Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De Stadstuin in Den Haag: slim gebouwd met prefab gemonteerde kozijnen!
In kleurechtheid, uitstraling en duurzaamheid voorziet acrylcolor de woningen in Den Haag van een blijvende kleur.

De Stadstuin in Den Haag: slim gebouwd met prefab gemonteerde kozijnen!

De Stadstuin is ontwikkeld en gerealiseerd door Stebru uit Nieuwerkerk a/d IJssel, die in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, zorgorganisatie Saffier, belegger Syntrus Achmea en woningcorporatie Arcade naar alle tevredenheid tot stand is gekomen. In totaal gaat het om 3 gebouwen met daarin 119 zorgwoningen voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund van Syntrus Achmea, die zorgorganisatie Saffier gaat huren. Daarnaast omvat De Stadstuin twee gebouwen met 64 levensloopbestendige sociale huurappartementen voor Arcade. Het ontwerp komt uit de koker van Architecten van Mourik. In dit project staan samenleven en elkaar ontmoeten centraal: de appartementengebouwen zijn met elkaar verbonden door een binnentuin waar bewoners, personeel en bezoekers elkaar tegenkomen. De kozijnen die zijn toegepast in dit project komen van Gealan. Bas van den Eerenbeemt, systeem adviseur bij Gealan, vertelt erover.

Deze prefab gevelelementen werden kant en klaar op de bouw afgeleverd en voorzien van glas en alle benodigde folies.

Wijnsma Prefab Kozijn 

“Er is slim gewerkt op dit project, door alle Gealan kozijnen – uitgevoerd in het S9000 NL base profiel – in de fabriek van Wijnsma Kozijnen te voorzien van stelkozijnen en HSB wanden. De gevel­elementen zijn voorzien van glas en alle benodigde folies. Deze prefab gevelelementen werden kant en klaar op de bouw afgeleverd. Ook de kozijnen die met elkaar verbonden zijn in een halfronde opstelling zijn op deze manier op de bouw afgeleverd”, licht Bas toe. “Dat werkte snel, efficiënt en voorkwam faalkosten, doordat het hele proces van A tot Z gecontroleerd werd.”

De kozijnen die zijn toegepast in dit project komen van Gealan.

Speciaal voor Nederland ontwikkeld

Gealan S9000 NL is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Het kozijn is uitgevoerd met een 3-dichting-systeem door het hele systeem. “Dit type kozijn voldoet aan alle visuele criteria voor Nederland”, vervolgt Bas. “Door het 3-dichting-systeem en door de innovatieve flexibele middendichting behaalt Gealan de beste prestaties en waarden op het gebied van thermische isolatie en wind- en waterdichtheid. Het systeem S 9000 NL is geschikt voor kozijnen, deuren en hefschuif­deuren op het hoogste niveau. De Base uitvoering die is toegepast bij De Stadstuin heeft een inbouwdiepte van 120 mm, is slank en heeft een dieptewerking door de 15˚ schuinte.”

Bij De Stadstuin is er gekozen voor een uitvoering in twee kleuren. “De buitenzijde is uitgevoerd in PMMA acrylcolor 7024, de binnenzijde in wit. Het kleursysteem heeft zijn kwaliteit al 40 jaar bewezen. In kleurechtheid, uitstraling en duurzaamheid voorziet acrylcolor de woningen in Den Haag van een blijvende kleur”, zegt Bas tot besluit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details