Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De voornaamste voordelen van grote beglazing
Wadowicka 3, Krakau, Polen. Project: Medusa Group. Toegepaste systemen: MB-SR60N, MB-SR60N Efect, MB-86 ST

De voornaamste voordelen van grote beglazing

Moderne architectuur bestaat voornamelijk uit glas en metaal. Kenmerkend ervoor zijn monumentale beglazingen en de daarbij horende panoramische uitzichten.  Welke voordelen hebben grote ramen in woningen en bedrijfsgebouwen?

Contact met de natuur

We hebben in ons dagelijks leven steeds minder contact met de natuur. Een woning met grote ramen verhoogt de hoeveelheid licht en biedt meer contact met de natuur, ook wanneer we veel tijd binnen doorbrengen. Dit voordeel van panoramische beglazingen wordt door de klant het meest gewaardeerd. 

Functionaliteit en lichtheid van de ruimten.

Of het nu gaat om een kleine woonkamer of een grote vergaderzaal, grote beglazingen geven ruimte plus een indruk van lichtheid en openheid. Deze lijkt dan ruimer, en geeft de indruk van een plek waar men vrij kan ademen. Een interieur met grote beglazingen ziet er elegant en luxueus uit.

De interesse in zo groot mogelijke beglazingen neemt niet af. Integendeel, er is behoefte aan een steeds grotere maatvoering. Aluprof gaat deze uitdagingen aan door oplossingen aan te bieden zoals MB-Skyline Type R. Dit systeem omvat grote schuifdeuren met volledig verborgen profielen. De maximale hoogte ervan bedraagt 4 meter, zodat u spectaculaire glazen wanden kunt creëren, ook al kan de vleugel tot wel 1200 kg wegen – vertelt Michiel van Duren, Managing Director bij Aluprof Nederland BV.

Nobu Hotel, Warschau, Polen. Project: Medusa Group. Toegepaste systemen: MB-78EI, MB-86 SI, MB-Skyline, MB-SR50N EFEKT, MB-SR50N EI EFEKT, MB-SR50N OW

Natuurlijk licht het hele jaar door

Grote beglazing betekent ook dat het natuurlijke licht onbeperkt voorradig is. Heldere, verlichte ruimten zorgen voor een beter welzijn van de bewoners en lagere energiekosten. Dezelfde voordelen zijn ook van toepassing voor kantoorgebouwen en openbare gebouwen.

En wat met warmteverliezen? 

Verlagen beglazingen met grote oppervlakken de energiebalans van het gebouw niet? Veel klanten dragen deze bezorgdheid. Warmteverlies betekent immers niet alleen hogere energiekosten en de daarmee gepaard gaande milieukosten, maar vooral ook economische kosten. Gelukkig worden buitensporige verliezen voorkomen door hedendaagse duurzame bouwoplossingen. Door gebruikmaking van systemen die een afdoende thermische doorlaatbaarheid garanderen worden energieverliezen tegengegaan.

Erskine House, Belfast, Noord-Ierland. Project: Todd Architects. Toegepaste systemen: MB-SR50N

Een voorbeeld van een dergelijke oplossing zijn bv. gevelsystemen met hoge thermische isolatie, zoals MB-104 Passive of MB-86 ST, die uitstekende Uw parameters garanderen (van 0,73 voor MB-86 ST en 0,53 voor MB-104 Passive). Door toegewijde energie-efficiënte constructies kunnen grote beglazingen worden verkregen en kan de energiebalans van het gebouw worden gehandhaafd – zegt Ralph van der Kooij, Sales Manager bij Aluprof Nederland BV.

Om warmteverliezen te voorkomen is het ook belangrijk hoe de beglazing wordt geplaatst ten opzichte van de windrichtingen. Het plaatsen van ramen naar de zuidelijke en westelijke richting verbetert de energiebalans, omdat de zon de ruimten verwarmt in de winter, en tegelijkertijd worden geïsoleerde massieve muren geplaatst aan de noordelijke, koele kant.

We adviseren om bij grote beglazingen in de zomer gebruik te maken van screens met reflecterende, doorlatende en absorberende eigenschappen. Ze voorkomen overmatige verwarming van de ruimte en zorgen voor zichtbaar licht, zichtbaarheid en optisch comfort. Skyroll ZIP of Classic systemen kunnen worden toegepast met jaloezieën of externe rolluiken. Een andere interessante oplossing zijn Sky Flow externe jaloezie systemen met beweegbare lamellen, waardoor de verduisteringsgraad kan worden gekozen – voegt de expert bij Aluprof eraan toe.

System Sky Flow, Aluprof.com

Let’s Build a Better Future

Moderne architectuur zet in op grote beglazingen die, indien ze worden gemaakt van geschikte materialen en worden ondersteund door systemen die de verwarming van de ruimte verminderen, die tevens kunnen worden toegepast in energiebesparende, ecologische constructies. En ook de esthetische waarde ervan kan niet worden overschat!

Artikel gesponsord door Aluprof

ALUPROF NETHERLANDS B.V.

KVK-nummer 67919340
Ommelseweg 44D
5721WV Asten
+31 49 37 69 004
aluprof.eu/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details