Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen & Deuren

De nieuwe generatie schuifdeuren uit Duitsland: slim, comfortabel en esthetisch

smarttip-kopieren

21 juni 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Dat de ene schuifdeur de andere niet is, wordt weer eens bewezen door één van de grootste producenten van schuifdeursystemen in Europa. Woelm GmbH uit Heiligenhaus (Duitsland) heeft een missie gemaakt van het doorontwikkelen van schuifdeurtechniek. Wie kiest voor de innovatieve oplossingen ten aanzien van montage, bedieningsgemak en esthetiek die Woelm GmbH te bieden heeft, mag zichzelf koploper noemen in de branche.

Reinoud van der Kroon van Woelm GmbH neemt ons met plezier mee langs alle mogelijkheden op het gebied van schuifdeurtechniek en noemt daarbij ook een aantal nieuwe opties die ter beschikking zijn gekomen.

Maximale prestaties en een zijdezachte sluiting

“Voor het Modul.Concept 80 zijn er vanaf nu twee accessoires, te weten de HELM SmartTip FG 40 en FG 80, voor respectievelijk 40 kg en 80 kg vleugelgewicht. Speciaal ontwikkeld voor de toepassing bij schuifdeuren die in wandnissen gemonteerd zijn, biedt het SmartTip systeem een ongekend bedieningsgemak. Door tegen de kopse kant van de vleugel te drukken, krijgt deze vanuit de wandnis een zetje mee in de goede richting. Dat maakt het mogelijk om de schuifdeur volledig in de nis te laten verdwijnen in geopende toestand. Het behoeft geen nader betoog dat dit de esthetiek van het geheel ten goede komt”, legt Van der Kroon uit. “Uitstekende grepen zijn dan ook verleden tijd, een komgreep in de vleugel is voldoende.”

Smarttip Woelm GmbH

Uitstekende grepen zijn verleden tijd, een komgreep in de vleugel is voldoende.

 

SmartTip biedt echter nog meer comfort, namelijk een geïntegreerde opvang-einddemper. Van der Kroon: “De opvang-einddemper als losse accessoire kennen we tevens als HELM SmartStop en deze functionaliteit zit dus ook in SmartTip. Deze einddemper zorgt ervoor dat de deur op een zachte en beheerste manier zijn eindpunt in de wandnis bereikt. Dat maakt het bedienen nog comfortabeler en de deuren gaan daardoor langer mee. Combineert men SmartTip en SmartStop samen, dan gebeurt ook het sluiten van de schuifdeur op een zijdezachte manier. Mooi, comfortabel en veilig.”

Mechanisch openen en sluiten zonder elektra

Een andere, zeer welkome ontwikkeling is HELM SmartClose. “Deze accessoire zorgt ervoor dat een schuifdeur mechanisch te openen of te sluiten is, zonder elektra. Dus wel het comfort van elektrisch sluitende schuifdeuren, maar niet de problemen met het aanleggen en aansluiten van bekabeling.” Gevraagd naar het montagegemak van de nieuwe HELM schuifdeur accessoires, krijgen we een helder antwoord: “Zoals je van Woelm GmbH mag verwachten, is er ook goed over de montage nagedacht. Kijken we naar SmartTip bijvoorbeeld, dan zien we dat het systeem met een hoekprofiel aan een van de uiteinden van de rail geschoven wordt en met een U-profiel in de rail wordt geklemd. Er hoeft dus niet extra geboord te worden. De SmartClose wordt eenvoudig aan een van de rail-uiteinden bevestigd.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details