, procesverbeteringen én productverbeteringen

Dat de RenoS9000® een vaste waarde is geworden in het marktlandschap van de kozijnen- en profielenindustrie, zal iedereen absoluut kunnen bevestigen. De vorig jaar bij KUFA Raamsystemen in IJmuiden aangekondigde revolutie, is intussen een evolutie geworden van het vakgebied.  Maar niets komt vanzelf. De basis is altijd de ontembare drang tot innovatie. Henk Weber en Didier Holslag zijn de sterke aanjagers van deze processen. “Ik denk dat we drie heldere innovatiepijlers van onze organisatie kunnen onderscheiden”,  zegt het tweetal. “Duurzaamheid, procesverbeteringen én productverbeteringen.”

In dit artikel bespreken we kort de drie pijlers. Beschouw deze als een nadere introductie van de ambities in IJmuiden. Misschien is het zelfs al een voorproefje op hoe de markt zich verder zal ontwikkelen en… hoe de nieuwe standaard in het vakgebied er uit zal gaan zien! 

Het RenoS9000® kozijn wordt over het bestaande houten kozijnkader geplaatst en aan de binnen afgewerkt met een klikbare afwerklijst.

Pijler 1: Duurzaamheid

De blik op de toekomst en de verantwoordelijkheid die daarvoor genomen kan worden, was én is altijd al heel belangrijk geweest voor KUFA Raamsystemen. “Recycling en het creëren van circulaire processen is een wezenlijk onderdeel van onze strategie op weg naar energiekosten-besparende maatregelen. We denken mee in de groene lijn van de samenleving”,  aldus Henk en Didier. In september zijn bijvoorbeeld op het dak van de fabriek in IJmuiden de nieuwe zonnepanelen gemonteerd. “Milieu- en klimaatvriendelijk denken én handelen zit in onze genen. Practice What You Preach. Zo simpel is het.”

Pijler 2: Procesverbeteringen

De RenoS9000® wordt gezien als hét ultieme voorbeeld van efficiency en rendement. Didier: “Dit renovatieprofiel heeft ervoor gezorgd dat de montagetijd in de markt drastisch is gedaald. Waar men voorheen vier dagen nodig had, zo heeft men nu nog maar twee dagen nodig om alles te monteren met hetzelfde aantal medewerkers. De crux zit ‘m in het product zelf waardoor de bouwsnelheid ter plekke omhoog kon en iedereen dus tijd bespaart. In tijden van enorme schaarste op de arbeidsmarkt is dit uiteraard ontzettend relevant geworden. Het creëren van procesverbeteringen is de basis omdat daar de hele keten mee wint.”

Recyclen betekent anno 2022 ook echt recyclen!

Pijler 3: Productverbeteringen

Door de RenoS9000® reduceert men de hoeveelheid afval en hoeft er minder gebroken en gesloopt te worden waardoor de eindklant – de particulier – nauwelijks nog overlast ervaart. En, laten we vooral niet vergeten dat het profiel een ongekend hoge isolatiewaarde heeft. Maar er was meer: de verdekte scharnieren! Vorig jaar behaalden deze al het SKG Keurmerk Klasse II op deze belangrijke criteria. “Bij dit inbraakwerende InviKu® systeem zijn de scharnieren helemaal verdekt.”

Henk tot slot: “Het is onze missie om het leven van iedereen in de kozijnen- en profielenindustrie een stukje aangenamer te maken. En, om het heel eerlijk te zeggen én in alle bescheidenheid: ik denk dat we daar al heel aardig in zijn geslaagd.”    

Een vierde pijler is in aantocht

Er is eigenlijk nog een vierde pijler in de innovatiestrategie van het ­IJmuidense bedrijf. Daarmee wordt dan gedoeld op de verlaagde dorpels van ISC voor de RenoS9000®. In het volgende nummer van Profiel (oktober/november 2022) zal deze met een reportage nader onder de aandacht worden gebracht. Henk Weber vertelt nu hierover: “De rolstoeltoegankelijkheid wordt met deze nieuwe dorpel gegarandeerd. Bovendien is deze nieuwe dorpel toepasbaar op zelfs de smalste kozijnprofielen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details