Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De extra’s maken het verschil: beslag voor het veilig en comfortabel openen en sluiten van schuifsystemen

De extra’s maken het verschil: beslag voor het veilig en comfortabel openen en sluiten van schuifsystemen

De bediening van (hef)schuifsystemen moet eenvoudig zijn. Het beslag moet ongevallen vermijden en de gebruiker maximaal comfort garanderen. HAUTAU investeert al langer in de ontwikkeling en productie van beslag dat aan die eisen voldoet.

Met ATRIUM® safety stop, ATRIUM® comfort close en ATRIUM® comfort stop biedt de specialist uit Helpsen (Duitsland) oplossingen die zorgen voor een veiliger en comfortabeler openen en sluiten van de (hef)schuifsystemen. Zo kan elke gebruiker de vleugels eenvoudig en zonder de minste moeite openen en sluiten. De gedempte opening en sluiting ontlast de onderdelen en resulteert in een betrouwbare werking op langere termijn.

ATRIUM® safety stop – voor een veilige sluiting
Dankzij het actieve remsysteem ATRIUM® safety stop worden de vleugels van (hef)schuifsystemen veilig afgeremd en op een vrij te kiezen positie voor het sluiten tot stilstand gebracht, onafhankelijk van de kracht waarmee ze dichtgeschoven worden. De firma zelf raadt aan om 500 mm tussen kader en vleugel te laten voor wie wil vermijden dat het hele lichaam geklemd raakt, 200 mm voor het hoofd en zowat 50 mm voor de vingers. De gebruiker kan de raamvleugel dan gecontroleerd en zonder extra krachtinspanning in gesloten stand schuiven.

ATRIUM® comfort close – voor een zachte sluiting

HAUTA

Met het sluitsysteem ATRIUM® comfort close worden de vleugels ongeveer 100 mm voor de hoofdsluitkant zachtjes afgeremd en automatisch in de sluitstand getrokken.

Met het sluitsysteem ATRIUM® comfort close wordt de vleugel van elk schuif- of hefschuifsysteem, ook de zwaardere types, en van gewone schuiframen ongeveer 100 mm voor de hoofdsluitkant zachtjes afgeremd en automatisch in de sluitstand getrokken. Door de slanke vormgeving kan men deze oplossing in bijna elk type schuif- en hefschuifsysteem of gewoon schuifraam integreren, onafhankelijk van het materiaal waarin het kader gebouwd is.

ATRIUM® comfort stop – voor een zachte opening

HAUTA

Het dempingssysteem ATRIUM® comfort stop remt raamvleugels bij het openen af en brengt ze tot stilstand nét voor ze helemaal open zijn.

Dit dempingssysteem remt raamvleugels bij het openen af en brengt ze tot stilstand net voor ze helemaal open zijn. Om de vleugels helemaal te openen, moet de gebruiker deze zelf nog even verder schuiven. Op die manier wordt een zichtbare demper overbodig, wat resulteert in een esthetische meerwaarde. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details