Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De ideale oplossing voor de combinatie van mechanische en elektronische sloten

De ideale oplossing voor de combinatie van mechanische en elektronische sloten

Altijd toegang is geen probleem

 “Een familiebedrijf dat al ruim honderd jaar bestaat. Hier in Nederland zijn we als volledige dochter al rond de veertig jaar actief.
De oorsprong van EVVA ligt in mechanisch sluitwerk, met mooie complexe sluitplannen. Mensen kennen ons van onze speciale cilinders. De laatste jaren is er steeds meer vraag in de wereld naar elektronische toegangscontrole.” Aan het woord is Jan van Dalsem, accountmanager voor Noord-Nederland bij het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf EVVA. Hij werkt inmiddels 15 jaar bij de in Hengelo gevestigde Nederlandse dochteronderneming, maar zit zijn leven lang al ‘in de wereld van sloten, cilinders en toegangscontrole’, zoals hij het zelf zegt.

“Nog steeds worden er grote hoeveelheden mechanische cilinders gebruikt, maar de laatste jaren zie je steeds meer de combinatie met een elektronische buitenring. Dat biedt extra bescherming, waardoor mensen niet zomaar het gebouw binnen kunnen komen. Dan vind je een mechanische oplossing aan de binnenzijde en een elektronisch antwoord voor de buitenkant. Als het budget niet altijd toereikend is voor volledig elektronisch, dan is dit een mooie oplossing.”

Modulaire-/hybride en combi-sleutels

“Dat betekent wel dat er ook zogenaamde combi-sleutels beschikbaar moeten zijn. Wel, die hebben we: sleutels met in de kop een deel voor elektronica. Zo kun je ze door elkaar gebruiken. ‘Hybride’ dus, het is een veel gebruikte oplossing op dit moment. De combi-sleutels zijn dan wel een mooie extra optie voor gebruikerscomfort, er is natuurlijk geen sprake van moeten.”

“Je kunt dit overal toepassen, van bedrijven tot zorgcomplexen. En we hebben ook de eerste particuliere klanten al die voor hun deuren de elektronicaproducten willen inzetten. Dat doet daar langzaamaan zijn intrede, natuurlijk vooral in het hogere segment. De gemiddelde prijs is namelijk nog wel hoog. Vooral mensen die dol zijn op gadgets zijn hierin geïnteresseerd.” 

AirKey

Het product dat EVVA hiervoor heeft, is de AirKey-cilinder. “Daarmee heb je niet alleen de tag aan een sleutelhanger, maar je kunt de sloten ook bedienen met de smartphone als sleutel. We kunnen de cilinders zo programmeren, dat er voor iedere sleutel aparte toegangsmogelijkheden zijn. En, de cilinder kan eenvoudig gemonteerd en in lengte aangepast worden, mocht er een verkeerde maat zijn besteld.” 

Uniek aan dit EVVA-product is volgens Van Dalsem dat de software gratis is. “We werken met zogenaamde KeyCredits, terwijl je bij veel collega’s behoorlijke bedragen moet betalen voor softwarepakketten en jaarlijks terugkerende licentiekosten. Bij ons krijg je de complete software en betaal je met KeyCredits. Een veel eerlijkere manier van werken. Je betaalt immers naar verbruik.”

AVG

In de software kan de klant zelf instellen of er gebeurtenissen worden geregistreerd (‘logs’) en voor hoe lang. Vaak worden deze gegevens maximaal dertig dagen bewaard. Het spreekt voor zich dat EVVA daarbij rekening houdt met de privacywetgeving. “Uiteraard nemen we deze serieus. We gaan daarover zorgvuldig in gesprek met onze klanten.”

Tot slot: “Wat ons echt bijzonder maakt, is dat we niet alleen heel veel verschillende producten hebben voor verschillende deurdiktes, maar ook voor alle denkbare uitdagingen die klanten ons kunnen bieden. Mooi voorbeeld is de zogeheten Rittal-cilinder voor serverkasten. Deze hebben we zowel mechanisch als elektronisch beschikbaar. We hebben veel dealers in Nederland voor onze algemene producten, maar voor de complexe software werken we samen met geselecteerde partners. Die worden door ons getraind, want we verwachten dat ze de kennis hebben om onze producten te verkopen.” 

Variatie in kleur is overigens steeds meer vraag naar. “Vooral zwarte cilinders doen het goed.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details