Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De juiste raamdecoratie kiezen

De juiste raamdecoratie kiezen

Niet alleen in de slaapkamer, maar ook in de living en eetkamer. Raamdecoratie zorgt voor sfeer, maar is ook functioneel tegen pottenkijkers en het filteren van zonlicht. In dit artikel vertellen we je graag waar je op moet letten.

Welke soorten raamdecoratie zijn er?

Het kiezen van raamdecoratie is niet makkelijk. Er is veel keuze binnen een breed aanbod. We leggen je graag in het kort de verschillen tussen de raamdecoratie uit.

Gordijnen

Met gordijnen in huis kies je voor sfeervolle raamdecoratie. Gordijnen geven de ruimte sfeer, zorgen voor een behaaglijk gevoel, maar zorgen ook voor isolatie. Door de optimale warmte isolatie, zijn ze uitermate geschikt voor openslaande tuindeuren. De kou voor het raam wordt immers geblokkeerd! Je kunt bij de aanschaf van gordijnen vaak kiezen uit vele transparanties, plooivormen en ophangmethodes. Er is dus voor iedere situatie wel een passend gordijn te vinden.

Vouwgordijnen

Is jouw woonstijl klassiek, industrieel of modern? Vouwgordijnen kunnen altijd! Wil je graag een nonchalante en landelijke uitstraling? Kies dan voor baleinen aan de voorzijde, of kies voor vouwgordijnen zonder baleinen. Voor een modern interieur zijn vouwgordijnen met baleinen aan de achterzijde uitermate geschikt. 

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn de ideale oplossing voor mooi licht in huis. Ze zorgen daarnaast voor extra privacy! Een plisségordijn is warmte- en geluidsisolerend. Met dit gordijntype kies je dus voor een tijdloos design dat geschikt is voor elk raam.

Stoffen lamelgordijnen

Ben je op zoek naar diffuus licht in huis? Dan zijn stoffen lamellen zeer geschikt! Je bepaalt zelf hoeveel licht in huis komt. Lamellen zijn breed inzetbaar qua ruimte, kleur en maat. Daarnaast zorgen ze voor een unieke zonbescherming.

Houten jaloezieën

Wil je een tijdloze, maar modieuze uitstraling in huis? Kijk dan eens naar horizontale en houten jaloezieën. Jaloezieën passen in vrijwel elke inrichting. Houten jaloezieën geven je inrichting een natuurlijk karakter mee. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor grote ramen? Kijk dan naar verticale jaloezieën. Hiermee kies je voor een duurzaam en gemakkelijk te onderhouden product.

De voordelen van Gordijnen.nl

Gordijnen op maat kopen? Gordijnen.nl maakt gordijnen helemaal voor je op maat! Voordat je gaat bestellen in hun webshop, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Hoe wil je je gordijnen ophangen? Aan een rail of aan een roede? Wil je een ringgordijn, wavegordijn of plooigordijn? Plooien zorgen ervoor dat het gordijn mooi valt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enkele plooi of een dubbele plooi. Door te kiezen voor gordijnen op maat, weet je zeker dat je over efficiënte oplossing voor ieder raam in huis beschikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details