Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De klant centraal
De winnaars van de LLL (Lecot Lievelings Leverancier) trofeeën tijdens de Lecot leveranciersreceptie.

De klant centraal

Meer vestigingen, marktgerichte productinnovaties en een omnichannel aanpak

Lecot investeert in de toekomst. Volgens het meerjarenplan Visio 2025 stelt de toeleverancier van raam-, deur- en meubelbeslag, gereedschappen, machines en veiligheidsmaterialen haar klanten nog meer dan voorheen centraal. Een doorgaande digitalisering, de bouw van twee nieuwe magazijnen, een uitbreiding van het vestigingennetwerk, hechte leveranciersrelaties én marktgerichte productinnovaties leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

In de categorie Algemeen Bouwbeslag ging de LLL-trofee dit jaar
naar GEZE.

Lecot wil dichtbij haar klanten staan. “Mede hierom hebben wij ons online platform uitgebreid met een nieuwe webshop. Hierdoor kan elke professional voortaan nog eenvoudiger en sneller zijn bestellingen plaatsen”, vertelt Kristof De Nayer, Marketing Manager bij Lecot. “Van machines tot handgereedschappen, chemicaliën en persoonlijke beschermingsmiddelen. Dankzij een samenwerking met Salesforce wordt bovendien de klantenopvolging door onze binnen- en buitendienstmedewerkers nog verder verbeterd. Interacties over bijvoorbeeld offertes, bestellingen, vragen en klachten worden voortaan in één centrale en transparante database opgeslagen, waardoor wij direct over alle klantinformatie beschikken. Hierdoor kunnen klanten nog sneller en beter geholpen worden.”

Uitbreiding van het vestigingennetwerk

Op dit moment telt Lecot 78 vestigingen in België en 6 in Nederland. “In beide landen is nog ruimte voor uitbreiding”, vertelt Groepsmanager Raam- en Deurtechniek België Karel Vanderweeën. “Op onze thuismarkt in België zien we nog potentieel voor circa 20 extra vestigingen (eigen filialen of overnames) en ook op productniveau is er nog veel groeimarge. Bijvoorbeeld in de markt van toegangscontrole.” Ook in Nederland liggen interessante groeikansen. Zo verkent Lecot de mogelijkheden voor uitbreiding van Zuid- naar Noord-Nederland. “De realisatie van een nieuw logistiek centrum in Breda moet helpen om ook hier bestellingen die vandaag geplaatst worden, morgen al te leveren.”

Een van de speerpunten uit meerjarenplan Visio 2025 is de bouw van een nieuw magazijn van 5.500 m2 in Heule (nabij Kortrijk).

Nieuw magazijn in Heule

Een van de speerpunten uit meerjarenplan Visio 2025 is de bouw van een nieuw magazijn van 5.500 m² in Heule (nabij Kortrijk), dat begin 2025 operationeel moet zijn. Een volledig geautomatiseerd shuttlesysteem moet zorgen voor een snelle en efficiënte in- en uitslag van meer dan 50.000 voorraad-artikelen en 150.000 niet-voorraadartikelen van meer dan 750 leveranciers. 

Dankzij de nieuwe deursluiter sluiten buitendeuren voortaan stil én veilig onder alle omstandigheden.

Lecot leveranciersreceptie en LLL-trofee

De grootste leveranciers worden jaarlijks uitgenodigd op de Lecot leveranciersreceptie, dat inmiddels een begrip is in de markt. “Doel van onze leveranciersreceptie is niet alleen om samen terug te blikken op het voorgaande jaar, maar vooral ook om vooruit te kijken naar de toekomst”, aldus De Nayer. “Ook worden jaarlijks de LLL (Lecot Lievelings Leverancier) trofeeën uitgereikt. Hiervoor wordt bijvoorbeeld gekeken naar commerciële samenwerking, klantinteracties én hoe de leverancier omgaat met data, duurzaamheid, verpakkingen en retouren.” 

In de categorie Algemeen Bouwbeslag ging de LLL-trofee dit jaar naar GEZE.

Met de TS 5000 SoftClose met T-stop glijrail introduceert GEZE de meest krachtige, robuuste en stille deursluiter voor buitendeuren. (Beeld: Dirk Wilhelmy)

Totaalpakket

Lecot en GEZE zijn al jarenlang partners in de markt van raam en deur in België en Nederland. De uitwisseling van expertise en de open communicatie zorgen voor de succesvolle samenwerking. Vanwege voordelen zoals optimale integratiemogelijkheden, één aanspreekpunt, een gelijke kwaliteit en complete ondersteuning zoeken steeds meer aannemers naar partners die een totaalpakket kunnen leveren. GEZE maakt deze beloftes samen met Lecot waar, met een omvangrijk palet oplossingen op het vlak van manuele en automatische deuren, raam- en ventilatietechniek, RWA, vluchtwegcontrole en gebouwautomatisering. 

Comfortabel en veilig

GEZE GmbH is een Duits familiebedrijf met 160 jaar kennis en ervaring in deursystemen, raam- en veiligheidstechniek. In het Duitse Leonberg, nabij Stuttgart, beschikt GEZE bovendien over een grote ontwikkel- en productielocatie. “Dankzij onze hoge kwaliteitsstandaard gebruiken aannemers wereldwijd onze producten en systemen voor de realisatie van de meest uiteenlopende gebouwen”, vertelt Sales Manager België Roel Overmeire. “We hebben oplossingen in huis voor de gezondheidszorg, hotels en restaurants, kantoorcomplexen, transporttechnologie, scholen, historische panden, sport- en cultuurinfrastructuur, openbare en particuliere gebouwen, winkelcentra en detailhandel. Onze ambitie? Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leefbare gebouwen met de hoogste mate van comfort en de grootst mogelijke veiligheid voor de gebruikers.”  

Begeleiding van A tot Z

GEZE staat voor innovatie, kwaliteit en ondersteuning. “Wij begeleiden klanten gedurende de hele levenscyclus van een product”, aldus Overmeire. “Vanaf het eerste planningsgesprek bieden we uitgebreid advies en we luisteren aandachtig naar de verwachtingen. We bieden objectief advies en leveren deur-, raam- en veiligheidstechniek. Voor specifieke projecten maken we zelfs maatoplossingen en alle complexere systemen monteren we direct bij de aannemer. Eenvoudig bouwbeslag bieden we aan via groothandels zoals Lecot, waarmee we een fijne en hechte samenwerking hebben.” 

GEZE is ISO 9001-gecertificeerd. Alle producten voldoen aan de internationale normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Krachtige, robuuste en stille deursluiter

Een recent innovatie in het assortiment van GEZE is de TS 5000 SoftClose met T-stop glijrail. Hiermee introduceert GEZE de meest krachtige, robuuste en stille deursluiter voor buitendeuren. “Dankzij de nieuwe deursluiter sluiten buitendeuren voortaan stil én veilig onder alle omstandigheden”, aldus Vanderweeën. “Dus ook in situaties waar de deur onderhevig is aan grote windlasten of bij gebruik van elektrische sluitplaten. Hierdoor zijn technische interventies op de sluitplaat of het slot niet meer aan de orde.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details