Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De elegante branddeur voor elke interieurstijl
Brandveiligheid en esthetiek worden gecombineerd in de nieuwe brandwerende deur van Xinnix.

De elegante branddeur voor elke interieurstijl

Aan het concept van de ‘onzichtbare’ deuren wordt niet getornd

Het draaiboek voor nieuwbouw en renovatie van openbare gebouwen omvat steeds strenger wordende eisen. Het zijn immers plekken waar doorgaans veel volk komt. Energie-efficiëntie, thermische isolatie, akoestiek en esthetiek zijn belangrijke aspecten voor architecten, aannemers en bouwheren. Ze moeten echter ook rekening houden met de brandveiligheid en altijd voorkomen dat vlammen en rook zich door het gebouw heen kunnen verspreiden. Bij Xinnix, specialist in gepatenteerde systemen voor een vlakwandige integratie van binnendeuren, zagen ze dan ook meteen de noodzaak van een elegante branddeur, die aan strenge voorwaarden voldoet én visueel perfect aansluit bij de andere deuren in het gebouw.

Een branddeur met stijl

Het combineren van brandveiligheid en esthetiek in één product is niet altijd eenvoudig, maar de R&D-afdeling van Xinnix bewijst dat het kan. Met de ontwikkeling van een nieuwe brandwerende deur spelen ze perfect in op de behoeften van de bouwsector voor veeleisende toepassingen. “We vonden het zonde dat men overal mooie vlakwandige Xinnix-deuren kon integreren, maar geen branddeur kon bieden die in dat plaatje paste. De klassieke logge branddeur was immers niet meteen een pronkstuk op het vlak van design. Die maakt nu plaats voor een elegante deur die geen storend element vormt en bovendien voor een visuele rust zorgt door de afwezigheid van zichtbare omlijstingen, scharnieren en deurpompen. Aan het beproefde concept van onze systemen voor een naadloze integratie van de deur in de wand werd niet geraakt: voorgelakte aluminium frames met onzichtbare scharnieren en eventueel een ingebouwde deurdranger. Door het uitgebreide gamma aan sloten kan steeds een oplossing op maat gerealiseerd worden”, stelt eigenaar Chris Vermeulen. 

“De combinatie van onze gecertificeerde Xinnix-frames met een brandwerend deurblad zorgt ervoor dat vuur en rook zich niet verspreiden. Het geheel werd aan verschillende brandtesten onderworpen en doorstond die ook met glans. De enkele deuren zijn verkrijgbaar in EI130 en EI260, de dubbele deuren in EI130. Ze voldoen ook aan de SA-S200 rookstandaard, waardoor de overdracht van rook of gassen tussen ruimtes beperkt of volledig tegenhouden wordt.”

Een volledig assortiment

Xinnix biedt intussen een volledig gamma. Het begon allemaal met de ‘onzichtbare’ draai­deuren type X1, X2 en X40, standaard of plafondhoog, geleverd met 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en een Xinnix magneetslot. In dezelfde stijl zijn ook technische of brandwerende deuren en akoestische deuroplossingen met een geluiddemping van -33 dB – en hoger op aanvraag – leverbaar. De X3, speciaal ontworpen voor pivotdeuren, omvat een zelfsluitende pivot die onderaan het deurblad onzichtbaar ingebouwd wordt. Het frame van deze X3 zorgt ervoor dat de speling rondom het deurblad gelijkmatig 5 mm is en dat de ‘fouten’ in de muren weggewerkt worden. 

“Met X5 kunnen houten en glazen schuifdeuren – enkele en dubbele – volledig in de muur schuiven. Door toevoeging van een soft-open, push2open en soft-close worden deze schuifdeuren heel gebruiksvriendelijk”, vult Chris
Vermeulen aan. 

“De X8, tot slot, combineert een aluminium structuur én verschillende invulmogelijkheden. Het is een totaalpakket met een frame, een deurvleugel, de afwerking, de gecertificeerde Xinnix-scharnieren en een magnetisch slot. De afwerkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Kiest men voor Dibond, HDF, Plexi of HPL, alles kan volledig aan de wensen van de klant aangepast worden.”

Welke type deur men ook kiest, de aluminium profielen zijn verkrijgbaar in grondlak wit (RAL9016 SA30) en zwart (RAL9005), waardoor ze perfect in elk interieur passen. Als men bovendien dezelfde afwerking voor deur en wand gebruikt, loopt alles naadloos in elkaar over en wordt het inte­rieur naar een hoger niveau getild.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details