Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De verandazonwering wint aan populariteit. Het buitenleven moet wel comfortabel zijn
Serre met een ZipX©Sky verandazonwering in Meldert. (Beeld: Loek de Roos)

De verandazonwering wint aan populariteit. Het buitenleven moet wel comfortabel zijn

Het buitenleven is de laatste jaren steeds belangrijker geworden en veel huiseigenaren kiezen tegenwoordig voor een terrasoverkapping of tuinkamer om hun woning uit te breiden. De redenen liggen voor de hand: extra ruimte, een grotere woonkamer of keuken, een prachtig zicht op de tuin of meer licht in huis. “Vaak ontdekken mensen pas achteraf dat het glazen dak niet alleen een bron van ruimte en licht is, maar ook van warmte of zelfs oververhitting”, constateert marketingmanager Andres Lesire van Wilms. “Dan kloppen ze bij ons aan!” 

De ZipX©Sky toegepast in een project van Siegerink Huistotaal in Bentelo.

Door het steeds intensievere gebruik van terrasoverkappingen en tuinkamers stijgt ook de vraag naar zonwering. “Vroeger werd een terrasoverkapping eerder incidenteel of seizoensgebonden gebruikt, maar vandaag de dag ligt dat helemaal anders”, legt Lesire uit. “We zien dat terrasoverkappingen of tuinkamers tegenwoordig het hele jaar door worden gebruikt. Maar dat betekent wel dat gebruikers met veel meer uitdagingen worden geconfronteerd. Dan denk ik vooral aan de laagstaande zon in de winter of de brandende zon op het glazen dak in de zomer.” 

Detailbeeld van de ZipX©Sky in Lummen. (Beeld: Loek de Roos)

Verandazonwering is de oplossing

“Bouwers van terrasoverkappingen en tuinkamers hebben niet altijd een pasklare oplossing voor deze vragen”, ziet Lesire. “Dan komen ze terecht bij Wilms voor onze expertise. We zijn niet voor niets de schaduwmeesters uit Meerhout! Onze vertegenwoordiger gaat samen met de verdeler op zoek naar de perfecte oplossing voor het probleem. En niet alleen in België! We hebben vandaag vijf technisch-commerciële adviseurs op de weg in Nederland. Zij komen met plezier langs om onze schaduwoplossingen voor te stellen.” 

Andres Lesire. (Beeld: Andreas Gijbels)

“Voor op de zijdes invallend zonlicht – en/of om de privacy te vergroten – zijn voorzetscreens van Wilms de logische oplossing. Ze kunnen gemakkelijk worden geplaatst en door de keuzemogelijkheden van lakkleur en doek kan de eindgebruiker de screens exact naar wens en passend bij overkapping of tuinkamer vormgeven. Voor het dak heeft Wilms de verandazonwering ZipX©Sky ontwikkeld, een variant van de gekende windvaste screens ZipX©Zero.” 

ZipX©Sky, drie montagevormen en een onbeperkt kleuraanbod

De verandazonwering ZipX©Sky van Wilms kan op drie manieren worden gemonteerd, afhankelijk van de wensen van de eindgebruiker. Meestal wordt er gekozen voor montage op kokers. Dat is de stevigste oplossing die Wilms kan aanbieden en is bovendien strak vormgegeven. Daarnaast is het mogelijk om de zonwering op voetjes te monteren of rechtstreeks op het dak van de veranda. Er wordt altijd eerst gekeken wat technisch mogelijk is en vervolgens wordt de eindgebruiker de keuze gelaten. 

Wilms heeft de ZipX©Sky ook toegepast bij de lichtstraat in zijn eigen showroom. (Beeld: Andreas Gijbels)

De kleur van het lakwerk van de verandazonwering wordt meestal afgestemd op de kleur van overkapping of tuinkamer of de ramen. Voor het screendoek biedt Wilms eveneens ruim voldoende mogelijkheden. 

De ZipX©Sky van Wilms wordt altijd aangedreven met een motor. Voor de bedieningen kan worden gekozen voor een bekabeld
systeem met muurschakelaar of een draadloze variant met afstandsbediening of een app op de smartphone. 

Vier verkoopmedewerkers, een exportmanager en een salesmanager zorgen samen voor de Nederlandse markt. Boven vlnr: Angelo, Wim en Laurens.
Onder vlnr: Mark, Gert-Jan en Thomas.

Ook geschikt voor lichtstraten of -koepels

De diverse montagemogelijkheden maken het systeem ZipX©Sky ook geschikt voor plaatsing op lichtstraten of vlakke zonnekoepels, aldus ­Lesire. “Wie op bezoek komt in ons gloednieuwe Wilms Experience Center in Meerhout kan met eigen ogen zien hoe we de grote lichtstraat in onze showroom met een druk op de knop kunnen afschermen voor de zon. Dat bewijst: ZipX©Sky is niet enkel een product voor de particuliere markt, maar het is tevens geschikt voor kantoor- of bedrijfsgebouwen. Dat biedt de Wilms-dealer de mogelijkheid om ook grotere projecten aan te nemen.” 

Wilms: 100% lokaal en duurzaam

“Wilms uit Meerhout is al sinds meer dan 45 jaar dé specialist in de ­Benelux in kwalitatieve rolluiken en zonwering”, besluit Lesire. “Wilms is een op en top Belgisch familiebedrijf met focus op innovatieve producten, welzijn voor de medewerkers en een 100% duurzaam productieproces. Het team van meer dan 200 schaduwmeesters staat daarvoor elke dag garant!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details