Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De luchtkwaliteit in verouderde schoolgebouwen laat soms te wensen over
Dankzij deze wandventilator kunnen ramen gewoon dicht blijven en is er geen sprake meer van geluidsoverlast.

De luchtkwaliteit in verouderde schoolgebouwen laat soms te wensen over

Uit verschillende studies blijkt dat het CO2-gehalte in onze klaslokalen in sommige gevallen tot vier keer hoger is dan eigenlijk zou mogen. Als je dan weet dat kinderen tijdens het schooljaar zowat één derde van hun tijd op school doorbrengen, moeten we toch op zoek naar oplossingen. 

De gevolgen van een slecht binnenklimaat zijn immers ernstig voor zowel leerlingen als leerkrachten: ze hebben moeite om zich te concentreren, men heeft last van een suf gevoel, ze kampen met branderige, rode ogen, om er maar een paar te noemen. Uiteindelijk heeft dit een negatieve invloed op de resultaten van de leerlingen. Bovendien leidt dit tot ziekteverzuim bij leerlingen en leerkrachten.

Met de AEROPAC biedt SIEGENIA een fluisterstille wandventilator die schone, zuurstofrijke lucht in de ruimte blaast.

SIEGENIA biedt met de fluisterstille wandventilator AEROPAC een ideale oplossing om de luchtkwaliteit in scholen aanzienlijk te verbeteren en het comfort voor en de resultaten van leerlingen positief te beïnvloeden.

Het overgrote deel van de schoolgebouwen in Nederland is vandaag uitgerust met een ventilatieoplossing gebaseerd op een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. Zo komt er via raamroosters verse lucht binnen en zorgt een mechanische ventilator voor de afvoer van vervuilde lucht. Toch is het resultaat niet altijd optimaal en komt er vaak onvoldoende frisse lucht via de raamroosters naar binnen. Leerkrachten krijgen dan het advies om de ramen open te zetten. Dat is echter maar een tijdelijke oplossing, want het effect verdwijnt even snel als het gekomen is. 

Bovendien kan door het openen van ramen ook geluidsoverlast ontstaan en in de koudere maanden daalt de binnentemperatuur gevoelig. De leerkrachten houden dan liever de ramen dicht, waardoor er te weinig gezonde lucht binnenkomt met uiteindelijk een stijging van de CO2-concentratie tot gevolg. Mede door de COVID-19 maatregelen is de slechte toestand van het binnenklimaat in schoolgebouwen nog maar eens pijnlijk duidelijk geworden.

Voor een optimaal binnenklimaat is het mogelijk om de AEROPAC te combineren met een SENSOAIR. Deze sensor meet de luchtkwaliteit in de ruimte en houdt daarbij onder andere rekening met CO2 en vluchtige, organische stoffen (VOC).

Ventileren voor een gezonder en comfortabeler binnenklimaat

De oplossing hoeft echter niet complex te zijn. Er zijn verschillende eenvoudige systemen om een beter binnenklimaat in de klaslokalen van de verouderde schoolgebouwen te realiseren. De AEROPAC van SIEGENIA is daar een mooi voorbeeld van. 

“Met onze AEROPAC bieden we een fluisterstille wandventilator die schone, zuurstofrijke lucht in de ruimte blaast. Het is een ideale oplossing voor zowel kleine als grote ruimtes. Dankzij deze ventilatieoplossing kunnen ramen gewoon dicht blijven en is geen sprake meer van geluidsoverlast. De eenvoudige installatie maakt deze ventilator een ideale aanvulling bij het al bestaande ventilatiesysteem in oudere schoolgebouwen”, licht Jeroen Wolters van SIEGENIA toe.

“De installatie neemt niet langer dan drie kwartier in beslag. Daarna stop je de stekker in het stopcontact, waarna de werking van de ventilator opgestart wordt. Voor een optimaal binnenklimaat is het mogelijk om de AEROPAC te combineren met een SENSOAIR. Deze sensor meet de luchtkwaliteit in de ruimte en houdt daarbij onder andere rekening met CO2 en vluchtige, organische stoffen (VOC), zoals bijvoorbeeld lijm. Dankzij optionele filters kan deze AEROPAC wandventilator ook omgevingsinvloeden buiten het klaslokaal houden. Denk maar aan schadelijke en/of hinderlijke stoffen, zoals fijnstof, pollen, geuren. Op die manier zorgt men op elk moment voor een goede kwaliteit van de binnenlucht in de klaslokalen, wat uiteindelijk met zekerheid leidt tot betere leerprestaties en minder ziekteverzuim.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details