Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De ultieme oplossing voor  tweevleugelige deur-elementen

De ultieme oplossing voor tweevleugelige deur-elementen

Gemotoriseerde tegenkasten

Tweevleugelige vluchtdeuren in openbare gebouwen moeten niet alleen comfortabel openen en sluiten, maar moeten daarnaast ook voldoen aan de hoge eisen op het gebied van veiligheid, inbraakbeveiliging en barrièrevrijheid.

Met de gemotoriseerde tegenkasten van WILKA wordt aan alle voorgeschreven eisen voldaan. De basis van de oplossing bestaat uit de beproefde motormodule 765M plus de mechanische anti-paniek tegenkast 7665. Deze twee componenten zijn met elkaar gecombineerd en vormen nu de nieuwe gemotoriseerde tegenkast. Beide systemen fungeren hierbij als één functie-eenheid. Dankzij deze twee gescheiden en montagevriendelijke onderdelen, is een lange profieluitfrezing niet nodig. Zodoende blijft bij deze constructie de stabiliteit van deurprofielen volledig behouden. Tegelijkertijd blijft de onderste vergrendelstang in de standvleugel als stabiliserend element gehandhaafd.

De gemotoriseerde tegenkast bedient naar keuze een- of dubbelvleugelige deuren waarbij alleen de standvleugel een stroomvoorziening nodig heeft. Bij deze deurautomatisering kunnen zowel zelfvergrendelende WILKA-vluchtdeursloten uit de serie 7000 alsook de conventionele vluchtdeursloten van de serie 6000 perfect geïntegreerd worden. De bij andere oplossingen veelal gangbare e-openers in de tegenkast of in de   bovendorpel zijn niet nodig. In plaats van met geveerde snapsloten in de stand- en gangvleugel werkt het systeem ook met schakel- of snapsloten bijzonder betrouwbaar.

Opbouw van de gemotoriseerde tegenkast in combinatie met het zelfvergrendelende vluchtdeurslot uit de serie 7000.

 

Deuropening in minder dan één seconde

Tijdens het daadwerkelijke ontgrendelingsproces worden de bovenste en onderste vergrendelstang ingetrokken. Dag- en nachtschoot worden tegelijkertijd vrijgegeven. Deze nieuwe oplossing opent zelfs een optionele, extra vergrendeling in de gangvleugel naar boven. Beide deurvleugels worden op deze manier volledig ontgrendeld en een aanvullend motorslot in de gangvleugel is daarom niet nodig. Een belangrijk voordeel is dat de functie-eenheid extreem snel reageert. Voor de ontgrendeling van de deurvleugel is amper een seconde nodig.

Alleen voor het intrekken van de vergrendelstangen is een stroomvoorziening nodig. Daarna neemt het ingebouwde schakelslot de vergrendeling over van de vergrendelstangen. Natuurlijk hebben de WILKA-ontwerpers in hun ontwerp ook rekening gehouden met een mogelijke stroomuitval. Als deze situatie zich voordoet, dan nemen mechanische onderdelen het sluitproces van het deurelement over. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de deurvleugels weer in de gesloten positie terugkeren. Door deze innovatieve oplossing is een back-up batterij overbodig.

Voor dagelijkse grote mensenstromen is er een comfortabele functie voor een permanente opening. Optioneel kan de standvleugel gesloten blijven en alleen de gangvleugel worden geopend. Via diverse interfaces – zowel analoog als digitaal – is de WILKA-oplossing comfortabel in een bestaand gebouwbeheersysteem te integreren.

De gemotoriseerde tegenkast is gecertificeerd conform EN 179, EN 1125 en EN 12209. De gemotoriseerde tegenkast van WILKA zorgt ervoor dat de geplaatste tweevleugelige deurelementen op elk moment hun functie vervullen en grote mensenstromen veilig door de doorgang worden geleid.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details