Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De nieuwe generatie deuren: nu ook voor de achterzijde
Dankzij de de Skantrae NEXT voordeuren en achterdeuren kan de complete gebouwschil hoogwaardig thermisch geïsoleerd worden.

De nieuwe generatie deuren: nu ook voor de achterzijde

In veel gevallen wordt hierbij gekozen voor (drie)dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie en spouwisolatie, om warmtetoetreding in de zomer en warmteverlies in de winter te voorkomen. Fabrikant en leverancier Skantrae draagt hier sinds vorig jaar aan bij met de lichtgewicht NEXT voordeuren, die zich onderscheiden door een hoge isolatiewaarde en een minimaal krimp- en zwelgedrag. Afgelopen mei zijn hier Skantrae NEXT achterdeuren aan toegevoegd, waarmee de complete gebouwschil hoogwaardig thermisch geïsoleerd kan worden. 

De opbouw van de Skantrae NEXT achterdeuren is gelijk aan de voordeuren, vertelt Coördinator Marketing & Communicatie Maureen Klaassen. “Wat beide deuren uniek maakt, is de zorgvuldig samengestelde plaatconstructie. Deze constructie is opgebouwd uit een isolerende kern met aan weerszijden 100% FSC® meranti multiplex en een aluminium tussenlaag. De kern omvat een XPS hardschuimvulling die drukvast, vochtbestendig en licht van gewicht is en een lage U-waarde garandeert. Dit resulteert niet alleen in een lager energieverbruik, maar ook in een maximaal wooncomfort. De aluminium tussenlagen dragen bij aan een zeer hoge vormstabiliteit van de deur, waardoor eventueel krimp- en zwelgedrag en daardoor klemmende deuren niet meer aan de orde zijn. Hierdoor kan flink bespaard worden op onderhoud. Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen zijn de Skantrae NEXT buitendeuren bovendien zeer gemakkelijk af te hangen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de massief houten voordeuren. Naar wens kunnen de deuren rondom 35 mm worden ingekort.”

De opbouw van de Skantrae NEXT achterdeuren is gelijk aan de voordeuren. (Beeld: Marjon Steenbergen)

Uniforme houtnerftekening

Normaal gesproken worden voordeuren en achterdeuren opgebouwd uit stijlen en dorpels, die met een deuvelverbinding worden samengehouden en met lijm of een toognagel worden vastgezet. Toch vindt altijd werking plaats tussen de houten delen.

“Krimp- en zwelgedrag liggen op de loer, waardoor de afwerklak kan beschadigen”, aldus Klaassen. “Hierdoor kan vocht naar binnen dringen, wat de conditie van de deur niet ten goede komt. Een ongewenste situatie, die door de NEXT plaatconstructie efficiënt wordt ondervangen.” 

Voor de oppervlakteafwerking is gekozen voor 100% FSC® meranti multiplex, vertelt ze. “Omdat wij gebruikmaken van hele panelen, zonder stijl- en dorpelverbindingen, kan er bij een goede afwerking geen vocht in de deur dringen. Bovendien wordt hiermee een uniforme houtnerftekening geborgd, wat de esthetiek van de deuren absoluut ten goede komt!”

Complete buitendeur

De NEXT voordeuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van tijdloos tot landelijk. Voor de achterdeur heeft Skantrae het design van de vertrouwde stapeldorpeldeur aangehouden. “De achterdeur is verkrijgbaar in vier modellen, met een borstweringshoogte van 27, 40, 66 of 92 cm”, vertelt Klaassen. 

“Bovendien is er keuze uit diverse glassoorten, waaronder HR++ glas. De deuren worden standaard voorzien van een grondlak in RAL 7038. In combinatie met uitgebreide hang- en sluitwerkpakketten hebben we werkelijk aan alles gedacht.” 

Alle NEXT deuren zijn getest volgens de KOMO-richtlijnen. Bovendien wordt standaard 10 jaar garantie op de voordeuren en achterdeuren afgegeven.

De achterdeur is verkrijgbaar in vier modellen, met een borstweringshoogte van 27, 40, 66 of 92 cm.

Gemak én veiligheid in optima forma

Met de hang- en sluitwerkpakketten van Skantrae wordt gekozen voor gemak én veiligheid, dankzij SKG*** veiligheidsbeslag met een kruk- of sleutelbediende driepuntsluiting en kerntrekbeveiliging. 

“In de meeste woningen is de voordeur uitstekend beveiligd”, weet Klaassen. “Een goede ontwikkeling, maar in de praktijk blijkt dat de meeste inbraken via de achterzijde worden gepleegd. Daarom is het zaak om ook de achterdeur goed te beveiligen. Onze hang- en sluitwerkpakketten voorzien hier uitstekend in. Voor de achterdeur leveren wij hoogwaardige deurgrepen in aluminium, RVS, mat chroom, messing of zwart. Bovendien kunnen we in ons bewerkingscentrum de gewenste boringen en frezingen verzorgen. Hierdoor worden een naadloze integratie, optimale veiligheid én hoogwaardige uitstraling gegarandeerd.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details