Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De jury van de vijfde editie van de wedstrijd “Gebouw van het jaar met systemen van Aluprof” is bekendgemaakt

De jury van de vijfde editie van de wedstrijd “Gebouw van het jaar met systemen van Aluprof” is bekendgemaakt

De meest indrukwekkende gebouwen met ALUPROF-oplossingen zullen worden geselecteerd door gerenommeerde architecten en vertegenwoordigers uit de bouwsector

De inzendingen voor de vijfde editie van de internationale wedstrijd “Gebouw van het jaar met systemen van Aluprof” zijn op 6 mei van start gegaan. Het doel van de wedstrijd is om de meest aantrekkelijke projecten te identificeren die gebruik maken van de systemen van de marktleider in architecturale aluminium systemen. Zoals gebruikelijk, zal de jury bestaan uit vooraanstaande architecten. De jury wordt voorgezeten door Przemo Łukasik van Medusa Group, een veelvuldig bekroonde architect. Samen met andere prominente architecten zal hij de beste projecten met ALUPROF-oplossingen selecteren

De bekende en gerespecteerde architecten en bouwsector vertegenwoordigers in de jury van 2024 zijn Maciej Franta, Karol Fiedor, Bożenna Wawrzyniak-Mańko, Elżbieta Dziubak en Zbigniew Poraj. Przemo Łukasik, medeoprichter van het bekende architectenbureau Medusa Group, zal hun besprekingen leiden. Medusa Group heeft iconische projecten gerealiseerd zoals het .KTW-kantorencomplex in Katowice, bekroond met de SARP-prijs (Vereniging van Poolse Architecten) 2022 voor een kantoor-, onderwijs- of overheidsgebouw, het Nobu Hotel in Warschau, dat in 2023 een World Luxury Hotel Award won in drie categorieën, en de Nieuwe Markt van Poznań. Het .KTW-kantorencomplex en het Nobu Hotel Warschau werden beide eerder bekroond in de competitie “Gebouw van het jaar met systemen van Aluprof”. Het eerste won de tweede plaats in 2018 en het tweede was tweede in 2022, toen .KTW 2 bij de top 10 hoorde.

Maciej Franta zal de stem van de nieuwe generatie architecten vertegenwoordigen. Winnaar van het prestigieuze programma Europe 40 Under 40®, staat hij bekend om zijn innovatieve en sociaal bewuste ontwerpen voor woon-, openbare en commerciële gebouwen. Een van zijn meest geprezen projecten is Villa Reden in Chorzów, die meerdere prijzen heeft gewonnen, waaronder de beste project van 2022 volgens de redactie van Archilovers.com; het is het enige gebouw in Polen dat in deze categorie werd geselecteerd. Hij ontving ook de prijs voor “Excellent Architecture” tijdens de German Design Awards, georganiseerd door de German Design Council, en kreeg een nominatie voor “Gebouw van het jaar 2022” door het architectuurtijdschrift “ArchDaily”.

Karol Fiedor, oprichter van het architectenbureau CDF Architekci in Poznań en lid van de Raad van de Poolse Kamer van Architecten, zal ook deel uitmaken van de jury die de inzendingen van dit jaar beoordeelt. In 2015 won zijn ontwerp voor het UBIQ-bedrijfspark in Poznań de SARP-prijs voor het beste gebouw in een beschermde zone.

Bożenna Wawrzyniak-Mańko van het architectenbureau RKW Architektur+ in Düsseldorf zal ook deel uitmaken van de jury. Het portfolio van RKW omvat opmerkelijke projecten zoals de Polsat Plus Arena Gdańsk en de stedelijke en architectonische ontwikkeling van de noordpunt van het eiland “Wyspa Spichrzów” in Gdańsk.

Elżbieta Dziubak, hoofdarchitect bij ALUPROF SA, en Zbigniew Poraj, een onafhankelijke expert met jarenlange ervaring in het adviseren van directies van grote bouwbedrijven in Polen, zullen eveneens deel uitmaken van de jury.

Een prestigieuze wedstrijd erkend in Polen en wereldwijd

De wedstrijd ” Gebouw van het jaar met systemen van Aluprof” is een evenement dat veel respect geniet binnen de sector en zowel in Polen als internationaal wordt gewaardeerd. De ongeveer zeshonderd gebouwen die in de vier vorige edities zijn ingeschreven, bevinden zich in verschillende landen, waaronder Polen, de Verenigde Staten, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en België. De lijst met winnaars omvat prestigieuze en bewonderde gebouwen zoals het .KTW-kantorencomplex in Katowice, de faculteit Moderne Talen en het Instituut voor Toegepaste Linguïstiek van de Universiteit van Warschau, het Nobu Hotel in Warschau, het Brouwerijcomplex van Warschau, Cedet, Green2day in Wrocław, Sara Kulturhus in Skellefteå, Zweden, en Dock 72 in de Brooklyn Navy Yard.

Volgens Elżbieta Dziubak, die jurylid is geweest bij elke editie van de wedstrijd:

De status van de wedstrijd “Gebouw van het jaar met systemen van Aluprof” wordt bevestigd door het feit dat steeds meer gebouwen uit Polen en het buitenland worden ingeschreven voor elke nieuwe editie. In 2022 waren er meer dan 200 inzendingen. Velen daarvan zijn ware juweeltjes van de hedendaagse architectuur die niet alleen opvallen door hun ontwerp en functionaliteit, maar ook belangrijke internationale prijzen hebben gewonnen. Tegelijkertijd moet worden benadrukt dat het vaak ontwerpen zijn van gerenommeerde architectenbureaus zoals Maćków Pracownia Projektowa, Medusa Group, Kuryłowicz & Associates en AMC – Andrzej M. Chołdzyński.

Een uniek evenement in het kader van een internationaal debat over de toekomst van de bouwsector

De wedstrijd “Gebouw van het jaar met systemen van Aluprof” is bedoeld om de meest interessante gebouwen te onderscheiden die gebruik maken van ALUPROF-oplossingen. Gebouwen die tussen 1 januari 2022 en 30 juni 2024 zijn gebouwd, kunnen worden ingediend via het formulier op future-builders.com/konkurs. De deadline voor deelname is 30 juni 2024. De resultaten van de wedstrijd worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking op 16 oktober 2024 in het DoubleTree by Hilton hotel in Warschau. Het evenement wordt voorafgegaan door de prestigieuze Future Builders-conferentie, waar vooraanstaande architecten, stedenbouwkundigen, vertegenwoordigers van de bouwsector, sociologen en andere experts uit Polen en de rest van de wereld hun inzichten en ervaringen delen over de toekomstige ontwikkeling van de wereldwijde architectuur in de context van duurzaam bouwen. Onder de panelleden van eerdere Future Builders-evenementen waren prominente figuren zoals Bogdan Zaha van het beroemde architectenbureau Zaha Hadid, Álvaro Leite Siza Vieira, Jacek Ewý, Przemo Łukasik, Robert Konieczny, Zbigniew Maćków en Tomasz Konior. De deelnemers van dit jaar worden binnenkort bekendgemaakt.

Voor meer informatie, bezoek: https://future-builders.com/konkurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details