Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Dé groothandel voor bouwend Nederland, ook voor hout-aluminium kozijnen!

Dé groothandel voor bouwend Nederland, ook voor hout-aluminium kozijnen!

De professionele timmerfabrikant en aannemer kennen de weg inmiddels: Burghouwt Bouwbeslag is met meerdere vestigingen in Nederland en een indrukwekkend assortiment meer dan een leverancier van materialen aan de bouwwereld. Het kennisniveau bij het bedrijf is hoog en men presenteert de klanten regelmatig noviteiten.

Rob van Baars, commercieel manager bij Burghouwt, vertelt. “We zien onze klanten als echte partners en helpen hen graag om een voorsprong te krijgen in de markt. Om dat te kunnen doen, blijven we bij met de laatste ontwikkelingen. De toevoeging van hout-aluminiumkozijnen is daar een mooi voorbeeld van. Een schitterend en esthetisch product, maar bovenal duurzaam. Onze klanten zijn dan ook te spreken over hout-aluminium, als voorbeelden noem ik graag Geri Eichinger van Timmerfabriek Den Hollander uit Noordwijk en Ruud Puts van Timmerbedrijf Har Puts uit Maasbracht. Met beide bedrijven hebben we een mooi partnerschap, zij dragen de hout-aluminium boodschap vol verve uit.”

De praktijk is het beste bewijs

Bij Timmerbedrijf Har Puts in Maasbracht produceert men naar volle tevredenheid hout-aluminium kozijnen, dankzij Burghouwt. Ruud Puts is er commercieel directeur, samen met zijn broer Sjuul Puts, die technisch directeur is, runt hij de onderneming. “We zijn een echt familiebedrijf, net als Burghouwt”, opent Ruud het gesprek.

Buiten een stijlvolle aanblik in antraciet-grijs aluminium uitgevoerd.

 

“In 2018 hebben mijn broer en ik het bedrijf overgenomen, we bouwen gevelkozijnen in hout en hout-aluminium. Dat doen we met een team van 16 medewerkers. Burghouwt leverde bij ons al het hang- en sluitwerk, als ketenpartner. Toen wij onderzochten welke aluminium schil het beste voor ons zou zijn, kwamen we bij Gutmann in Duitsland uit. Daar werd de keuze gemaakt voor hun mooie product. We wilden er echter niet rechtstreeks inkopen, maar net zoals andere materialen alles betrekken via Burghouwt. Waarom? Omdat je alleen niets bereikt. Wij doen liever waar we goed in zijn, namelijk het produceren van kozijnen. Inkoop en distributie kun je beter aan een expert overlaten die daarin zijn sporen heeft verdiend. Burghouwt ontzorgt ons met alles, dus hier ook mee.”

Burghouwt levert Timmerbedrijf Har Puts per kozijn de aluminium schil aan. “Altijd op projectbasis en als maatwerk. Uiteraard hebben we het bijbehorende hang- en sluitwerk van Burghouwt hier op voorraad liggen. De samenwerking tussen onze bedrijven is intensief te noemen, we hebben wekelijks contact”, aldus Ruud.

Hout-aluminium wordt steeds belangrijker

Dat is de conclusie van Ruud Puts, naar aanleiding van de vraag uit de markt. “Toch is het bij de architect en de aannemer nog een relatief onbekend product. Dat terwijl we er een U-waarde van 0,63 mee kunnen realiseren. De vraag neemt daardoor gestaag toe. Zelf denk ik dat we een omslagpunt gaan beleven. Er komt een moment dat we meer hout-aluminium leveren dan traditioneel hout.”

De voordelen van hout-aluminium kozijnen zijn dan ook groot. Een onderhoudsvrije, aluminiumschil aan de buitenzijde beschermt het hout en is leverbaar in alle RAL-kleuren. “Ook met structuurlak”, voegt Ruud toe. “Qua afwerking zijn de aluminium schillen van Gutmann subliem. Hoekverbindingen worden eerst gelast, dan geschuurd en daarna pas gecoat. Het eindresultaat is een aluminium schil zonder zichtbare hoekverbindingen. Dat doet iets met een gevel, het is een hele esthetische oplossing.”

Ook Timmerbedrijf Har Puts blijft innoveren en kan dit mede dankzij het partnerschap met Burghouwt. “Zoals ik al zei, samen bereik je meer. Burghouwt spreekt onze taal en denkt met ons mee”, zegt Ruud tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details