Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De marktvraag in de bouw verandert
Gevelelementen worden compleet met beglazing samengesteld, zoals hier op locatie bij WVH Gevelprojecten.

De marktvraag in de bouw verandert

‘Wij zijn een volwaardig verlengstuk van de HRM-afdeling in de gevelbouw’

Het anticiperen op marktontwikkelingen in de gevelbouw is voor Gevelpersoneel.nl gesneden koek. Tijdens een gesprek met Roel Jansen, commercieel directeur van het in 2008 gestarte Nijmeegse uitzendbureau, blijkt dat nog maar eens een keer. “Binnen onze organisatie zijn alle mensen en middelen aan boord om een gevarieerde groep opdrachtgevers te voorzien van gekwalificeerde medewerkers voor productie-, montage- of assemblagewerk in de branche. Ook nu de vraag naar kundig personeel maar blíjft stijgen en onze uitzend­krachten door onze klanten steeds vaker voor de langere termijn worden ingezet. We zorgen altijd voor de juiste oplossing.”

Net als in andere sectoren is ook binnen de gevel- en kozijnbranche een grote vraag naar handjes van topkwaliteit. Bij Gevelpersoneel.nl, onderdeel van Ergon Jobs, vullen ze die behoefte al zo’n 15 jaar pasklaar in door het aanbieden van gekwalificeerd personeel dat voor uiteenlopende werkzaamheden rondom productie, montage en assemblage kan worden ingezet. Door heel Nederland én over de grens. Tijdens zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. 

“Voor zover is er niets nieuws onder de zon”, aldus Jansen. “Wat je anno 2023 wél ziet veranderen en waarop we als personeelsspecialist scherp anticiperen, is op de eerste plaats het karakter van de projecten. Het bouwen op projectlocaties neemt af en steeds vaker worden bouwcomponenten in speciale plants samengevoegd tot een prefab geheel. Daarnaast krijgen we als uitzendbureau meer en meer een detacheringsfunctie. Want, waar we vroeger vooral werden ingeschakeld voor de meer kortstondige trajecten, zijn we nu als een soort recruiter veelal bezig met het oplossen van personeelsvraagstukken voor de langere termijn. Daardoor worden we steeds meer een volwaardig verlengstuk van de HRM-afdelingen van onze opdrachtgevers.”

Roel Jansen, commercieel directeur Gevelpersoneel.nl.

Compleet ontzorgd

De markt(vraag) mag dan wel flink aan verandering onderhevig zijn, het bieden van maatwerk staat aan de Castellastraat 26 in Nijmegen nog steeds prominent centraal. 

“Voor ons vijftien specialisten tellende team maakt het niets uit op welke plek de handjes nodig zijn of waar precies het project wordt uitgevoerd”, aldus Jansen. “We bewijzen onze waarde op iedere locatie en streven in elke situatie naar een perfecte match. Met een flinke brok ervaring en expertise in de bagage weten we wat onze klanten van ons verwachten. Tegelijk kennen we de kwaliteiten en vaardigheden van onze uitzendkrachten. Die twee zaken brengen we samen in een dienstverband.” 

Maar daar blijft het niet bij. Het bureau regelt ook de accommodatie, het vervoer, alle benodigde certificaten en basisgereedschappen. Daarmee neemt het haar partners alle zorgen uit handen. Ook dát is typisch Gevelpersoneel.nl.

Actief in de volle breedte

Gevelpersoneel.nl levert montage- en productiepersoneel in de volle breedte. Momenteel zijn er zo’n 375 gekwalificeerde vakspecialisten via het bureau uitgezonden. Voor werkzaamheden op de bouwplaats, aan de assemblagelijn in de fabriek of anderszins. In Nederland, én daarbuiten. 

“De door ons uitgezonden mensen zijn voor alle typen gevels en constructies inzetbaar”, benadrukt Jansen nogmaals de veelzijdigheid van het bureau. “Ongeacht of het nu gaat om kunststof of aluminium kozijnen, dak- en gevelbeplating, vliesgevels, glas of metaal: Gevelpersoneel.nl biedt altijd een passende en flexibele arbeidsoplossing. Snel, accuraat en tegen een alleszins concurrerende prijs.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details